Chutné koláče z listového těsta s kuřecím masem a dalšími přísadami

Ten, kdo nejedl chutné a vydatné koláče s kuřecím masem, může litovat pouze ztracené příležitosti. Horké, přímo z trouby, voňavé, vyživující, něžné, šťavnaté - můžete si donekonečna vybrat pro toto jídlo epithets a vše bude stačit, aby slovem vyjádřilo potěšení z jeho konzumace.

Ruddy, křupavé na listovém těstě, v kombinaci s jemnou a kořeněnou náplní, jako by byly vytvořeny pro sebe.

Kuřecí koláč z listového těsta je ideálním řešením pro servírování hostů a servírování během rodinného jídla.

Zdá se, že koláče vždy existovaly. Všichni milovaní, výživní a vyživující vždy zaujmou centrální místo na rodinném a slavnostním stole. Na svátcích v mnoha zemích je obvyklé, že se hosté budou řídit zvláštním„místním“dortem.

Některé koláče jsou povinné pro různé náboženské a rodinné dovolené. Například, makové koláče z pravoslavných křesťanů jsou nepostradatelným atributem vzkříšení Krista, tedy Velikonoc. Uzavřený masový koláč je středobodem ruské svatby.

Puff koláč s kuřecím masem

Koláče a koláče mají dlouhou a zajímavou historii. Tolik variací na rozmanitost těsta a náplně se nenachází v žádné jiné misce. Oni jsou různorodí v jejich formě a velikosti, od malých obálek obláčků k obrovským slavnostním koláčovým šálkům.

VelmiPopulární v naší době se stal listového těsta koláč plněný kuřecím masem. A přišel k nám z tatarské národní kuchyně. Je to velmi snadné a rychlé připravit, zejména pokud si koupíte hotové těsto, které může dokonce překonat domácí v kvalitě. Kuře v listovém těstě lze vařit úplně, ale toto jídlo je spíše„amatér“ . Receptura pro samsa je také široce známá, i když ji nikdo nechce péct na vlastní pěst, raději kupovat hotový produkt na vzdálených místech.

Pokud chcete udělat z listového těsta nebo rohlíku s kuřecím masem, uděláte správnou volbu, která nenechá lhostejné ani hosty, ani domácí hosty. Pro náplň vezměte nejkvalitnější kuřecí maso - hruď, která se rychle vaří a je dietním výrobkem. Filet je měkký a snadno řezatelný. K přípravě výplně je třeba brousit nožem na proužky nebo kostky, sůl a pepř.

Jeden středně velký hrudník (500 gramů) bude vyžadovat:

  1. Jedna velká cibule;
  2. 100 gramů strouhaného sýra, nejlépe s vysokým obsahem tuku;
  3. jedno slepičí vejce;
  4. 500 g listového těsta;
  5. Sůl, pepř - podle chuti (dle vlastního uvážení můžete přidat další koření).

Těsto musí být rozmrazeno, rozděleno na polovinu, navinout jednu vrstvu a položeno na list pokrytý pergamenem. Cibuli nakrájejte na malé kousky, přidejte na nakrájené kuřecí řízky, posypte strouhaným sýrem a dobře promíchejte. Opatrně položte směs na připravenou vrstvu těsta a vyrovnejte ji. Druhá částTěsto se také vyvařilo a dort zavřelo. Na okrajích pečlivě svírajte těsto, aby se šťáva v dortu při pečení. Nakonec potřete vrchol žloutkem pro krásu a růžovou.

Je nutné péct kuřecí koláč při teplotě 200 ° C po dobu nejméně půl hodiny. Měla by to být krásná zlatá barva. Vyjměte ji z trouby a nechte ji mírně vychladnout, aby se omáčka zahustila. Podáváme dort teplý, s kuřecím vývarem a zelení.

Můžete také připravit lahodné svačinky s kuřecím masem a zeleninou. Zelenina dodává šťavnatost a chuť masa. Pro přípravu takové výplně si můžete vzít všechny produkty v poměru podle klasického receptu a po rozřezání na malé kousky přidejte vařené zelí brokolice.

Velmi chutná kombinace v kuřecím masu a žampionech. Obzvláště dobré je obálky z listového těsta s houbami a kuřecím masem. K tomu můžete nahradit polovinu hub houby. Vařte 400 g žampionů, vypusťte do cedníku, osušte a nakrájejte na tenčí desky.

Pak smažíme, dokud nezhnědne zeleninu nebo máslo. Pak udělejte vše, co je uvedeno v tradičním receptu (pokud se chystáte na obálky, zabalte nádivku do malých kousků těsta ve tvaru trojúhelníku). Tento dort se díky houbám dostane více vonných látek.

Další variantou z listového těsta s kuřecím masem může být náplň s bramborovou kaší a zelení. K tomu je třeba vařit bramborovou kaší, naplnitchuť, přidejte máslo, ochlaďte trochu hmoty, položte na spodní vrstvu těsta. Nahoře posypeme zelení a pak položíme na bramborové filety a posypeme zelení. Volitelně můžete přidat cibuli do pečiva. Tato verze dortu bude vyhovovat milovníkům vydatných pokrmů.

Pro milovníky lahodných omáček však existuje speciální recept na plnění. Všechny složky - maso, cibule, houby potřebují smažit na pánvi a nalijeme 30% smetany, trochu dušeného masa a necháme vychladnout. Těsto roztřeme teplou omáčkou. Koláč bude vynikající chuti. Také to bude neuvěřitelně šťavnaté.

Možnost vepřového masa

\ t

Puff koláče a koláče mohou být vyrobeny nejen z kuřete, ale také z vepřového masa. Budou ještě přitažlivější a uspokojivější. Ale stojí za to zvážit, že mají vyšší obsah kalorií, a proto strážce nedoporučuje jíst takové pokrmy.

U kilogramového koláče budete potřebovat:

  • Vepřové maso - 500 gramů;
  • Listové těsto - 500 gramů;
  • Kuřecí vejce - 1 kus;
  • Krém - 100 gramů;
  • Houby - 300 gramů;
  • Petržel - 50 gramů;
  • Cibule - 2 středně velké hlavy.

Vepřové maso by mělo být krájeno nožem do dlouhých tyčinek, pak sůl, pepř, nechat se krmit vlastní šťávou. Cibuli nakrájejte na pásy a osmažte na pánvi, dokud se neobjeví chutný zápach, pak přidejte houby a nasekané maso na cibuli. Duste 40-50 minut pod víkem, několik minut před tím, než budete připraveni přidat petržel a smetanu, vyndejte dalších 10minut bez víka. Plnění připravené. Tato náplň může být použita pro koláče z kvasnic a listového těsta.

Uzbecká samsa má velmi podobnou chuť jako kuřecí koláč. Jedná se o malé koláče v podobě obdélníků nebo trojúhelníků s masem.

Pokud jde o rodinné jídlo, jsou obzvláště vhodné, zejména pokud máte děti a rádi chodíte na piknik s celou rodinou. Existuje mnoho receptů na samsa s kuřecím listovým těstem a všechny zahrnují přidání variabilních náplní.

Jako základ použijte suché těsto z listového těsta. Pro plnění, můžete si vzít jakékoli maso, nejlépe není příliš štíhlé. Pokud maso není mastné, nezapomeňte přidat smažené cibule v oleji nebo trochu vývaru, ve kterém byl produkt vařen. Vařené maso musí být posouváno přes mlýnek na maso, přidejte do něj smažené cibule, papriky, kmín, sůl a pepř podle chuti.

Stejnou náplň lze vyrobit ze syrového masa. Je dobré, aby samsa brala dva druhy masa, vepřového a hovězího masa, nebo jehněčího a hovězího masa.

Vybrané maso nakrájejte nožem na malé kousky tak, aby se nádivka stala šťavnatou. Vezměte cibuli ve stejném poměru s masem, nakrájejte na kostičky, zamíchejte, přidejte koření kmínu a koriandru.

Těsto rozmrazte a vyválejte co nejtenčí. Nakrájíme na malé čtverečky, vložíme do nich nádivku a otočíme do trojúhelníku, dobře sevře okraje. Přeložte na připravený plech na pečení pokrytý listem pergamenu. Povrch výrobků promažte žloutkem a pečte nejméně 40 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů. Samsa budešťavnaté a voňavé. Nechte to chvíli stát, chytit a sloužit.

S pomocí koláče můžete nejen překvapit hosty, ale také své milované rodiny. Například, pokud začnete vařit voňavé dorty k snídani, vaše domácnost opustí dům vzhůru a plná. Koláče zaručují, že se jim podaří zvýšit jejich náladu, zejména v podzimním nebo zimním období.

Můžete také dát své manželce a děti koláče na večeři. Toto jídlo je nejen chutné a uspokojivé, ale také univerzální. Vyzkoušejte to a přesvědčte se sami. Experimentujte s výplněmi a najděte si svůj vlastní „dokonalý“. Chuť koláče z kuchyní různých národů světa.

Bon appetit!