Chutné, jednoduché a originální - sendviče na špejlích pro dospělé a děti

Bufety a různé svátky nejsou kompletní bez sendvičů navlečených na špejle. Popularita způsobuje snadnost použití, protože vše je nakrájeno na malé kousky, a použití špejlí nemůže dostat vaše ruce špinavé. Kromě toho existuje obrovské množství možností, a každý může přijít s vlastní kombinací, vzhledem k kombinaci produktů.

Mnoho lidí se zajímá o název sendvičů na špejlích správně. Všechny drobné pochoutky zvané canapés. Takové občerstvení lze připravit z masa, ryb, zeleniny a různých druhů ovoce. Mimochodem, takové úpravy váží přibližně 60-80 g. Originály dávají ingredience různých tvarů a barev.

Malé sendviče na špejlích - recepty s masem

K vaření můžete použít vařené, smažené, uzené maso. A může to být jak kuřecí a vepřové maso, atd. Obrovské množství jednohubky vyrobené s klobásou a šunkou. Aby bylo občerstvení nejen chutné, ale také krásné, musí být podávány originálním způsobem.

Jak udělat sendviče na špízu s masem :

  1. Nejjednodušší varianta: olivy, sýr a šunka. Sýr by měl být nakrájen na kostky, přibližně 1x1 cm. Šunku lze zabalit do slámy;
  2. Vydatná je kombinace uzené klobásy a vařených brambor. Nejlepší je koupit malou klobásu v průměru. Nakrájejte na tenké prstýnky a sekejte, pak dejte sýr napříč. Top s kouskem malých vařených brambor;
  3. Další originální verze, která může být svým servírováním a chutí srovnávána s některými restauracemi. Je nutné, aby kachní filet marinoval na pomerančový džus na jeden den. Po čase ho smažte na másle a poté nakrájejte na tenké plátky. Noste kus kachny, plátek tomel, borůvkové bobule a lístek máty na dřevěné pletací jehle;
  4. Varianty představované rolemi jsou velmi oblíbené. Můžete smažit tenký plátek šunky a zabalit koláč do něj. Propíchnuté jednohubky s špízy se doporučuje podávat s kousky chleba.
  5. Původní vzhled jsou malé sendviče, podobné hamburgerům. Chcete-li začít s byste měli udělat mini-toasty. Smažte malé másla chleba na másle a je lepší je rozložit na ubrousek, abyste odstranili máslo. Mezi krajíce chleba položte patty z jakékoli nádivky, plátek sušených rajčat a lehce osolenou okurku;
  6. Chutné a výživné občerstvení se získává z obvyklého kuřecího filé. Na horkém oleji smažte mletý stroužek česneku a nakrájeného kuřete. Ve stejném oleji, na chvíli přidejte cherry rajčata. Na hůl položte kuře, rajče a list bazalky;
  7. Můžete si dát svačinu s vepřovou panenkou. Za prvé, maso by mělo být válcované v koření, zabalené do fólie apéct až do konce. Pak ho nakrájejte ostrým nožem na kostky, z nichž každý má být ponořen do medově hořčičné omáčky. Nasaďte si toast, nakládanou okurku, kostku masa a kus nakládané cibule.

Recepty na mini sendviče na špejlích s rybami a mořskými plody

\ t

Pro občerstvení jsou nejčastěji používány červené ryby a sledě, ale vhodné jsou i jiné možnosti. Je důležité vědět, které produkty jsou vhodné pro ryby tak, aby konečná chuť byla příjemná.

Nejoblíbenější varianty vaření pro canapés :

  1. Předkrmy krevet jsou velmi oblíbené. Doporučené mořské plody
    \ t marinovat v omáčce z olivového oleje a červené papriky. Krevety mohou být doplněny malými čtverečky manga, které by měly být předsmažené;
  2. Klasická ruská svačina je se sleďem, ale dnes lze tuto rybu prezentovat zcela jiným způsobem. Plátek žitného chleba se položí na špíz, pak máslo, kus sleďů a nahoře můžete posypeme semínky koriandru;
  3. Mnoho lidí miluje jednohubky s lososem. Zvažte jednu z možností: smažte toustový chléb na suché pánvi. Namažte ji malým množstvím majonézy. Vložte dva kousky lososa a okurky mezi dva kousky chleba a posypte nasekanou cibulkou;
  4. Pro malé sendviče můžete použít palačinky a udělat z nich tzv. Věžičky. Omezte palačinky na malé čtverečky ostrým nožem a roztřete je tvarohem. Nasaďte si plátek soleného lososa. Alternativní vrstvy naotočil věžičky. Nahoře ozdobte olivovým olejem;
  5. Jednoduchý a výživný canapé, pro které je třeba propíchnout špičky olivových špejlí, kousky brynzy, přeložené kousky pita chleba a vařených rajčat. Toto občerstvení lze nazvat italštinou;
  6. Další možností je mini předkrm se sleďem, který je považován za exotický. Kombinace solených sleďů a sladkých fíků dává nečekaný výsledek. Můžete ozdobit malými kousky sladké cibule a zelení.

Recepty na sendviče a občerstvení na špejlích se sýrem

\ t

Tato možnost bude vynikajícím doplňkem k možnostem masa a ryb, ale také zeleninové jednohubky osloví vegetariány a milovníky zdravých potravin. Můžete je servírovat s masovým a rybím občerstvením.

Populární recepty na občerstvení :

    Nejjednodušší možností je kombinace oliv a několika druhů sýrů, například tvrdých odrůd a sýrů;
  1. Můžete nabídnout celý podnos různých druhů jednohubky se sýrem rozloženým v řadách. Základem všech možností bude jeden sýr a každá řada doplní další složku. Můžete použít polovinu třešňového rajče, kandovaného ovoce, fíků, sušených třešní, sádla, atd. Obecně se sýr dobře hodí jak se slanou, tak sladkou;
  2. Další jednoduchou, ale chutnou variantou - smažte plátek bílého chleba na suché pánvi, položte na něj plátek mozzarelly a ozdobte nakrájeným rajčatem, ochuceným černým pepřem a olivovým olejem;
  3. Jednoduchý, ale neméně chutný sendvič vyrobený z rajčat.Třešeň na polovinu. Mezi vámi byste měli dát kus sýra nebo smetanový sýr. Top s listem bazalky;
  4. pikantní kombinace, kterou ne všichni mají rádi, protože používá niva. Na špejli je třeba dát čtverec sýra„Dorble“ , plátek čerstvého nebo nakládaného manga a tmavý hrozen.

Recepty na sendviče navlečené na špejlích pro děti

Jednohubky mohou být nejen slané, ale i sladké. Mohou to být mini koláče a pečivo, ale nejoblíbenější je ovocné občerstvení. Mají rádi nejen děti, ale i dospělé.

Jak vyrobit sladké občerstvení :

  1. Pro dezert můžete servírovat tři skládané palačinky, spojené s jehle. Top s olivovým olejem a lístky máty. Můžete nalít palačinky s jakoukoliv omáčkou nebo obyčejným medem. Tip na vaření - Nalijte těsto na pánev lžičkou;
  2. Pro děti můžete vyrábět ovoce canape ve formě lodí. Pro základnu přichází plátek jablka nebo manga, a nahoře podél délky v podobě plachty je připevněna polovina konzervovaného ananasu. Pro udržení čerstvého ovoce tmavé, posypeme je citronovou šťávou;
  3. Pro dezert jsou ideální malé sušenky se souffle. Nejprve pečte dort, rozdělte ho na čtverce, propíchněte špízem a pak ho ponořte do čokolády;
  4. Pokud jde o dovolenou dětí, můžete si připravit předkrm„veselé jahody“ . Vezměte si banán, nakrájejte na kruhy o tloušťce asi 2 cm a posypte ho citronovou nebo pomerančovou šťávou, abyste vytvořili ovocenení zatemněn. Nasaďte si špíz banán, který bude základ, pak jahody, a zdobí všechny s lístkem máty. Pomocí smetany nakreslete obličej na jahody;
  5. Jednoduchá, ale neméně originální svačina. Noste malinu, plátek ananasu, kiwi, borůvky, hrozny a další ovoce a bobule. Pak roztavte čokoládu a vylejte z ní pavučinu.

To je jen malý seznam lahodného občerstvení, které lze vařit a servírovat pro každou příležitost. Jednoduché a známé výrobky se správnou kombinací mohou získat originální a chutný výsledek.

Aby byl vzhled krásnější, používejte například frézu na pečení, například ve formě hvězdy nebo srdce.