Chutné, užitečné, jednoduché: jak vařit šťavnaté kuře v troubě?

Každý miluje slepice, snad dospělé i děti. To je důvod, proč je častým hostem na stole - jak na den, tak na dovolené. Dietní maso může být suché, a někdo má rád, ale někdo ne. Pokud se chováte k těm, kteří mají rádi šťavnaté kuře, měli byste se naučit vařit v troubě.

Je to snadné, stačí najít vhodný recept a poslouchat rady zkušených kuchařů.

Několik doporučení

Co bych měl při přípravě jídla hledat?

  • Při procesu vaření není nutné používat máslo. V současné době mohou obchody najít mnoho nástrojů, které pomohou dosáhnout požadovaného výsledku. Aby bylo možné šťavnaté kuře v troubě dobře pečené, můžete použít plastové rukávy (mohou být také vyrobeny z nylonu), které mají klipy s takovou vlastností jako tepelná odolnost. V rukávech jsou výrobky zpracovávány horkými vzduchovými proudy, které jsou vytvořeny uvnitř, což umožňuje, aby miska byla šťavnatá;
  • Místo pouzdra se používá také fólie. Maso může být zabaleno v něm, ale můžete jen řasy spodní části formy nebo pánve s ním. Zkušenosti kuchařů ukazují, že výroba takové kuřecí šťávy umožňuje takovou možnost, jak ji zabalit do fólie, protože s touto možnostíšťáva zůstává uvnitř;
  • Je možné dosáhnout výsledků při zpracování výrobků ve zvláštní formě. Je žádoucí, aby byl vyroben z keramiky nebo litiny, protože tyto materiály jsou ohřívány rovnoměrně a postupně;
  • Pokud pečete maso na malých kouscích, je lepší použít formu ve formě hrnců. Části středně velkých kuřat se nejlépe zpracovávají ve fólii a celé kuře je v rukávu, stejně jako jeho velké kousky;
  • Pokud pečete celý pták, musíte ho vykopat, pak jej důkladně umyjte a pak osušte ručníkem.
  • Před zpracováním výrobku by měl být potažen kořením a to by mělo být provedeno jak venku, tak uvnitř.

Vaření celé drůbeže

\ t

Některé milenky se domnívají, že tento proces je komplikovaný. Ve skutečnosti to není těžké vařit šťavnaté kuře v troubě, a to je to, jak se to dělá.

Složky:

  • Celé jatečně upravené tělo malé velikosti - 1 ks;
  • Česnek - několik zubů;
  • Hořčice - 1 polévková lžíce. l.;
  • Majonéza - 3 lžíce. l.;
  • Koření.

Vaření:

  1. Pták vtřete kořením a česnekem.
  2. Marináda na vaření. K tomu, kombinovat hořčice s majonézou, přidejte trochu soli na složky, důkladně promíchejte složení.
  3. Marinádu z jatečně upravených těl rozotřete dovnitř i ven, posuňte ji do lednice asi hodinu.
  4. Pečicí plech rozetřete slunečnicovým olejem, na něj rozložte kuře, přikryjte fólií.
  5. Trouba musí být zahřátá na teplotu 180 stupňů, když myponoříme do něj ptáka.
  6. Mělo by být pečeno po dobu 40 minut, ale kdybyste vzali velké jatečně upravené tělo, vaření kuřete v troubě bude trvat asi hodinu.
  7. Poté je třeba fólii vyjmout a misku pečeme dalších 10 minut. Je nezbytný pro vzhled chutné ostré.

S bramborami

Miska bude velmi chutná, pokud budete vařit kuře s touto přísadou.

Produkty:

  • Brambory - 5 ks;
  • Kuřecí maso střední velikosti - 1 ks;
  • Adjika nebo kari - podle chuti;
  • rostlinný olej;
  • provensálské bylinky nebo jiné koření podle chuti;
  • Sůl.

Vaření:

  1. Chcete-li vařit jídlo, nejprve musíte třít kuře s hořčicí, sůl, koření, nechte ho vařit půl hodiny.
  2. Brambory se oloupají, promyjí, drcují ve formě slámy, soli.
  3. Zahřejte troubu (teplota - 180 stupňů).
  4. Namazáme formu máslem, položíme do ní kuře, jehož prsa by měla být nahoře.
  5. Brambory položte kolem kuřecího kroužku, ingredience posypte bylinkami.
  6. Další věc, kterou je třeba udělat, je zaslat formulář do trouby asi jednu třetinu hodiny.
  7. Vyjměte misku, jemně zamíchejte brambor tak, aby byl rovnoměrně upečený.
  8. Ponořte plech na pečení zpět do trouby, kde by měl opět zůstat jednu třetinu hodiny. To by mělo stačit na vytvoření kůry.
  9. Hotovou misku posuneme na talíře, podávané s adjikou.

Nejjednodušší recept

Vaření bude chvíli trvat. Počet složek tohoto receptu je malý.

Produkty:

  • středně velké kuře - 1 ks;
  • Koření, sůl - podle chuti.

Vaření:

  1. Umyjeme ptáka, osušíme ho ručníkem.
  2. Rozetřete solí, kořením, dejte marinovat čtvrt hodiny.
  3. Zabalíme ptáka do fólie.
  4. Zahřejte troubu a pak musíte kuře vařit při teplotě 190 ° C půl hodiny.
  5. Nyní musíte fólii otevřít a misku pečeme na další čtvrt hodiny (teplota - 200 stupňů).
  6. Podává se s jakoukoliv přílohou.

Šťavnaté filety

Složení pokrmu zahrnuje složky, které mu dodávají neobvykle jemnou chuť.

Filety na vaření musí používat tyto výrobky:

  • Krém s vysokým obsahem tuku - 1 šálek;
  • česnek - 4 zuby;
  • Tvrdý sýr - 100 g;
  • Filety - 1 kg;
  • Rostlinný olej - 2 lžíce. l.;
  • Francouzská hořčice - 1 lžička;
  • Koření;
  • Tymián - 3 větvičky.

Vaření:

  1. Filety umyjte, osušte ručníkem, potřete je kořením.
  2. Smažte ho na pánvi, měla by se objevit rudá kůrka.
  3. Dále smíchejte hořčici a smetanu, přidejte nasekaný česnek, tymián, trochu soli a zamíchejte.
  4. Sýr pro naše šťavnaté kuřecí filety, které se pečou v troubě, otřete struhadlem.
  5. Přeneste filety do pekáčku(nebo na plech), nalijte omáčku ze smetany a hořčice.
  6. Vrchní spánek se strouhaným sýrem, poslat do trouby.
  7. Proces pečení trvá přibližně třetinu hodiny (maximálně půl hodiny). Teplota by měla být přibližně 190 stupňů.
  8. Výsledná miska bude šťavnatá, jemná, voňavá as chutnou krustou.

Toto jsou recepty, které můžete použít k pečení šťavnatého kuřete v troubě. V každém z nich si můžete udělat své vlastní úpravy, pokud si přejete, pomocí svých oblíbených koření, další přísady do marinád.