Chutné, jednoduché a dostupné jídlo: naučit se vařit dušené brambory v zakysané smetaně

Brambory jsou oblíbeným produktem velkého počtu lidí. Připravuje se různými způsoby a v kombinaci s mnoha produkty, například zeleninou, masem, houbami, omáčkami atd. Nabízíme jednu univerzální variantu - brambory dušené v zakysané smetaně.

Ke zlepšení a diverzifikaci chuti použijeme různé přísady a analyzujeme několik různých technik vaření.

Recept na brambory dušené v zakysané smetaně v kotli

\ t Začněme s tradičním jídlem, které se ukáže jako velmi chutné a uspokojivé. Stojí za povšimnutí rychlost vaření, která pomůže, když není čas vařit složitější pokrm.

Složky:

  • 7 brambor;
  • cibule;
  • 170 ml zakysané smetany;
  • 2 stroužky česneku;
  • máslo;
  • zelené;
  • sůl;
  • pepř.

Způsob přípravy:

  1. Nakrájenou zeleninovou zeleninu nakrájejte na malé plátky a cibuli jemně nasekejte. Vezměte si kotel a zahřejte v něm olej, a pak na něm smažte cibuli na ruddy;
  2. Poté vložte brambory do kotle a promíchejte. Zavřete víko a smažte nad nízkým teplem, občas míchejte. V případě potřeby přidejte teplou vodu;
  3. Když je zelenina téměř hotová, přidejte zakysanou smetanu, přidejte sůl a pepř podle chuti. Cook, ale nevařte. Podáváme s nasekanou zelení.

Recept na liškami dušené s brambory v kyselé smetaně

\ t

Pokud se vám podaří koupit nebo koupit lišky, pak je nutné toto chutné jídlo vařit. Výhodou těchto hub je, že nejsou nikdy červí. Proces trvá v průměru asi 1,5 hodiny.

Složky:

  • 280 g lišek;
  • 5 brambor;
  • cibule;
  • mrkev;
  • 5 tbsp. lžíce zakysané smetany;
  • 1/2 Čl. voda;
  • olej;
  • sůl.

Způsob přípravy:

  1. Lahvičky důkladně opláchněte, aby mezi deskami nebyly žádné nečistoty. Nakrájejte je na poloviny a smažte v horkém oleji. Když se kapalina uvolní z hub, přidejte sůl. Smažte až do ruddy;
  2. Oloupaná kořenová zelenina, omyjte a krájejte jakýmkoliv způsobem. Oloupeme cibuli, nakrájíme na půlkroužky a smažíme na másle na vysoké teplotě, dokud není průhledná, a pak přidáme strouhanou mrkev;
  3. Vezměte hrnec s tenkou stěnou a položte tam vrstvu brambor, pak smažit a houby a znovu to zopakujte. Nalijte zakysanou smetanu přes vrchol, doplňte vodou a dejte ji na sporák. Doba vaření - 30 minut.

Dušené brambory s houbami z porcini a zakysanou smetanou

\ t

TotoMiska může být nazývána tradiční pro ruskou kuchyni. Bílé houby dělají jídlo nejen chutné, ale i velmi voňavé. Ujistěte se, že nechybí sezóna a sbírat je v lese.

Složky:

  • 1 kg brambor;
  • 1 kg bílých hub;
  • 400 g zakysané smetany;
  • 55 g másla.

Způsob přípravy:

  1. Na začátek si vezměte nějaké houby. Musí být vyčištěny, omyty a nakrájeny na středně velké kousky. Rozpusťte máslo na pánvi a smažte tam houby;
  2. Oloupejte kořeny, umyjte a nasekejte. Posílejte je do téměř připravených hub a vařte dalších 10 minut. Po uplynutí této doby zakysanou smetanu a pod víkem vaříme 15 minut. To je vše, chutné venkovské pochoutky jsou připraveny k ochutnávce.

Recept na dušenou cuketu s brambory v kyselé smetaně

\ t

Mnoho lidí nemá rád cuketu, ale v tomto případě můžeme říci, že nevíte, jak je vařit. Nabízíme jídlo, které jistě změní váš negativní názor na tyto zeleniny, a ti, kteří milují cuketu, budou moci vařit na nové.

Složky:

  • 700 g brambor;
  • 700 g cukety;
  • svazek zeleň;
  • rostlinný olej;
  • koření;
  • 100 g mouky;
  • 100 g zakysané smetany.

Způsob přípravy:

  1. Cuketa by měla být mladá, jinak ji budete muset odloupnout a odstranit vnitřnosti.
  2. Rozřezejte maso na malé kostky.
  3. Řezaná a loupaná kořenová zelenina nakrájená na střední laloky.
  4. Vezmětepánev a zahřejte malé množství oleje.
  5. Nasaďte cuketu a posypte moukou.
  6. Směs se smaží až do zhnědnutí.
  7. Poté přidejte připravenou kořenovou zeleninu a koření.
  8. Smíchejte a nalijte 0,5 litru horké vody, vložte vavřín a vařte 15 minut.
  9. Poté přidejte zakysanou smetanu a zelení.
  10. Míchejte a vařte dalších 15 minut.
  11. Během této doby by brambory měly být měkké.

Recept na brambory dušené v zakysané smetaně v pomalém hrnci

Toto jídlo je ideální pro prázdninový stůl a recept pomůže, když se hosté náhle objeví. Díky použití vícekanálového systému je tento proces značně zjednodušen. Za zmínku stojí také to, že v mnoha multicookerech je možnost ohřevu, což umožňuje, aby jídlo zůstalo po dlouhou dobu teplé.

Složky:

  • 1 kg brambor;
  • 0,5 litru vody;
  • 250 g zakysané smetany;
  • 2 lžíce. lžíce rostlinného oleje;
  • sůl;
  • pepř;
  • koření.

Metoda přípravy:

  1. Umyjte kořeny a nechte je několik minut v teplé vodě. To je učiní měkčími, což znamená, že pokrm se bude vařit velmi rychle.
  2. Oloupejte je a nakrájejte na středně velkou kostku.
  3. V misce multicooker, zalijeme olejem a dáme nasekanou zeleninu.
  4. Nalijte trochu oleje nahoře.
  5. Další krok - zakysanou smetanou a nalijte do vody.
  6. Zbývá pouze přidávat koření. Vše dobře promíchejte.
  7. V multicooker vyberte režim „Quenching“a nastavte čas na 1 hodinu.
  8. Během této doby několikrát promíchejte obsah nádoby.
  9. Po pípnutí zkontrolujte připravenost a v případě potřeby dobu prodlužte. Podáváme s nasekanou zelení.

Recept na brambory, dušený v zakysané smetaně na pánvi se zeleninou

\ t

Zvažte jídlo, které si vegetariáni mohou dovolit, protože zelenina bude použita. Pokud je to žádoucí, může být tato příloha podávána s masem nebo rybami.

Složky :

  • 8 brambor;
  • mrkev;
  • cibule;
  • 2 rajčata;
  • 0,5 tbsp. zakysanou smetanou;
  • sůl;
  • pepř;
  • kurkuma.

Metoda přípravy:

  1. Kořenová zelenina, umyjte, odlupujte a krájejte obvyklým způsobem. Hlavní věc je, že kusy nejsou příliš malé.
  2. V pánvi na smažení, namazané rostlinným olejem, dejte 1/3 připravené zeleniny.
  3. Nahoře posypte solí a kořením.
  4. Další vrstvou je polovina nasekaných cibulových kroužků a soli.
  5. Nahoře je mrkev, strouhaná na hrubém struhadle a brambory.
  6. Znovu trochu soli a přidejte koření.
  7. Nastal čas pro druhou polovinu cibule a plátky rajčat, které musí být také solené a pepřové.
  8. Zůstat brambory a rozdělit rovnoměrnou vrstvu zakysané smetany.
  9. Další stojí za to nalít 0,5 st. vody.
  10. Nasaďte oheň a vařte půl hodiny. Pak promíchejte a zkontrolujte připravenost.
  11. Přidejte zeleninu a podávejte.

Jakvařit dušené maso s kuřecím masem v zakysané smetaně?

Pokud chcete vařit něco chutného a uspokojivého, ale něžného, ​​pak si vyberte tento recept. Toto jídlo je milováno jak dospělými, tak dětmi. Pomocí tohoto receptu můžete získat 6 porcí.

Složky:

  • 6 kuřecí paličky;
  • 8 brambor;
  • 2 mrkev;
  • tolik cibule;
  • 3 lžíce. lžičky majonézy;
  • 150 g zakysané smetany;
  • sůl;
  • pepř;
  • zelené;
  • máslo.

170. Metoda přípravy:

  1. Oloupanou zeleninu nakrájejte: brambory nakrájejte na kostky, cibuli nakrájejte a mrkev strouhejte.
  2. Umyjte holeně, pak osušte.
  3. V kotlíku roztavte máslo a smažte mrkev s cibulí, dokud nebude transparentní.
  4. Pak přidáme kuře a také sůl a pepř.
  5. Nalijte zakysanou smetanu nahoře a položte vrstvu brambor, aby byla pokryta majonézou.
  6. Nalijte vodu tak, aby její hladina nepatrně nedosáhla vrcholu výrobku.
  7. Dušená ve víku po dobu 40 minut.
  8. Když je zelenina měkká, přidejte nasekané zelení a podávejte.

Nyní znáte mnoho receptů, jak rychle a chutně vařit brambory se zakysanou smetanou. Prosíme svou rodinu o tento pokrm a podejte jej na slavnostní stůl. Bon appetit!

​​