Chutná a delikátní pochoutka - recepty na drobivé sušenky

Cookies jsou oblíbeným dárkem pro dospělé i děti. Navzdory tomu, že obchod představuje obrovskou variantu různých sladkostí, mnohé ženy v domácnosti je stále vaří doma.

Drobné sušenky jsou mnohým oblíbené s jemnou strukturou, lehkostí a chutí. Zbývá jen naučit se vařit.

Crumbly Shortcake

Je těžké setkat se s osobou, která by neměla ráda takovou pochoutku pro svou chuť a jemnou texturu. Dezert je ideální pro mléko, čaj a jiné nápoje. Děti si ho mohou vzít do školy na svačinu. Nelze také zaznamenat rychlost vaření.

Pro výrobu jemných sušenek připravte tento soubor složek:

  • 155 g másla;
  • 155 g granulovaného cukru;
  • 330 g mouky;
  • pár špetek soli;
  • některá vanilka;
  • vejce;
  • 3 lžíce. lžíce mléka.

Pokyny k vaření krok za krokem:

  1. Stojí za to začít proséváním mouky, která odstraní existující hrudky a také nasytí mouku kyslíkem.
  2. Vezměte velkou nádobu a smíchejte v ní mouku se solí, granulovaným cukrem a také vanilku a vanilkucukru Vše dobře promíchejte.
  3. Olej vyjměte z chladničky, nakrájejte na malé kousky a položte na další složky.
  4. Dalším krokem je začít masovým broušením rukama, abyste skončili s něčím podobným, jako je strouhanka. Tajemství spočívá v tom, že ruce by měly být neustále studené, proto by měly být pravidelně spouštěny ve studené vodě.
  5. Přidejte vejce a pak vše dobře promíchejte, aby se nic nezohřívalo.
  6. Zbývá jen nalít mléko a vše zkombinovat do homogenní hmoty.
  7. Těsto nemusíte příliš hnětet, protože to nebude drobivé a jemné.
  8. Když je hmota snadno oddělena od mísy, je považována za připravenou.
  9. Je důležité, aby máslo nemělo čas se roztavit, což bude indikováno zákalem povrchu, jinak by se kus vložil do chladničky.
  10. Zabalte tvarovanou housku lepící fólií a na hodinu ji vložte do chladničky.
  11. Když čas vyprší, vyjměte kuličku z chladničky a rozdělte ji na 4 kusy, z nichž každá musí být navinuta tak, aby vrstva byla tlustá 1 cm.
  12. Pomocí běžného skla nebo forem vymačkejte přířezy pro budoucí soubory cookie.
  13. Položte je na plech pokrytý pergamenem a pak je pošlete do trouby, která by měla být zahřátá na 170-180 stupňů.
  14. Všechno bude pečeno po dobu 15 minut.
  15. Mimochodem, opakujte to is ostatními částmi těsta, je lepší, aby byl v chladničce.

Recept na ostré sušenky na smetanovém margarínu

Můžete si připravit pochoutku s náplní, například s velmi chutným krémem. V první řadě potěší děti, které mají rádi sladkosti.

Pro výrobu sušenek na margarínu používejte tyto produkty:

  • 225 g mouky;
  • 225 g másla a margarínu;
  • vejce;
  • 100 g kukuřičné mouky;
  • 300 g moučkového cukru;
  • 35 g kakaa;
  • 5 g prášku do pečiva;
  • 45 g máku;
  • 200 ml mléka;
  • 5 g vanilinu.

Režim přípravy:

  1. Začněme těstem, pro které v misce rozetřete změkčený margarín se 100 g práškového cukru. K tomuto účelu můžete použít zástrčku.
  2. Poté přidejte předem prosévanou mouku, žloutek, prášek do pečiva a kukuřičnou mouku.
  3. Těsto, které by nemělo přilepit na ruce, zamíchejte a hněte.
  4. Výslednou kuličku rozdělte na dvě části a poté vložte do jednoho a předtím kakao do druhého.
  5. Dobře promíchejte těsto.
  6. Poté rozdělte každou polovinu na 10-15 kusů.
  7. Vrhněte kuličky, položte je na plech na pečení pokrytý pergamenem a lehce zatlačte rukou, aby budoucí drobivé sušenky měly ploché dno.
  8. Posuňte plech na pečení do trouby, předehřátý na 180 stupňů a ponechte 15 minut.
  9. Nyní se obracíme na smetanu, pro kterou je nutné umístit zbývající moučkový cukr do vařeného mléka při pokojové teplotě a přidat k němu vanilin a měkké máslo.
  10. Pomocí mixéru všechno dobře promíchejte, aby se vytvořila homogenní hmota.
  11. Doporučuje se nepoužívat vysoké rychlosti.
  12. Zbývá jen vychladnout sušenky, a pak na jednu položte 0,5 lžičky smetany a přikryjte druhou.
  13. Můžete použít polovinu máku a druhého kakaa.

Recept na měkké a drobivé medové sušenky

\ t

Díky použití medu je pečivo nejen chutné a sladké, ale také velmi voňavé. Perfektní doplněk čaje nebo sklenice mléka. Děti z takových požitků budou potěšeny. Uvaříme v silikonových plechovkách. Připravené množství ingrediencí je dostačující pro 18 ks.

Tento recept obsahuje tyto produkty:

  • 200 g oleje;
  • 100 g cukru;
  • pár vajec;
  • 1 polévková lžíce. mouka;
  • sáček vanilky;
  • 1.5 Čl. lžíce tekutého medu;
  • 1/3 lžičky soli;
  • K dekoraci lze použít 25 g tmavé čokolády.

Pokyny k vaření krok za krokem:

  1. Pro výrobu měkkých sušenek je nutné máslo mleté ​​cukrem a žloutky do hladka.
  2. Přidejte mouku a vanilin.
  3. Vše dobře promíchejte.
  4. Samostatně, před vytvořením husté pěny, porazit bílé, a pak, bez zastavení míchat s tenkým proudem, nalijte do medu.
  5. Jemně promíchejte obě připravené hmoty do hladka.
  6. Naplňte krabice na těsto, ale neveďte více než 2 čajové lžičky.
  7. Položte je na plech a pošlete je v troubě ohřáté na 180 stupňů.
  8. Doba pečení - 15 min.
  9. Pro výzdobu můžete rozpouštět čokoládu ve vodní lázni a ponořit ji do ní.cookie hlavy.

Recept na výrobu drobivých pečiv v mlýně na maso

Jeden z nejoblíbenějších darů v sovětských časech. Tento typ vaření vám umožní ušetřit čas a skončit s krásně vypadající cookie, které může být různých tvarů. Můžete použít běžný mlýn na maso, ale vyndat z něj nože a tam jsou také speciální nástavce.

Pro tento recept na drobivé sušenky byste měli mít následující produkty:

  • 3 lžíce. mouka;
  • pár vajec;
  • 225 g oleje;
  • 1 polévková lžíce. cukr;
  • 1/2 prášku na pečení;
  • sáček vanilky.

Instrukce pro postupné vaření:

  1. V první fázi musí být vejce smíchána s cukrem, přidána uvolněná a vanilinová.
  2. Máslo zjemněte a přidejte do vaječné směsi.
  3. Zbývá pouze dát mouku a hnětit homogenní těsto.
  4. Vezměte plech na pečení, přikryjte ho pergamenovým papírem a pak oddělte kus těsta a projděte mlýnek na maso.
  5. Stojí za to říci, že tvar cookies může být odlišný, nejjednodušší - můžete ponechat formu„vermicelli“nebo vytvořit srdce z nudlí nebo udělat květinu.
  6. Tak, že se nic nedrží, můžete přetáhnout celou mouku.
  7. Zbývá jen dát plech na pečení do trouby, která se vyplatí ohřát až na 200 stupňů dopředu.
  8. Všechno bude pečeno 20 minut.

Recept na drobky ořechů na zakysanou smetanu

\ t

Vzhledem k tomu, že základem je zakysaná smetana, \ tPečení je měkké a načechrané, ale drobivé. Nabízíme Vám přípravu lahůdek s vlašskými ořechy, ale pokud si přejete, můžete použít další výplň.

Vyrobit sušenky na zakysané smetaně má tyto produkty:

  • 5 vajec;
  • 390 g mouky;
  • 350 g zakysané smetany;
  • 25 ml rostlinného oleje;
  • 175 g granulovaného cukru;
  • 175 g margarínu;
  • 180 gramů vlašských ořechů.

Pokyny k vaření krok za krokem:

  1. Nejprve smíchejte vejce s cukrem a vytvořte hustou pěnu. Oloupané ořechy nakrájejte a přidejte hmotnost vajíčka.
  2. Pak poslat plátky změkčeného margarínu a promíchat, ale dělat všechno opatrně, aby pěna nespadla.
  3. Přídavně přidejte mouku, aby se zabránilo hrudkám.
  4. Musíte také nalít zakysanou smetanu.
  5. Zbývá pouze přidávat olej a vanilin.
  6. Vše dobře promíchejte, dokud nebude rovnoměrné a elastické těsto.
  7. Měl by být navinut do tenké vrstvy ne tlustší než 4 mm.
  8. Pomocí běžných skleněných nebo sušiček cookie doma vyřízněte sušenky a položte je na plech na pečení pokrytý pergamenem.
  9. Top s cukrem.
  10. Posílejte do trouby a pečte na 180 stupňů, dokud nebude zlatá.

Viděli jste, že dělat drobivé sušenky není obtížný úkol.

Použijte různé náplně, například můžete do těsta přidávat sušené ovoce, ořechy, kokosové lupínky a další plniva, což umožníNová a originální pochoutka.