Charlotte s jablky

Když chcete chutný dort, ale nemáte tolik volného času, recept na jablkový charlotte je jen spása. Jednoduchý a velmi chutný dort bude skvělý dezert. Díky svým jednoduchým přísadám je charlotte s jablky vynikajícím pečivem na čaj, který vám nejen poskytne radost, ale také šetří váš čas!

Tradičně, charlotte byl vyroben z bílého chleba, jablek a likéru. V zásadě to může být provedeno s plody a plody, ale podle cukrářů sami, nejchutnější se získává z tohoto ovoce, kyselé odrůdy.

Složky:

  • 1 polévková lžíce. cukr;
  • 4 vejce;
  • sklenici pšeničné mouky;
  • jablka - 1 kg;
  • soda - 1/2 lžičky;
  • sůl - špetka.

Způsob přípravy:

  1. Šlehejte bílé s polovinou cukru, žloutky - se zbytkem;
  2. Kombinujte bílé a žloutky, postupně přidávejte mouku, není třeba šlehat, jemně promíchejte lžící nebo vidličkou;
  3. Přidejte sůl a sodu;
  4. Nakrájejte ovoce na plátky nebo kostky, nalijte je do těsta;
  5. Nádoba na pečení by měla být dobře namazána máslem a posypána krupicí;
  6. Nalijte hmotu do formy, vložte do pece zahřáté na 180 stupňů, pečte půl hodiny.

U žen v domácnosti je tento recept na charlotte také populární. Pro přípravu potřebujeme:

  • 4 slepičí vejce
  • \ t
  • 1 polévková lžíce. cukr
  • 1 lžíce. mouka
  • polovina lžičky sody
  • 1-2 zelená jablka

Způsob přípravy:

  1. Poražte vejce, přidejte cukr a mouku tak, aby byl homogenníhmotnost Do obsahu se přidá sóda a dobře se promíchá. V této fázi je důležité, aby soda byla dobře promíchána, což zajistí jednotnost koláče;
  2. Těsto by se mělo ukázat jako konzistence zakysané smetany, jinak by koláč vzrostl nerovnoměrně a povrch by byl nerovný, jako by se týče hlíz;
  3. Poté omyjte ovoce, odřízněte střed a nakrájejte na malé řezy, kůži nelze odstranit. Nejlepší je použít zelené odrůdy ovoce, které dodají kolu příjemnou kyselou chuť. Míchejte těsto s ovocem;
  4. Nalijte hmotu do formy a vložte do trouby na 20-30 minut při t 150-200 ° C, v režimu "horního a dolního tepla s konvekcí". Forma pro charlotte musí být lehce namazána rostlinným olejem, aby nedošlo k popálení.

Charlotte s jablky a skořicí

\ t

Pokud se vám líbí pečení s kořením, budete milovat skořice charlotte.

Složky:

  • jablka - 6 ks;
  • 1 lžíce. mouka;
  • cukr - jedno sklo;
  • 3 vejce;
  • špetka sodíku;
  • skořice - lžíce.

Způsob přípravy:

  1. Bělky oddělte od žloutků. Bílkovinný šlehač s cukrem;
  2. Do žloutků přidejte mouku a sodu;
  3. Nakrájejte ovoce na tenké plátky, položte dno pekáčku;
  4. Posypeme skořicí a nalijeme těsto nahoře;
  5. Pečte půl hodiny v trouběteplota 220 ° C.

Jablečná Charlotte s máslem

Složky:

  • 3 jablka;
  • 200 g mouky;
  • 1/2 lžičky. prášek do pečiva;
  • 4 vejce;
  • 50 g čerstvého másla;
  • 1/2 šálku cukru.

Způsob přípravy:

  1. Pečící misku namažte máslem. Ovoce, oloupejte, nakrájejte na malé kousky, ale netřete;
  2. Umístěte dno nádoby s nimi. Nahoře nasypeme máslo. Pro test potřebujete porazit vejce, přidat cukr, znovu porazit, dokud se cukr úplně nerozpustí;
  3. Jemně nalijte mouku, pár minut bijte, přidejte sodu a znovu porazte;
  4. Nalijte tekuté těsto na ovoce a máslo, nechte stát 15 minut, vložte do trouby zahřáté na 180 stupňů, pečte 20 minut.

Apple Charlotte se skořicí a rozinkami

Složky:

  • 7 jablek;
  • 200 g mouky a cukru;
  • tři vejce;
  • 0, 5 lžičky. soda;
  • 1 lžíce. Já ocet;
  • 1 polévková lžíce. Já skořice;
  • 50 g rozinek;
  • 40 g margarínu;
  • 20 g strouhanky.

Metoda přípravy:

  1. Beat vejce s cukrem, dokud se neobjeví pěna. Postupně přidávejte mouku, jemně míchejte lžící, dokud nebude homogenní konzistence. Přidejte k množství sody, uhasené octem. V těstě přidáme skořici a rozinky;
  2. Oloupejte ovoce na malé řezy. Pečení formy na pečení s margarínem a naplnění dna strouhankou;
  3. Dejte jablka atop nalít své těsto. Nechte působit 5 minut tak, aby těsto zcela obepínalo všechna jablka. Těsto vytvořte v předehřáté troubě, pečte půl hodiny při 180 stupních;
  4. Všechny děti milují sladkosti, ale ne všechno, co mohou jíst. Pro děti si můžete udělat recept na tento recept.

Další verze charlotte.

Složky:

  • cukr - 200 g;
  • mouka - 200 g;
  • 3 vejce;
  • 30 g rozinek;
  • jedno jablko;
  • 20 g čerstvého másla;
  • soda na špičce nože;
  • 1 lžička. citronová šťáva.

Způsob přípravy:

  1. Bělky oddělte od žloutků, přidejte k nim cukr, dokud se nezíská hustá bílá pěna;
  2. Přidejte žloutky, znovu zmlkněte, pak přidejte prosévanou mouku v tenkém proudu. Přidejte sodu, hašenou citronovou šťávu;
  3. Nakrájejte jablko na malé řezy;
  4. Pro pečení charlotte je lepší použít malé silikonové formy. Namažte je měkkým máslem, naplňte je těstem;
  5. Je-li na spodní části formulářů, je třeba nejprve nalít lžíci těsta, aby se dobře naplnila. Dejte rozinky a plátky jablek;
  6. Těsto nemusí být vyléváno na vrchol, je žádoucí vyplnit formulář o 2/3, protože charlotte stoupá během pečení.

Paní mají své tajemství: aby byl dort svěží a vysoký, nemůžete při pečení charlotte otevřít troubu. Jeho připravenost můžete zkontrolovat po uplynutí zadaného času propíchnutím zápasu: pokud je suchý, dort je připraven!