Cibulové kroužky v těstíčku: neobvyklý pokrm jednoduchých výrobků

Vzhledem k velké zaměstnanosti moderního člověka je vždy aktuální připravovat rychlé občerstvení. Kroužky cibule v těstíčku jen ty a jsou.

Co jsou cibulové kroužky v těstíčku

Toto jídlo je obvyklé u všech pivních barů. Snadná příprava - pouze zjevné, ve skutečnosti, pokud jsou vyžadovány velké porce, pak je v této zdánlivě snadné záležitosti zapotřebí trpělivosti.

Jídlo lze považovat za rozpočet, neboť jeho příprava nevyžaduje velké finanční náklady. Kupodivu ale může nikoho zasáhnout, a to i na slavnostním stole. Dokonce i ten, kdo není milovníkem smažené cibule, plně ocení jeho neobvyklou chuť.

Společné recepty

\ t

Vaření kroužků cibule v těstíčku nebude doma obtížné. Produkty jsou poměrně dostupné, mnoho času není nutné, pokud vaříte pouze pro svou rodinu.

Klasický recept na cibuli v těstíčku

Složky:

  • několik luky;
  • pár vajec;
  • 2 lžíce. Já mouka;
  • 30 ml vody;
  • přidejte polovinu čajové lžičky rostlinného oleje do těsta (to bude ještě potřeba později pro smažení);
  • přidejte koření a sůl podle vašich představ.

Způsob přípravy:

  1. Cibuli důkladně oloupeme, nakrájíme na prstence asi půl centimetru.
  2. Rozdělte kroužky mezi ně, osolte je podle svého vkusu.
  3. Proces výroby těsta vypadá takto: rozbijte vejce do nádoby, trochu protřepejte, pak přidejte všechny další složky, důkladně promíchejte. Konzistence by měla vypadat jako tekutá zakysaná smetana.
  4. Zahřívejte slunečnicový olej na pánvi, měl by být dostatečný, asi jeden centimetr silný.
  5. Každý cibulový kroužek ponořte do těsta a ponořte do oleje.
  6. Je nutné smažit, dokud se neobjeví krásná kůra.
  7. Pro vypuštění přebytečného oleje položte hotovou misku na ubrousek.

Toto není jediný recept klyarských prstenců. Mohou být připraveny jiným způsobem.

Složky:

  • jedna velká cibule;
  • máslo na pražení;
  • bílá mouka v množství 150 gramů;
  • sáček do pečiva;
  • perlivá voda, asi jedno sklo;
  • sůl podle chuti.

Metoda přípravy:

  1. Nakrájejte cibuli na prstence o tloušťce asi 1 cm.
  2. Nalijete rostlinný olej do pánve nebo pánve, zapálte.
  3. Při zahřívání oleje je nutné začít připravovat těsto.
  4. K tomu je nutné: prosít mouku práškem do pečiva, sůl, postupně přidávat sodu, vše důkladně promíchat. Když se těsto stane homogenním, pak je vše připraveno k vaření.
  5. Můžete špendlíky s cibulkou připnout vidličkou,pak se ponořte do těsta.
  6. Rozetřete v předehřátém oleji, smažte do krusty.

V tomto bodě lze usuzovat, že vaření doma v cibuli bylo úspěšně dokončeno.

Existuje další skvělý recept, po kterém můžete získat další podobné misky - cibulové kroužky se sýrem a strouhankou.

Složky:

  • pár cibule;
  • 66) 100 g tvrdého sýra;
  • tolik sušenek, nejlépe bílého chleba;
  • 1 vejce;
  • rostlinný olej;
  • sůl, koření;
  • pro výzdobu může být čerstvý kopr.

Metoda přípravy:

  1. Po odlupování hlav cibule by se měly rozřezat na rovné kroužky.
  2. Kroužky musí být spojeny ve dvou, přičemž menší do větší.
  3. Sýr by měl být nakrájen na pásy o šířce cibulových kroužků.
  4. Vložte sýrové plátky mezi cibulové kroužky.
  5. Takové polotovary položíme na plochý talíř, pošlete do mrazáku 40 minut.
  6. Zatímco jsou naše polotovary zmrazené, porazíme vejce, přidáme je trochu. Můžete přidat koření podle svého vkusu.
  7. Nalijte krekry na talíř, jen čerstvé.
  8. Na sporácích posíláme pánev s olejem v takovém množství, že je do ní cibule zcela ponořena.
  9. Vyjměte naše kroužky z mrazničky, stříkejte je střídavě do vajíčka a poté do strouhanky.
  10. Posíláme k smažení na másle.
  11. Extrahujte po zlatavém kroužku.
  12. Po vaření můžete ozdobit naše pokrmy.zelení.

Tento recept na cibulové kroužky je ideální pro servírování slavnostního stolu. Vařené tímto způsobem mají neobvyklou chuť, díky které se rozptýlí mezi hosty s třeskem.

Existuje další skvělý recept na prsteny se sýrem, ale v těstíčku.

Složky:

  • cibule, asi 2 hlavy;
  • asi 100 gramů sýra;
  • 1,5 šálky mouky;
  • 200 ml piva jakéhokoli druhu;
  • lžička prášku do pečiva;
  • nějaký česnek, ale výhodně suchý;
  • sůl, pepř podle chuti.
  • Kopr.

Způsob přípravy:

  1. Nechte polovinu mouky na těsto a zbytek nalijte na talíř.
  2. Cibuli nakrájejte na kroužky a sýr na proužky.
  3. Kombinujeme dva prstence a vkládáme mezi ně sýr.
  4. Top s trochou posypané mouky, chvíli poslat do mrazáku.
  5. Přistoupíme k přípravě těsta: promícháme mouku, sůl, prášek do pečiva, přidáme česnek s koprem.
  6. Při přidávání piva důkladně promíchejte, dokud směs nebude mít střední hustotu.
  7. Na sporák položte pánev s rostlinným olejem.
  8. Vybereme cibulové kroužky se sýrem a ponoříme do těsta.
  9. Smažte, dokud se neobjeví krásná hnědá kůrka.

Recept je jednoduchý, ale chuť je neobvyklá.

Můžete uvést mnoho dalších receptů se sýrem a bez něj, které lze poměrně úspěšně realizovat doma.

Užitečné tipy na vaření cibulových kroužků

Prověřili jsme několik receptůdělat cibulové kroužky doma, ale tam jsou některé tipy, které pomohou získat nejen chutné a krásné jídlo, ale také stejně užitečné.

Renomovaní kuchaři radí:

  1. Při vaření se sýrem nebo bez něj v těstíčku je důležité používat rafinovaný olej dobré kvality, jinak se cibule ukáže jako příliš mastná a celý byt bude nasycen spíše nepříjemným zápachem.
  2. Při řezání cibule je nutné odstranit průhlednou kůži zevnitř, jinak může během procesu vaření spolu s těstíčkem odpadnout.
  3. Před vařením cibule v těstíčku se doporučuje umístit ji na několik minut do lžíce octa, špetky soli a vroucí vody.
  4. Pokud se předem nasekaná cibule ponoří do mouky, nebude z ní proudit těsto.
  5. Doporučuje se vařit těsto před řezáním cibule, trvá nějakou dobu, než trvá na tom.
  6. Pokud s olejem děláte příliš mnoho, můžete tuto chybu opravit tak, že prstence položíte na ubrousek tak, aby se přebytečný tuk absorboval.
  7. Aby se zlepšila chuť, aby se vytvořil neobvyklý odstín, mohou být hotové prsteny v těstíčku jemně posypány citronovou šťávou.
  8. Vaření cibule v těstíčku přednostně před použitím, s dlouhým pobytem na stole, ztratí svou úžasnou ostrou chuť.

Pokud se budete řídit všemi doporučeními a radami, pak všichni vaši blízcí budou velmi rádi, že budou jíst kroužky v těstíčku a vychovávat zkušeného kuchaře.

A ve vašem skladuTam bude další úžasné jídlo, které lze vařit během několika minut doma.