Cook krupice - rychle, chutné, zdravé!

Můžete vsadit, že se vám nejspíš nelíbí krupice, a ona se vám podařilo dostat se nudit jako dítě. A nebeská manna, když Bůh živil Mojžíše po jeho dlouhém putování? Je známo, že krupice je velmi užitečným a chutným pokrmem, pokud k ní přistoupíte s plnou odpovědností za její přípravu.

Pokud si to neustále s hrudkami a krustami, jak ji můžete milovat? Aby jídlo bylo opravdu chutné, musíte znát některá tajemství jeho přípravy.

Pokusme se tedy milovat toto opravdu zdravé jídlo, což z něj činí skutečnou pochoutku a oblíbenou pochoutku celé rodiny. Nevíte jak vařit krupici? To je snadné!

Znalost je moc!

Pro přípravu tohoto pokrmu, jakož i dalších „dobrých“ je důležité mít v této věci zkušenosti. Ale pokud se tak stane, že tam není, můžete jednoduše poslouchat doporučení zkušených kuchařů, dodržovat obecná pravidla při přípravě vynikající krupice.

Ten, kdo poprvé začal připravovat toto jídlo, by se měl naučit základní pravidla. Za prvé, voňavé a chutné krupice krupice nikdy nepracují na vodě. Mělo by se vařit alespoň na odstředěném mléce nebo mléku zředěném vodou v poměru 30:70, kde 30% je voda a všechno ostatní je mléko. Vaření krupice v jedné vodě -pak jsme jen přeložit produkty.

Za druhé, množství obilovin přidané do mléka mění svou chuť a strukturu. Pokud si ponecháte všechny proporce, při vaření krupice na mléko a vezměte tři lžíce obilovin na půl litru mléka, pak krupice nebude tlustá a ne vzácná.

Krupice vařená ve vodě i v mléce by neměla být delší než 10 minut. Přepálený, již obsahuje mnohem méně živin.

Recept na vynikající krupici

Jaký je recept na výbornou krupici na mléko a co je tajemstvím vaření bez hrudek? Cook krupice bez hrudek na mléko! Aby se jim vyhnulo, musí se mléko nejprve vařit a musí být čerstvé a teprve pak se krupice nalije do mléka v tenkém proudu za stálého míchání. Pokud ji nalejete přímo z vaku, je pravděpodobné, že to bude velmi silné.

Je nutné prosadit záď, změřit lžící, udržet proporce a naplnit ji odměrkou. Po vylití celého zrna lze misku solit a přidávat cukr, přičemž obsah nádoby se neustále míchá. Jakmile začnou bobtnavé částice nabobtnat, je třeba oheň vypnout a zabalit do hrnce v ručníku.

O kaloriích

Krupice je stejná pšeničná obilnina, která je podrobena hrubšímu zpracování a má vzhled malých nažloutlých zrn. V závislosti na druhu suroviny může být vyrobena z měkké nebo tvrdé pšenice nebo její směsi.

Kalorický obsah krupice vařené v mléce je způsoben bohatým chemickým složením samotného obiloviny a mléka, másla, cukru, džemu, marmelády, medu a sušeného ovoce. Obsah kalorií již vařeného pokrmu je poměrně velký a činí 470 kcal na 100 gramů. To je důvod, proč po jeho použití je pocit hladu dlouhodobě spokojen.

Existuje názor, že denní spotřeba tohoto výrobku ve významných množstvích přispívá ke zvýšení tělesné hmotnosti, ale není tomu tak. Zvýšení obsahu kalorií v kaši v mléce ,naplnění cukrem, medem, máslem, marmeládou a dalšími přísadami, samozřejmě zvyšuje pravděpodobnost získání dalších liber, protože jídlo se stává nepokojnou dietní stravou a delikatesou.

Kromě toho podíly takového kalorického pokrmu zabírají daleko od posledního místa. Aby se hmotnost nezvýšila, je nutné ji používat naprosto v malých množstvích.

Krupice, vařená v mléce, od dávných dob byla považována za jednu z nejoblíbenějších jídel ruské kuchyně. To může být vařené na snídani nebo oběd. Vzhledem ke svým nutričním vlastnostem je schopna dodávat energii a dobré chuťové vlastnosti dávají nejpříjemnější gastronomické pocity.

Kulinářské tipy

  • Recept na klasickou krupici lze upravit přidáním šťáv z různých druhů ovoce. Kromě toho, místo obyčejného mléka, můžete použít pečené mléko nebo kondenzované mléko, ředění na vůli.vody Tak to dopadne ještě chutnější;
  • Nejlepší je jíst to teplé nebo teplé, protože ztrácí chuť za studena. Také se nedoporučuje ohřívat. Pokud opravdu chcete dokončit toto jídlo, když je již zima, můžete si z něj udělat nádhernou krupici kastrolku přidáním několika vajec, tvarohu, ovoce, másla. Poté bude třeba pečené v troubě;
  • Nedoporučuje se kombinovat krupici s výrobky obsahujícími velké množství sacharidů. Patří mezi ně pulsy, brambory, data a další;
  • Doporučuje se skladovat zrna ve skle, jílu a keramice s uzavřenými víčky. Kontejner s krupičkou musí být uchováván ve skříni na suchém a dobře větraném místě, protože vlhkost ovlivňuje výrobek.

Krupicová kaše - přínos a škoda

\ t

Použití krupice je zřejmé a spočívá ve vysokém obsahu tak důležitého důležitého prvku, jako je draslík, který přispívá k hladkému fungování srdce.

Tato mletá zrna obsahují velké množství železa, které je nezbytné pro správné fungování červených krvinek, které přenášejí kyslík do každé buňky lidského těla. Nervový systém podporuje vitamin B, který je také obsažen v krupici.

Krupice je velmi oblíbená nejen pro své nízké náklady. Výhodou tohoto pokrmu je, že je ideálně vhodný jako dietní potravina při léčbě onemocnění gastrointestinálního traktu. TakžeDostane-li se do zažívacího ústrojí, doslova obklopuje jeho stěny, uklidňuje bolest a zmírňuje křeče.

Manka může dokonce léčit praskliny, které se tvoří ve střevech. Obsahuje minimální množství vlákniny a vstřebává se pouze ve střevech, což je velmi užitečné pro starší lidi.

Maximální množství rostlinných bílkovin a škrobu příliš nezatěžuje střeva a žaludek, což vám umožní snadno a rychle „ krmit “ organismus. Tato vlastnost krupice je velmi důležitá v pooperačním období.

V poslední době lékaři začali argumentovat, že kaše může způsobit zvláštní poškození těla dítěte, i když se na klasické krupici pěstují celé generace. Potvrzují tuto skutečnost tím, že krupice je bohatá na fytin, který je schopen měnit střevní prostředí dítěte tak, aby vápník a vitamin D, které přicházejí s jídlem, nebyly absorbovány.

Kromě toho stravování s tímto přípravkem může vést k vážným komplikacím, jako je narušení gastrointestinálního traktu, tendence k výtokům z nosu a časté nachlazení a dokonce i křivice.

Je také známo, že výrobek může poškodit lidské tělo, pokud je pravidelně konzumován ve velkém množství. Tak, jíst velké množství krupice za den, je pravděpodobné, že zvýšení produkce z těla takové důležité látky jako vápník.

To je obzvláště nebezpečné pro rostoucí tělo dítěte a může vést ke špatnému vývoji kostí a svalů.systému. Proto byste neměli krmit své drobky pouze krupice - to je plné následků.

Někteří lidé trpí nesnášenlivostí této látky a tato choroba se nazývá celiakie. Tato závažná nemoc je považována za dědičnou a může vést ke ztenčení střevních stěn ak poruše vstřebávání živin v těle, bez nichž není možný její normální růst a fungování.

Nemoc se může projevit alergickými reakcemi, podrážděnou stolicí. Proto používejte tento výrobek opatrně. Cook s radostí a být zdravý!