Bramborový kastrol s mletým masem: recepty na vaření

Tradiční pokrmy v Rusku byly připraveny z produktů vypěstovaných ve vlastním hospodářství. Brambory, maso a mléčné výrobky - to jsou tři "velryby", na kterých je založena celá strava. Každá rodina má svůj vlastní recept na vaření takových pokrmů jako bramborový kastrol s mletým masem. Možná to někdo dostal od své prababičky. Ale i když jste nikdy nevařili toto chutné jídlo, je čas vyzkoušet.

Recept na vaření brambor a masa kastrol

\ t

Nejdříve je třeba plnit nádivku. Maso lze použít, ale je lepší vzít si směs vepřového a hovězího masa. Nezapomeňte otočit v mlýnek na maso pár cibule hlavy a hřebíček česneku. Nemusíte přidávat kůrku chleba, protože je nutná pouze v případě, že plánujete vaření kotlety.

Další akce jsou následující:

  • čerstvé brambory v množství 700 g oloupané, nakrájené na 3 - 4 kusy a dáme do hrnce s vodou. Vařte do vaření;
  • jemně nakrájejte jednu cibuli a lehce omáčkejte ve slunečnicovém oleji, pak na něj posypte mleté ​​maso a smažte, ale ne na dlouho, aby se nevyschlo. Pepř a sůlchuti;
  • kus sýra gram 150-200 rošt na největší struhadlo. Vařené brambory jsou tolkushku a přidejte k němu kus sýra, stejně jako jedno syrové vejce;
  • připravit připravenou formu s jakýmkoliv olejem, přikryjeme dno polovinou bramborové kaše, nahoře nasypeme celou náplň cibule a přikryjeme náplň zbývajícím pyré. Posypte sýrem a zavřete v troubě zahřáté na 200 ° C po dobu 20–30 minut. A po tom - hltání se hrnek studeného mléka!

Jak vyrobit bramborový kastrol s masovými kuličkami v troubě

Ve skutečnosti jsou masové kuličky stejné nádivky, které mají pouze tvar masových kuliček. Mnoho lidí raději vaří pokrm s kuličkami a dětem se to líbí více. Proto předem vytvořte kuličky z masa o hmotnosti půl kilogramu a položte je na prkno.

Další instrukce jsou následující:

  • jedna hlava cibule vyčištěná a nasekaná. Udělejte to samé s 3 stroužky česneku;
  • omyjte jednu střední mrkev pod tekoucí vodou, ošoupejte a roštujte na největším struhadle;
  • opečte cibuli a česnek v rostlinném oleji, po chvíli posílání mrkve na pánev. Několik vteřin před tím, než budete připraveni pokropit obsah pánve kurkuma, smíchejte a vypněte kamna;
  • Vyčistěte brambory o hmotnosti 1 kg, opláchněte je pod tekoucí vodou a nakrájejte na struhadlo. Přidejte na něj drcené zelení, dvě slepičí vejce, 5 lžíce. Já majonéza omáčka a 2 lžičky. hořčice Sůl, pepř ochutnat a nalijte poslední složku 3 lžíce. Jákrupice;
  • dobře promíchejte a přidejte zeleninový potěr. Připravenou formu namažte olejem a přikryjte bramborami s přísadami. Masové kuličky rovnoměrně rozprostřete po celém povrchu, lehce je zatlačte. Udělejte totéž s polovinami cherry rajčat;
  • Umístěte formu do trouby a pečte asi 40 minut při asi 200 ° C.

Jak vařit brambory a masový kastrol v pomalém hrnci

Multicooker - zařízení, které může dobře nahradit obvyklá kamna se sporákem a troubou. Vaření v pomalém vařiči je potěšením, kromě toho trvá trochu času, než se připraví všechny potřebné ingredience. Neuvěřitelně rychlé a chutné v něm můžete udělat kastrol s bramborami a mletým masem.

Zde je instrukce pro vaření:

  • Mleté maso smíchejte v množství 400 g se solí a pepřem. Zahrnout jemně nasekanou cibuli, pokud jste zapomněli přidat při kroucení maso;
  • oloupané brambory v množství 400 g roštu na největším struhadle stejným způsobem rozemele 100 g sýra. Přidejte 2 vejce a sůl;
  • namažte misku zařízení olejem a vložte do ní polovinu hmoty bramboru. Mleté maso rozetřete po celé ploše a zakryjte zbývající polovinou brambor. Zavřete víko přístroje, vyberte režim„Pečení“a nastavte dobu vaření na 40-50 minut;
  • po uplynutí této doby opatrně otočte misku zařízení zdola nahoru tak, aby kastrol vypadl. Podáváme se zeleninou a oblíbenými nápoji.

Další recept na vaření brambor a masového kastrolu

V tomto receptu se doporučuje, aby brambory nebyly hnětači nebo roštové, ale nakrájené na tenké plátky. Někteří považují tuto metodu za nejlepší, protože jídlo je šťavnaté, s viditelnými vrstvami rozmazanými majonézou nebo zakysanou smetanou.

Zde je instrukce pro vaření:

  • připravit 400 g mletého masa, sůl, pepř, můžete přidat trochu mléka nebo čisté vody, aby bylo více šťavnaté. Sýr v množství 150–200 g na roštu na největším struhadle;
  • 600 g brambor, oloupané, prané a nakrájené na tenké plátky. Formulář promažte olejem a dno zakryjte vrstvou bramborových plátků;
  • přidejte zakysanou smetanu, rozprostřete ji lžící po celém povrchu. Sůl a pepř;
  • nyní položte vrstvu sýra a znovu vrstvu brambor. Smear zakysanou smetanou a dát nádivkou, ale ne všechny. Jak jste uhodli, složení tohoto pokrmu bude mnoho vrstev;
  • ve skutečnosti může být pořadí pokládání vrstev libovolné. Poté, co brambory mohou jít sýr nebo mleté, to nevadí. Nezapomeňte potáhnout vrstvy zakysanou smetanou nebo majonézou a nakonec použijte sýr;
  • Při vaření bramborového kastrolu s mletým masem se nedoporučuje zakrýt pokrm mletým masem, jak vysychá, ztrácí veškerou šťávu. Lepší, pokud je uvnitř. Pečeme v troubě při teplotě 200 ° C po dobu asi 40 minut.

To je vše. Ve skutečnosti si můžete různé ingredience použít svým vlastním způsobem.diskreční pravomoci. V letní sezóně můžete tento pokrm vařit se zeleninou - lilek, cuketu, zelí atd. Pouze dvě složky zůstanou nezměněny - mleté ​​maso a brambory.

Vyzkoušejte, experimentujte a hledejte nejkrásnější kastrol. Bon appetit!