Čokoláda během těhotenství přináší výhody nebo škody?

Těhotenství není důvodem pro odmítnutí čokolády. Tolik žen čeká dítě. Mají pravdu? Někteří odborníci mají tendenci si myslet, že tomu tak není. Především to vysvětlují tím, že tato pochoutka je silným alergenem, a proto může poškodit plod.

Jiní se domnívají, že pokud žena vyžaduje použití tohoto výrobku, může být konzumována. Existuje šťastné médium a ve skutečnosti je možné mít během těhotenství čokoládu?

Přínos a újma

Existuje názor, že tato sladkost je jen pochoutkou, která nepředstavuje pro organismus žádný užitek. To je chyba, protože má pozitivní účinek:

  • Především je produkt znám jako „ hormon štěstí “. Když jíte ženu dostane radost, proto nálada zlepšuje, zmírňuje stres. To je užitečné pro nervový systém a organismus jako celek, což znamená, že je dobré pro dítě;
  • Delikatesa zahrnuje velké množství flavonoidů, které příznivě ovlivňují nervový systém;
  • V mírném množství produkt stabilizuje tlak. Kromě toho, pochoutka podporuje svalovou relaxaci a cévy z jejího vlivu expandují;
  • " Hormon štěstí " obsahuje železo, které má příznivý vliv na vývoj plodu. Další důležitou složkou jehořčík, který má pozitivní vliv na mozek budoucího dítěte;
  • Theobromin, který je také bohatý na tento produkt, posiluje cévy, je užitečný pro ledviny a nervový systém. Odborníci říkají, že tato látka se vyhýbá komplikacím během porodu.

Výrobek je bohatý na vitaminy E, skupinu B, jakož i na prvky jako sodík, železo, hořčík, vápník, fosfor. Všechny tyto látky jsou velmi přínosné. Tak proč se tedy mnozí odborníci domnívají, že kdyžtěhotenství čokoládu nelze konzumovat?

Je to proto, že výrobek je způsobilý poškodit tělo:

  • Kakaové máslo se považuje za dietní látku, ale sladkost také obsahuje mléko, cukr. Proto přidává váhu;
  • Kofein, který je obsažen ve velkém množství v lahůdce, může mít stimulační účinek na nervový systém, který není při přepravě dítěte užitečný. Nelze říci, že kofein přináší jen škodu, ale pokud je to přinejmenším sebemenší hrozba pro dítě, stojí za to být upozorněn;
  • Pokud se při přepravě dítěte, jíst hodně tohoto výrobku, může krevní tok do dělohy zhoršit, což způsobuje hladovění kyslíku plodu;
  • Budoucí matka je často sužována pálením žáhy, kterou tato delikatesa může zvýšit;
  • Kromě užitečných přípravků obsahuje přípravek mnoho látek, jejichž účinky na tělo jsou málo studovány. To by mělo způsobit, že se žena přirozeně zeptá, zda v přítomnosti těhotenství můžete stále jíst čokoládu. Kromě toho pochoutky obsahujíbarviva, potravinářské přídatné látky pochybné kvality.

Existuje kontroverzní názor, že „ antidepresivummůže být návykové. Jde o velmi užitečný theobromin, který má takové vlastnosti. Ale množství látky v delikatesě na to nestačí. Chcete-li získat návykové, musíte jíst půl kilogramu přípravku denně po dobu několika měsíců.

Proč chcete čokoládu?

Někdy žena, která očekává dítě, má ohromnou touhu jíst tuto delikatesu a někdy nechápe, proč se to děje. Některé budoucí matky si všimnou, že byly k sladké dříve “ zajímavé pozici “. V takových chvílích se jim zdá, že není rozdíl, jaký druh čokolády je - černý, bílý, hořký, horký.

Existuje víra, že pokud chcete sladkou, pak se narodí dívka. Ve skutečnosti, medicína popírá, že pohlaví dítěte nějak ovlivňuje gastronomické preference nastávající matky. S největší pravděpodobností, populární víra je spojena s tím, že dívky obvykle milují sladkosti více než chlapci.

Lékaři říkají, že během těhotenství ženy chtějí produkty, které obsahují vitamíny a látky, kterým tělo chybí, což znamená, že mají také to, co potřebují v čokoládě.

Tělo se během těhotenství rychle unavuje, často mu chybí užitečné a výživné látky. To je často spojováno s touhou jíst jídlo. Je to opravdu výživná, zejména tmavá čokoláda, ale nestojí za to je nahradit správnou výživou.

Dále analyzujte, zda jste v okamžiku, kdy jste vy„nakreslili“ sladkosti. Pokud ano, je to důvod k revizi vaší stravy a režimu - možná jste zbavili dítě nezbytných látek a vitamínů.

Často budoucí matky zažívají pocit smutku spojeného s hormonálními změnami a novým stavem těla. Ze zvyku může ruka dosáhnout své oblíbené sladkosti, která vždy pomáhá zmírnit stres.

Není nutné to dělat - sladké “ antidepresivum “ může být nahrazeno aromatickými koupelemi, procházkami, socializací s rodinou a přáteli, čtením oblíbené knihy, sledováním dobrého pozitivního filmu.

To neznamená, že by se čokoláda měla konzumovat úplně. Někdy si můžete dovolit jíst, ale pozorovat porce. Doporučuje se jíst nejvýše 30 g sladkostí denně.

Nezapomeňte, že různé druhy výrobků mají na organismus různé účinky.

Bílá

Předpokládá se, že bílá čokoláda je během těhotenství nejméně užitečná. Neobsahuje kakaový prášek, který má příznivé vlastnosti. Gourmand má příjemnou chuť a barvu, ale k jejich dosažení se používají látky jako zahušťovadla, barviva a různé přísady.

K němu se přidává velké množství cukru, což ho v kombinaci s mléčnými tuky činí velmi vysokým obsahem kalorií. Bílý „ antidepresivum “ má tedy více škody než užitku, pokud chcete sladkéNesoucí dítě, je lepší zvážit další možnosti.

Černá

Tento druh pochoutky obvykle obsahuje mnoho užitečných látek. Obsahuje kakao, které je užitečné. Tmavá čokoláda může být konzumována během těhotenství, při respektování normy, samozřejmě. Koncentrace kakaa v ní je poměrně vysoká, takže v produktu je hodně kofeinu.

V tomto ohledu by se neměly nechat unést. Pamatujte, že cukr v pochoutce je obvykle hodně, a to přispívá k přibývání na váze.

Hot

Někdy se chcete zahřát horkou čokoládou, zejména během těhotenství, kdy se nálada mění rychlostí blesku, a chcete něco kyselého, pak sladkého, pak chladného a pak horkého. Můžete si dopřát.

V současnosti se prodává ve formě tyčinek ve formě prášku. V těchto taškách nenajdete nic užitečného a chuť je jen zřídka schopna opravdu dát radost.

Ale můžete si udělat horkou čokoládu sami. Ve 2 šálcích vařícího mléka, míchejte 3 nebo 4 lžičky. kakao a 3 nebo 4 lžičky. cukru Musíte opatrně zasahovat, aby nebyly žádné hrudky. Položte směs na oheň a pokračujte v míchání, dokud se nevaří. Nápoj je připraven. Nyní můžete přidat skořici, vanilku podle chuti.

Bitter

Hořká čokoláda může být také konzumována během těhotenství. Navíc si zaslouží titul vůdce této přehlídky. Vždy obsahuje velké množství kakaa (od 70% do 90%). To je voláno tak ne nadarmo - výrobek je trochu hořký, protože obsahuje téměř žádný cukr.

Na základě toho nenítak kalorický, ale schopný uspokojit hlad.To neznamená, že hořká čokoláda by měla být konzumována v kilogramech, ale mezi všemi odrůdami pochoutky je lepší dávat přednost.

Není třeba se popírat, pokud jste čekali na dítě, rozhodli jste se jíst svůj oblíbený produkt, ale vše by mělo být umírněné.Jezte ne více než 30 gramů sladkého "antidepresiva" denně, nejlépe dávat přednost jeho hořké odrůdě.