Co může krém nahradit v receptu bez ztráty kvality hotového výrobku?

Někdy chci vařit něco zvláštního, potěšit sebe a své příbuzné, ale jedna z hlavních složek, jmenovitě smetana, není po ruce. V tomto bodě vyvstává otázka: co může krém nahradit správný recept? Neměli byste se dostat předem naštvaný, protože je můžete nahradit nebo vařit sami. A cena v obchodě pro smetanu je vyšší než u jiných mléčných výrobků. Pokud se naučíte najít alternativu k této složce, pak je třeba ji koupit zcela zmizí.

Co je smetana

Krém je horní část usazeného mléka, je nejtučnější. Obvykle jsou kapalné, pouze čerstvé mají silnější konzistenci než ty, které byly pasterizovány. V této formě je mléčný výrobek dokonale vnímán v omáčce, přidává se do těsta na pečení, pěny, kastroly. Šlehačka se používá k přípravě sladkých pokrmů. Vzduchový produkt je způsoben bitím.

Krém může být obyčejný (s obsahem tuku 10–20%) a mastný (35% nebo více).

Jsou velmi výživné, protože kromě tuku obsahují velké množství bílkovin a sacharidů. Obsahují vitamíny A, PP, B, E, vápník, sodík, fosfor. Trávené lidským tělem docela snadno.

Náhradní výrobky

Co lze vyměnitsmetana, pokud nebyly po ruce?

Různé mléčné výrobky, například:

  • mléko;
  • kefir;
  • zakysanou smetanou;
  • jogurt;
  • ryazhenka;
  • kondenzované mléko.

Kondenzované mléko. Volba použitého produktu bude samozřejmě záviset na připravované misce. Například kondenzované mléko dokonale nahrazuje šlehačku v dezertu. K tomu, vezměte jednu porci jednoho a půl šálky kondenzovaného mléka a 1 lžička. citrónovou šťávu, všechny spolu s mixerem.

Zakysaná smetana. Mnozí pochybují, zda je možné krém smetanou smetanou nahradit. Jistě! Tyto dvě složky jsou podobné vysokým obsahem tuku. Nejlepší je použít zakysanou smetanu na výrobu sucharového těsta, omáčky nebo sladké smetany.

Zvláštností tohoto výrobku je, že v misce zanechává lehkou kyselou chuť, ale mnoho lidí se jí líbí.

Zakysaná smetana se také používá při přípravě těchto pokrmů:

  • krémové krémové polévky;
  • koktejly z bobulovin a ovoce;
  • zálivky na salát;
  • maso nebo ryby k hašení.

Mimochodem, některé ženy v krémové polévce přidávají smetanový sýr s krémovou chutí namísto smetany. A aby to bylo užitečnější, zkuste dát takovou směs do krémové polévky: mléko, zakysanou smetanu a máslo (stejně).

Kefír, jogurt, ryazhenka. Pro tekuté těsto můžete bezpečně odebrat kefír jakéhokoliv obsahu tuku a pro husté těsto - 10% jogurt nebo ryazhenka.

Mléko. Pak vyvstává otázka: je možné krém nahradit běžným mlékem? I když to není příliš tlustý, ale vynikajícív některých pokrmech nahrazuje krém. Výrobek je vhodný jak pro těsto, tak pro omáčku. Navíc je to, že při tepelném ošetření se nevysouvá okamžitě, jako kyselá smetana, a nedává kyselé chuti.

Jak vařit sami

Pokud jste najednou chtěli smetanu vyrobit sami, bude to snadné, stačí jen trochu času:

  • Vezměte 400 g zmrazeného másla a rozetřete ho na běžném struhadle, poté smíchejte s mlékem (400 ml) a vložte do vodní lázně;
  • Teplota ohřevu by měla být taková, aby se máslo roztavilo, ale mléko se příliš nezahřívá. Během zahřívání se směs musí míchat. Když je kapalina zahřívána, musí být přemístěna do míchačky a metla, dokud není konzistence zcela homogenní;
  • Nyní můžete přidat domácí smetanu do jakéhokoliv pokrmu, kde je třeba. Než začnete proces, musíte zvážit obsah tuku, který je vyžadován v receptu. Doporučuje se připravit jakýkoliv krém z tukového mléka a másla a podle potřeby je dále ředit mlékem, čímž se sníží procento tuku;
  • Pokud hosteska potřebuje šlehačku, například pro cukrovinky, může je také snadno vyrobit;
  • Příprava a smíchání mléčné olejové kapaliny s míchadlem, zakrytí filmem, odeslání do chladničky po dobu nejméně 12 hodin;
  • Poté se mléčný výrobek šleha míchadlem na hustou pěnu, přičemž se do procesu přidává práškový cukr.

Pro omáčku

Mléko- přesně to, co je krém obvykle nahrazován v omáčkách a jiných pikantních pokrmech.

Jako příklad vezměte bechamelskou omáčku:

  • 50 g másla dejte do mísy s hustým dnem, roztavte, dejte stejné množství mouky a smažte až do světle zlatavé barvy;
  • Pak musíte nalít 1 litr mléka, ale ne okamžitě, ale postupně za stálého míchání;
  • Přísady nechte v omáčce zahuštění, vařte 5 minut, přidejte 10 g cukru, špetku soli, černý pepř a muškátový oříšek;
  • Výsledná směs se přefiltruje, znovu se převede do varu a přidá se další máslo (50 g). Obvykle je tato nádherná směs doplněna masovými a bramborovými pokrmy;
  • Výrobek však můžete použít v dezertu, pokud není cukr vložen 10, ale 150 g, a v poslední fázi vaření přidejte 5 poražených žloutků;
  • K vytvoření silnějších omáček je krém často nahrazován zakysanou smetanou, někdy s ryazhenkou, kefírem nebo přírodním jogurtem;
  • Je možné zahustit omáčku moukou a přidat ji do 0,5 lžičky. a míchání, dokud hmota nedosáhne požadované hustoty.

Zde je jeden z nejjednodušších receptů na omáčky se zakysanou smetanou: smíchejte půl šálku hlavní složky s cukrem (10 g), citronovou šťávou (několik kapek), špetkou soli a pepře. Citronová šťáva se v tomto případě používá jako zahušťovadlo. V tomto receptu není omáčka tepelně zpracována, jen doplňuje pokrmy z masa. Ukazuje se to jednoduché a chutné.

Pro sladký dezert

S chutnými pokrmy roztříděnými, ale co obvykleDalším problémem je nahrazení smetany při pečení. Nejčastěji se při pečení místo původní složky používá mléko nebo kefír, aby se získala tekutější konzistence, jogurt - pro husté těsto. Při přípravě sladkého pečiva je však vynikající alternativou kondenzované mléko smíšené s máslem (1: 1). Vkládání kondenzovaného mléka do těsta vyžaduje, aby bylo sladké a přidalo méně cukru, než je uvedeno v receptu.

Krémy jsou vyrobeny z mastných potravin, takže nejlepší je kyselá smetana s obsahem tuku 35%. Přidává trochu čerstvé citrónové šťávy, po které se stává silnou a může být použit jako krém.

Existuje jeden dobrý způsob, jak získat jemný vzduchový krém: na gázu položte zakysanou smetanu, složenou v několika vrstvách, nechte ji stát jednu noc a ráno ji porazit.

Chcete-li získat hustý krém na dort, smíchejte jogurt se zakysanou smetanou na polovinu. Pro zdobení cukrovinek je často používán pudink, pokud není šlehačka. Pro moučníky s dezertem smíchejte mléko (100 ml), práškový cukr (200 g) a sýr s vysokým obsahem tuku (500 g). Pro zahuštění směsi se přidá želatina - 20 g na 200 ml vody.

Dietní složka

Mnoho dívek zápasí s extra kilemi, vyvstává otázka, co může být nahrazeno smetanou v dezertech, protože jsou příliš tlusté. Ale jídla s touto složkou jsou obzvláště chutná. Kondenzované mléko a zakysaná smetana také nejsou součástí řady dietních výrobků. Kokosový krém - analogovýpravidelná šlehačka. Jsou velmi podobné chuti, ale obsahují jen velmi málo kalorií.

Kokosový ořech je možné zakoupit v obchodě nebo vařit. Odebírají se kokosové lupínky, naplněné horkou vodou (to umožní rychlejší rozpuštění husté hmoty), šlehačkou.

Přibližné podíly: 1 díl hobliny na 2 díly vody. Čím méně vody se použije, tím hustší bude krém. Po ochlazení musí být směs přefiltrována.

Pokud můžete experimentovat s vařením, nebojte se nahradit jednu složku jinou.

Pokud přesně víte, jaký výrobek a v takovém případě se uplatní, nedovolí vám to.

Je možné, že jídlo s náhradou smetany jinou přísadou bude lepší než ta, která byla připravena podle původního receptu. Užijte si jídlo!