Belgické vafle

Belgické vafle jsou oblíbené ve všech zemích světa, ale jejich recepty se mohou mírně lišit. Nabízíme Vám ty nejoblíbenější. Hotový dezert můžete ozdobit podle svého vkusu.

Klasický recept belgických vaflí

\ t

Složky:

  • mouka - 200 g;
  • cukr - 30 g;
  • mléko - 250 ml;
  • sůl - špetka;
  • vejce - 2-3 kusy;
  • máslo 100 až 120 g;
  • vanilin;
  • lžičku prášku do pečiva.

Jak vařit:

  • Prosévejte mouku přes síto. Přidejte vanilku, sůl, prášek do pečiva, cukr;
  • Žloutky se oddělí od proteinů. Poražte žloutky v samostatné misce s máslem. Výsledkem by měla být homogenní hmota;
  • Bílkoviny jsou v chladničce mírně ochlazeny. Pak porazit v pěně. Výsledná proteinová hmota se přidá do žloutkové směsi. Důkladně se míchá, dokud se nedosáhne homogenní konzistence;
  • Pro pečení podle klasického receptu je nutné namazat každou vaflovou železnou desku máslem. Těsto se nalije na talíř a upeče.

Varování! Ihned po odstranění vaflí z desek budou měkké. Křupavé budou jenpo úplném ochlazení.

Dezert můžete ozdobit pomocí sirupů, džemu, čerstvých bobulí nebo jogurtu.

Vlámské belgické vafle

Zvláštností tohoto typu jsou ostré hrany a měkký střed.

Požadované složky:

  • mouka (prosetá) - 400 g;
  • mléko - 400 ml;
  • droždí (suché) - 5-10 g;
  • cukr - 40 g;
  • vejce - 2-3 kusy;
  • máslo - 100-120 g;
  • vanilin na špičce nože;
  • brandy - 3-4 st. Já

Jak začít adze:

  • Suché droždí se ředí ve čtvrtinovém sklenici mléka a ponechá se, dokud se nerozpustí;
  • Do prosévané mouky se přidá cukr a sůl. Tady je jedno vejce. Složky jsou důkladně promíchány, dokud nejsou rovnoměrné;
  • Ke směsi se přidávají pěnové kvasnice. Směs se míchá až do dosažení homogenity;
  • Zbývající vejce přidejte do výsledné hmoty a vylijte mléko.
  • Těsto se hněte až do hladka, pak se přidá koňak, rozpuštěné máslo a vanilka. Miska je pevně pokrytá plastovým obalem a ponechána na teplém místě hodinu a půl.

Před pečením by mělo být hotové těsto znovu hněteno. A teprve poté, co se rozšířil na talíř.

Podávejte se sladkým sirupem, zmrzlinou, tvarohem nebo čerstvým ovocem. Je chutnější, pokud podáváte dezert ihned po přípravě na horkou kávu nebo čaj.

Bruselské vafle

K výrobě těsta budete potřebovat:

  • mouka prosetá sítem - 1,5-2sklenice;
  • světlé pivo - 1-1,5 sklenice;
  • rostlinné oleje - 3 lžíce. l;
  • pomeranč nebo citrónové kůry - 2-3 lžíce. l;
  • vanilin - 1 tsp;
  • vejce - 1 kus;
  • čerstvě vymačkaná citronová šťáva - 1 lžička;
  • sůl - 1/2 lžičky.

Kroky přípravy:

  • Všechny suché přísady se míchají v oddělené nádobě až do hladkého stavu;
  • Vejce, světlé pivo, citronová šťáva a rostlinný olej se smíchají v oddělené nádobě;
  • Každá směs by měla mít jednotnou konzistenci;
  • Poté se obě směsi smísí a hnětou.

Tento typ vaflí by měl být pečen po dobu 2-3 minut.

Je třeba poznamenat, že díky přítomnosti lehkého piva získává kůra krásnou karamelovou barvu a chuť je velmi neobvyklá.

Vafle Liege

Složky:

  • mouka - 500-600 g;
  • vejce - 3 kusy;
  • suché droždí - 10 g;
  • mléko - sklenice;
  • vanilin - 5-7 g;
  • máslo - 250 g;
  • soli - 1/4 tsp;
  • cukr - 1,5 šálky.

Kroky hnětení těsta:

  • Oddělená polovina mléka a sušených kvasnic v něm. Směs se hodí deset až patnáct minut;
  • Ochlazená vejce se šlehají zbývajícím mlékem a solí;
  • Připravená vaječná směs se smísí s rozpuštěným máslem;
  • Přidejte kvasinky mlékem a prosévanou moukou. Pozor! Těsto by mělo být lepkavé a měkké;
  • Nádoba je potažena plastovou fólií a umístěna asi hodinu a půl na teplé místo.
  • O hodinu později rozdělte směs načástí. Každý před pečením rolka v cukru.

Americké belgické vafle

Pro test budete potřebovat:

  • mouka - 2 sklenice;
  • margarín - 150-200 g;
  • mléko - 1,5-2 šálky;
  • vejce - 4 kusy;
  • granulovaný cukr - 1 - 1,5 šálky;
  • minerální voda - sklo;
  • vanilkový cukr - h. L;
  • soli - 1/4 tsp;
  • prášek do pečiva - 10 g.

Přípravné kroky:

  • Bílkoviny a žloutky se dělí. Nalijte žloutky s cukrem a bělte v husté bílé pěně;
  • V oddělené nádobě smíchají žloutky, změkčený margarín a vanilkový cukr. Zde se přidává prosetá mouka, sůl a prášek do pečiva;
  • Nalijte mléko a důkladně promíchejte;
  • Přidejte minerální vodu a protein. Těsto znovu promíchejte, dokud se nedosáhne homogenní konzistence;
  • Dezert se peče stejně jako v předchozích receptech.

Belgické vafle: recept bez vajec

\ t

Složky:

  • mouka prosévaná sítem - 2,5 šálky;
  • prášek do pečiva - 2 lžičky;
  • jedlá soda - ½ tsp;
  • cukr - 4 lžíce. l;
  • mléko - 600 g;
  • oleje - 3 lžíce. l;
  • skořice, muškátový oříšek - podle chuti;
  • vanilkový cukr - balení;
  • kurkuma - 1/3 lžičky.

Jak umýt:

  1. V jedné nádobě jsou všechny tekuté složky smíchány a na druhé straně suché;
  2. Kapalná směs se postupně zavádí do sucha. Pozor! V důsledku toho by konzistence měla být homogenní, bez hrudek.Hustota by měla být přibližně stejná jako v těstě na palačinky. Pokud je konzistence silná, přidejte mléko, pokud je tekutá mouka;
  3. Vaflovač se mazá a ohřívá předem. Nalijte na něj těsto. Pozor! Dezert je připraven pouze v případě, že pečivo není roztrhané při otevírání vafle.

Užitečné tipy

Pokud chcete, aby dezert zůstal ostřejší déle, nepokládejte vafle ihned po vaření na sebe. Lepší je nechat je vychladnout na drátěném stojanu.

Plnění se aplikuje před podáváním. Jinak dezert zjemní a přestane být chutný.

Jako náplň se používá:

  • Kondenzované mléko, med nebo hustý džem;
  • Pudink. Vhodný a máslový krém na dorty. Nahoře ozdobíme ořechy;
  • Čerstvé bobule nebo ovoce. Make a rozmanité. K zdobení kousky ovoce nalil sladký sirup. Pozor! Sirup by neměl být příliš mnoho, dezert bude namočený;
  • Sýrová hmota. Jako dekorace použijte sušené ovoce - rozinky, nasekané sušené meruňky nebo švestky. Syrkovuyu hmota napojena a čokoláda;
  • Vhodné pro zdobení zmrzliny nebo pečiva. Další dekorace - lístky máty.

Belgické vafle jsou moučníky, které si každý může vařit. Hlavní věc je touha vařit a výrobce vaflí na ruce. A určit nejlepší recept pro sebe! Pokud jde o náplň, to vše závisí na vaší představivosti a touze experimentovat! Hodně štěstí a chuť k jídlu!