Cranberry Jam: Vaření recepty

Brusinka je bobule, která je ceněna pro své chuťové a léčivé vlastnosti. "Northern Lemon" je považován za opravdový sklad vitamínů, vzácných minerálů a aminokyselin. Kyselé bažiny, používané k přípravě různých ovocných nápojů, želé, kvasu, likérů a tinktur, se používají při léčbě nachlazení. Zvláště chutným produktem je brusinkový džem.

Brusinkový džem je vynikající volbou pro ty, kteří nemohou jíst čerstvé bobule kvůli kyselé chuti. Home-made v plné zachovává léčivé vlastnosti"severní citron"a může být použit pro úspěšnější léčbu různých nachlazení, s revmatismem, bolest v krku.

Varenitsa může být podávána s čajem s palačinkami nebo palačinkami, přidávanými do krémů, používanými jako náplň nebo impregnace při přípravě různých druhů pečení. Pojďme se naučit vařit lahodnou marmeládu z bobulí bažin a zjistit nejlepší recepty pro domácí produkty.

Recepty na brusinkový džem

Při přípravě bobulové pochoutky existují některé triky, které by bylo užitečné naučit se pro hostesky, které dříve nevyrobily domácí brusinkové polotovary:

  1. Recepty na brusinkovou marmeládu mohou být jiné, aleBez ohledu na to, jaký recept si vyberete, budete nejprve muset řádně připravit bobule na zpracování. Budete muset třídit vonné brusinky a vytáhnout z nich větvičky, listy a jiné nečistoty. Pak se bobule umývají v cedníku pod jemným proudem studené vody. V žádném případě si neumývejte ruce, můžete potlačit jemnou brusinkovou šťávu a z ní vyteče šťáva - nejcennější při vaření džemu;
  2. Domácí recepty umožňují použití čerstvých i mražených brusinek v procesu marmelády. Vitamíny v"severní citron"nezmizí z mrazu;
  3. Cukr je ochutnáván v bobulové pochoutce, ale zkušeným hospodyňkám se nedoporučuje dávat cukr v množství menším než jeden kilogram, bobule je velmi kyselá a pokud přidáte jen velmi málo cukru, džem nebude chutnat.

Ke sladkému domácímu brusinkovi můžete přidat další ovoce: citrony, nektarinky, mandarinky. Ovoce dodá hotovému výrobku neobvyklou a příjemnou chuť.

Klasický brusinkový džem

Příprava brusinkových džemů pro tento recept je neuvěřitelně jednoduchá, ale chuť bude prostě úžasná! Hotový výrobek může být použit v čisté formě a může být použit jako náplň do koláče nebo jako impregnace pro sladké koláče.

Složky:

  • Brusinky - dva kilogramy;
  • Cukr - dva kilogramy.

Způsob přípravy:

  1. Brusinky vložte do mísiče nebo je přeskočte přes mlýn na maso. Po této úpravě by bobule mělaproměnit v husté a voňavé pyré.
  2. Výslednou hmotu vložte do varné nádoby nebo pánve a nalijte do ní cukr.
  3. Není třeba míchat produkty! Cukrová hmota se nechá stát, aby se šťáva uvolnila a namočila do cukru. Obvykle trvá dvě až tři hodiny.
  4. Pak bude muset být pánev položena na vysoké teplo a přivedena hmota do varu.
  5. Po varu snižte teplotu a vařte směs bobule-cukr po dobu 10-12 minut.
  6. Vypněte oheň a nalijte hotový výrobek do plechovek.

Jam-Cranberry Jam

Brusinkový džem s jablky není ani sladkostí, ale skutečným elixírem zdraví a ráznosti. Výrobek se připravuje nejen s jablky, ale také s medem a vlašskými ořechy, a proto obsahuje všechny vitamíny a makroživiny potřebné pro tělo. Hotová sladká má navíc delikátní a příjemnou chuť, díky níž je brusinkový džem s vlašskými ořechy a jablky opravdovou pochoutkou.

Složky:

    51) Brusinky, čerstvé (zmrazené) - jeden kilogram;
  • jablka odrůdy Antonovka - jeden kilogram;
  • Čerstvý květinový nebo vápenný med - tři kilogramy;
  • Jádra vlašských ořechů - 200 gramů.

Způsob přípravy:

  1. Nejprve omyjte bobule a vložte ji do varné nádoby.
  2. Nalijte sklenici čisté studené vody do bobule, dejte misku na oheň a nechte směs vařit.
  3. Po varu se vaří dalších 5-10 minut.
  4. Pak by měla být voda z pánve vypuštěna a měkké brusinky by měly být rozemletyjemné síto
  5. Připravte jablka - omyjte ovoce, vyřízněte jádro, odloupněte.
  6. Antonovku můžete řezat v tenkých plátcích nebo v malých kostkách.
  7. Do varné pánve vložte vápno (květový med), zahřejte do tekutého stavu a dejte tam pyré a nakrájejte Antonovku.
  8. Nalijte jádra ořechů a vařte na mírném ohni asi 60 minut, nezapomeňte čas od času dobře promíchat.
  9. Hotový výrobek vložte do skleněné nádoby, víčka uzavřete a zabalte do teplé deky.
  10. Po odstranění sklenic pochoutky na tmavém a chladném skladovacím prostoru.

Brusinkový džem s pomerančem, citronem a limetkou

Původní výrobek lze získat vařením brusinkových džemů s pomerančem, citronem a limetkou. Hotová pochoutka má nejjemnější chuť a příjemnou vůni citrusových plodů, ideální pro podávání s palačinky nebo lívance, a některé ženy v domácnosti slouží jako sladká a kyselá marmeláda jako omáčka pro drůbež nebo pro zvěřinu! Další výhodou tohoto receptu je, že brusinky a citrusové marmelády jsou vyráběny bez vaření!

Složky:

  • Čerstvé brusinky - dva kilogramy;
  • Velké a sladké pomeranče - asi půl libry;
  • Dva velké citrony;
  • Dvě střední limety;
  • Květový med - dva kilogramy.

Způsob přípravy:

  1. Jemně umyjte bobule, aby z nich nevytekla šťáva.
  2. Oloupejte pomeranče, opatrně odstraňte kameny a slupky tak, žeudržet maximální šťávu v ovoci.
  3. Připravte připravené produkty přes mlýnek na maso.
  4. Je lepší použít zařízení se sítem, sítko nedovolí, aby se zbytky pomerančových filmů dostaly do hmoty, což může způsobit hořkost zaseknutí.
  5. Odstraňte všechny kosti z vápna a citronu, ale neodstraňujte kůru. Nakrájejte citrusy na tenké plátky a vložte je do nádoby s medem.
  6. Počkejte 20-25 minut, aby ovoce dalo veškerou šťávu medu.
  7. Když se to stane, dejte brusinkovou pomerančovou hmotu do nádoby, dobře promíchejte a vložte do sklenic.

Pět Minut Cranberry Jam

Pětiminutový brusinkový džem je oceňován tím, že výrobek má v důsledku minimálního tepelného zpracování maximální užitné vlastnosti. Pochoutka je opravdu vařena za pouhých pět minut!

Složky:

  • Čerstvé brusinky - jeden kilogram;
  • Cukr - dva kilogramy;
  • Čistá voda je sklolaminát.

Způsob přípravy:

  1. Vyčistěte bobule z úlomků a listů, důkladně opláchněte a dávejte pozor, abyste nepoškodili jemný výrobek.
  2. Sbíral berry přímo v cedníku nalít přes vařící vodu a nechte nějakou dobu nechat vodu úplně sklo.
  3. Zatímco brusinky tečou kolem, sirup si vařte.
  4. Nalijte sklenici vody do pánve a postupně přidávejte stejný cukr. Měli byste mít hustou sirupovou hmotu, která by se měla vařit.
  5. Jakmile se sirup vaří, položte do něj bobule a přiveďte hmotu do varu.

Pět minut připraveno - může se nalít do bank.

Chutné sladkosti a dobrá chuť k jídlu!