Čínské nudle se zeleninou a kuřecím masem: recepty pro nejnáročnější chuť

Jeden z nejběžnějších pokrmů čínské kuchyně, který je populární v mnoha zemích, je považován za nudle s různými náplněmi. Na regálech supermarketů je vidět všechny druhy omáček a přísad. Zeleninový dresing, hovězí, kuřecí, vepřové, stejně jako koření, jako je česnek, černý pepř a zázvor, se nejlépe kombinují s nudlemi v čínštině. Nudle s kuřecím masem a zeleninou, jejichž recept může být označen pro každou hostesku - ideální pro plné jídlo.

Jak vařit chutné nudle

Nudle v krabicích - rychlý a chutný oběd pro moderní obyvatele metropole nebo jen milovník čínské kuchyně. Při přípravě tohoto pokrmu doma však lze dosáhnout bohaté chuti a vůně. Můžete si koupit ready-made nudle: vejce, rýže, pšenice nebo jiné, ale tam je osvědčený způsob, jak self-vaření. K tomu nejsou zapotřebí žádné speciální dovednosti. Nudle se vaří analogicky s tradičními těstovinami.

Sled je následující :

  1. Namočte nudle maximálně půl hodiny do teplé nebo teplé vody. Doba závisí na tom, jaký druh mouky je vyroben. Obvykle takové informaceuvedené na obalu.
  2. Vařte vodu, přidejte trochu soli a připravte připravené nudle.
  3. Průměrná doba tepelného zpracování je 7 min.Pokud je výrobek vyroben z rýžové mouky, pak se vaření sníží dvakrát.
  4. Zlikvidujte v cedníku.

Dokonce i začínající kuchař se vyrovná s procesem vaření, zbývá jen vybrat recept, se kterým se nudle stanou oblíbeným pokrmem celé rodiny.

S houbami a čínským zelím

Recept tohoto pokrmu ocení milovníci čínské kuchyně.V průběhu vaření na 2 porce budou z ingrediencí vyžadovány následující složky:

  • Zelená cibule;
  • filé z kuřecího masa - 250 g;
  • Neslazený medový květ - asi 20 g;
  • klasická sojová omáčka - 100 ml;
  • sezamový olej - 20 g;
  • 3 malé mrkve;
  • rostlinný olej;
  • houby (můžete si vzít) - 120 g;
  • bramborový škrob - 20 g;
  • Pekingské zelí - 100 g;
  • 15 g čerstvého drceného zázvoru.

Čínské nudle s kuřecím masem a zeleninou se připravují podle tohoto receptu takto:

  1. Čerstvé mrkve nakrájejte na pásy.
  2. Nalijte ji sojovou omáčkou (vezměte asi 60 ml).
  3. Vybrané houby nakrájejte na několik kusů.
  4. Smažte mrkev s omáčkou a máslem až do červena.
  5. V bramborovém škrobu rozdělte rozdělené kuře na kousky a nalijte do pánve do mrkve.Pokud není dostatek oleje, přidejte další.
  6. Do směsi masa přidejte nasekané houby a drcené zelí.Ne dlouho smažit.
  7. ​​
  8. Nalijte všechnyzbývající omáčka, přidejte zázvorový prášek a jemně nasekanou cibuli. Konečným nádechem je med a sezamový olej.
  9. Míchejte, nechte stát trochu nad nízkým teplem. Smíchejte s vařenými nudlemi.

Výsledkem jsou jemné čínské nudle s velkou sladkokyselou omáčkou. V případě potřeby lze med z receptu odstranit. Doporučuje se jídlo rozložit, posypané praženými sezamovými semínky.

Originální kuřecí a zeleninové udon nudle

\ t

vařit populární udon nudle pro rodinnou večeři s přidáním kuře a čerstvé zeleniny, musíte mít po ruce následující:

  • bulharský pepř jakékoliv barvy - 1 velký;
  • rostlinný olej;
  • kuřecí maso (filet) - 150 g;
  • Udon z obalu - asi 150 g;
  • všechny oblíbené houby - 50 g;
  • 1 velká mrkev;
  • sojová omáčka - 40 ml (je-li to žádoucí);
  • jedna malá cuketa;
  • Pekingské zelí - 50 g;
  • cibule - 1 ks.
  • bramborový škrob - 3 lžíce. l.;
  • stroužky česneku - 2 ks.

Proces vaření zahrnuje následující kroky:

  1. Vařte nudle udon.
  2. Nakrájejte maso na tenké proužky.
  3. Vlijte specifikované množství škrobu a smažte až do uvaření s olejem.
  4. Nakrájejte zeleninu na cibuli: cibuli, čínské zelí, mrkev, papriku a cuketu.
  5. Nakrájené čisté houby. Můžete si vzít nejen čínské houby, ale i pravidelné žampiony.
  6. Připravte zeleninu s kuřecím masem- vše kromě pekingského zelí. Poté, co je vše vařeno, nalila.
  7. Zmáčkněte česnek, nalijte celou omáčku.
  8. Nasaďte na směs kuře a zeleniny.
  9. Po několika minutách vyjměte pánev z ohně.

Stojí za zmínku, že sůl není míněna jako recept, protože omáčka dává požadovanou chuť. Volitelně je omáčka nahrazena čínskou "Teriyaki" a na konci je aromatická mísa posypaná sezamem.

Recept na rýžové nudle

Nudle s kuřecím masem a zeleninou v čínštině - jídlo, které může překvapit hosty nebo si dopřát během pracovního dne. Mnoho lidí dává přednost vaření čínských rýžových nudlí, jeho charakteristické rysy jsou dlouhé délky, což symbolizuje dlouhověkost a neobvyklou barvu (od průsvitných po bohaté bílé).

Před přípravou hlavních složek pokrmu, pokud si vyberete recept se zeleninou a kuřecím masem, musíte nudle správně vařit. Pokud se smažíte v pánvi wok nebo tlusté pánvi, nudle se zpracovávají déle než u čínských polévek. Měl by být nasáklý déle než 5 minut a před smícháním se zbytkem složek smažte rychle. Seznam toho, co potřebujete mít na ruce připravit čínské jídlo s tímto receptem, je následující:

  • Olivový olej;
  • granulovaný cukr - 1 polévková lžíce.
  • 2 mrkve;
  • černé nové koření;
  • nepovinný - hlávkový salát;
  • několik sladkých paprik;
  • nudle "Nudels";
  • bílé zelí - 300 g;
  • sojová omáčka;
  • prsa nebo filé - asi 300 g;
  • squash nebo squash je malý.

Miska se smaženým kuřecím masem a zeleninou v čínštině může být připravena podle pokynů:

  1. Vsechny druhy zeleniny v seznamu nakrájejte na malé kostky. Aby se cuketa při tepelném zpracování neztratila, musí být rozřezána na prstence o malé tloušťce.
  2. Smažte střídavě každou připravenou zeleninu až do měkka. Přidejte k pánvi olivový olej.
  3. S kuřecím masem proveďte následující: nakrájejte na kousky, které nejsou tlustší než 1 cm, přeneste do hluboké mísy, přidejte několik lžíce másla a tolik sójové omáčky. Nechte působit 20 minut.
  4. Nakládané maso nakrájejte na pánvi bez oleje, dokud kůrka nezaznamená.
  5. Posypeme cukrem, novým kořením.
  6. Smažení zeleniny z pánve a kuřete v jedné hluboké nádobě.
  7. Smažte nudle s trochou soli.
  8. Smíchejte všechny hotové díly - "nudle + smažená zelenina + růžové kuře."

Dobrá rada - před namočením rýžových nudlí se nedoporučuje řezat na kousky nebo ji rozbít. Podání hotového pokrmu je nejlepší, a způsob použití - hůlky nebo vidlice - je vybrán podle svého uvážení.

Použití omáčky Teriyaki

Poměrně jednoduchý recept na tradiční nudle z Číny s přidáním "Teriyaki" zahrnuje soubor následujících složek:

  • Sezam (slunečnicová semena);
  • oblíbené koření;
  • sůl podle chuti;
  • cuketa;
  • 5 tbsp. Já omáčka;
  • olivový olej;
  • kuře - 150 g;
  • zelené cibulové peří;
  • bulharský pepř - 1 velký;
  • jakékoliv nudle - 200 g.

Postupná příprava :

  1. Nakrájejte filet nebo prsa na kostky.
  2. Zelenina - plátky stejné velikosti a cibule - v malých kroužcích.
  3. Nejdříve smažte celé maso s máslem a poté - spolu se zeleninou - uchovávejte na pánvi po dobu 10 minut.
  4. Vařené nebo namočené nudle převeďte předem na směs v pánvi. Posypeme sezamem, kořením a solí, nalijeme čínskou omáčkou.
  5. Přes střední teplotu, pak 3 minuty, pěkně rozprostřené na talířích a ozdobené cibulovými kroužky.

Některé hostesky nahrazují nudle klasickými italskými špagetami, ale chcete-li překvapit hosty nebo mít tematickou párty, měli byste experimentovat s původním čínským receptem.