Cuketa recepty plněné mletým masem a pečené v troubě

Squashes jsou poměrně cenově dostupný produkt, který lze připravit jakýmkoliv způsobem. Pokud chcete získat chutné a zdravé jídlo, je nejlepší použít troubu na to. Pečená zelenina je chutná jak horká, tak i chlazená. Četné recepty vám umožní vařit a každodenní pochoutky a slavnostní.

klasická cuketa plněná mletým masem a pečená v troubě

„Kegs“jsou pro tyto druhy zeleniny nejoblíbenější variantou vaření. Mohou se vařit nejen v troubě, ale také na sporáku v omáčce. Vše je velmi jednoduché, co je nejdůležitější, následujte recept.

Pro tento recept vezměte výrobky :

  • 3 cuketa;
  • 2 cibule;
  • 220 g mletého masa a hub;
  • 1 lžička soli, pepř;
  • 100 g sýra;
  • 100 ml krému;
  • 2 lžíce. lžíce mouky a petrželky.

Příprava:

  1. Cuketu umyjte a nakrájejte na kruhy, jejichž tloušťka by neměla být větší než 6 cm. Mimochodem, buničina může být dále použitavaření palačinek nebo dušeného masa;
  2. Aby bylo možné plnit, je třeba houby umýt a nakrájet na malé kostky. Smažte je na másle s cibulí až do zlatavě hnědé. Mleté maso smíchejte s houbami a podle chuti přidejte sůl a koření. Pokud chcete, aby náplň šťavnatá, pak je třeba dát drcené buničiny, která je získána z"sudy" ;
  3. Naplňte každý rostlinný přípravek nádivkou tak, aby mírně vyčníval shora. Plněné"sudy"umístěné v pekáčku, aby se zabránilo volnému prostoru;
  4. Pro omáčku je nutné cibuli nakrájet a smažit na másle tak, aby se stala průhlednou. Oddělte mouku smetanou a směs nalijte do pánve. Chcete-li ochutnat, přidejte sůl a koření. Míchejte tak dlouho, dokud se omáčka stane hustou. V případě potřeby přidejte trochu vody. Nalijte směs do formy;
  5. Nakrájejte tvrdý sýr a pak ho pokropte. V troubě vařte při 180 ° C po dobu 40 minut. Výsledkem je, že„sudy“by měly být měkké. Podávejte jim zeleninu.

Cuketa plněná masem a rýží

\ t

Další možností je připravit„lodě“ . Prostřednictvím použití obilovin miska vyživuje. To je ideální volba pro zdravou večeři, a to může být také podáván na každém rodinném hostinu.

Pro tento recept vezměte výrobky :

  • 3 cuketa;
  • 225 g mletého masa;
  • 100 g rýže, cibule;
  • 65 gramů sýra, soli a pepře.

Nejlepší je vybrat mladé cukety, ale pokud taková možnost neexistuje, pak jednodušeodřízněte kůru zeleniny.

Příprava:

  1. Cuketa by měla být krájena na polovinu podélně a pomocí lžíce se odstraní střední, tvořící
    „Lodě“
    . Je důležité, aby strany nebyly příliš tenké, protože tvar se nedrží. Odřízněte maso na malé kostičky;
  2. Rýže se vaří až do poloviny. Oloupeme a nakrájíme cibuli a pak ji smažíme squashovou buničinou na másle. Poté vše smíchejte s mletým masem. Pokračujte v smažení, periodicky láme vytvořené hrudky;
  3. Poté vše smíchejte s rýží, přidejte sůl a pepř podle chuti. Vyplňte výslednou hmotu"čluny" . Dejte je do formuláře nebo na plech a pošlete do trouby. Vařte při 180 ° C po dobu 15 minut. Když čas vyprší, posypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby dalších 15 minut.

slavnostní cuketa plněná mletým masem a pečená v troubě

Banální saláty a pokrmy z masa již mají mnoho, takže tento jednoduchý recept můžete použít. Chutné občerstvení bude zdobit každý sváteční stůl a připravit ho jednoduše a rychle.

K přípravě musíte mít následující výrobky :

  • 2 cuketa;
  • 3 lžíce hořkého pepře;
  • 225 g vepřového masa;
  • 45 g ledu;
  • 70 g bulharské červené papriky a dýně, cibule;
  • 3 stroužky česneku, rostlinného oleje, kopru, sýra a dokonce soli a mletého černého pepře.

Příprava:

  • Opláchněte squash ve vodě a pak ho osuštepéče o papírové ručníky. Řez je
    podélně odstraňte buničinu, aby se vytvořily„lodě“ ;
  • Pro výrobu náplně vepřové maso rozmělněte na mixér nebo mlýn na maso. Oloupeme cibuli a česnek, nakrájíme zeleninu. Všechny složky se kombinují;
  • Ponořte hrášek do vařené a osolené vody. Jakmile se vše vaří, vařte 6 minut. Ihned po tomto by hrášek měl být vložen do studené vody, aby neztratil barvu. Pak hrách usušte;
  • Oloupejte dýně a semena. Pulp nakrájíme na malé kostky. Také řez a pepř. Vše smíchejte s masem. Nezapomeňte přidat sůl a pepř. Z výsledné hmoty udělejte malé kuličky, jako na karbanátky;
  • Vezměte pánev nebo hrnec s hustým dnem, nalijte tam olej a zahřejte. Smažte kuličky ze všech stran až do zlatohnědé. Kuličky na papírovém ručníku rozprostřete, aby se odstranil přebytečný tuk;
  • „Lodě“okuste solí a pepřem a pak namažte cukrem. Dejte je do mazané formy. Umístěte kuličky do každého prázdné. Nahoře posypeme sýrem, který musí být nasekaný na struhadle. Pečeme v troubě na 180 stupňů dříve, než jsou „čluny“ měkké a sýr je smažený. Podáváme s nakrájeným koprem.

cuketa plněná mletým masem a pečená v peci s lilkem

\ t

Je velmi snadné udělat jednoduché občerstvení. To může být jeden ve všední dny, stejně jako sloužil na slavnostní stůl. Stojí za zmínku, že svačina je nejen chutná, ale také velmiužitečné a to vše díky vaření v troubě.

Pro přípravu 6 porcí vezměte :

  • 2 lilek, cuketa a rajčata;
  • 2 stroužky česneku;
  • 125 g mozzarelly, soli, bylin, horkého a černého pepře;
  • špetka koriandru;
  • Nejlepší je vybrat cuketu a lilek stejné velikosti.

Příprava:

  1. Nakrájejte lilky na plátky tak, aby jejich tloušťka byla nejméně 1 cm. přidejte sůl a nechte 15 minut. Tento postup odstraní nadměrnou hořkost. Po tom, umyjte polotovary a osušte je;
  2. Vyřízněte stejné kruhy a cuketu. Velká rajčata se ponoří do vroucí vody na pár vteřin, což odstraní kůži. Z nich připravte kaši, přidejte pepř, koriandr, sůl a česnek procházející tiskem. Sýr nakrájejte na plátky tak, aby byly stejně vysoké jako lilek;
  3. Vezměte si formu a vložte do ní více než polovinu rajčatové omáčky. Forma„věžičky“tímto způsobem: lilek, sůl, rajský protlak, cuketa, sůl, dresink, další lilek a cuketa. Vařte po dobu 25 minut. při 180 stupních. Poté nasaďte na každýsýr „věžička“a vařte dalších 10 minut. podáváme se zelení.

cuketa plněná mletým masem a pečená v troubě s rajčaty a sýrem

Další možností pro lahodné jídlo, které osloví i náročné gurmány. Používá se v receptu poměrně cenově dostupné složky, které lze nalézt v obchodech kdykoliv během roku.

Pro vaření vezměte :

  • 200 g kuřecí řízek a žampiony;
  • cuketa;
  • cibule;
  • mrkev;
  • rajče;
  • 100 g sýra, soli a pepře.

Příprava:

  1. Nakrájejte cuketu podélně a dužinu vyjměte lžící, jak bylo popsáno výše;
  2. Nakrájejte filety, rajče a cibuli na malé kostky a mrkev strouhejte;
  3. Houby omyjte a nakrájejte na malé kousky. Smažte je na másle s kuřecím masem, cibulí a mrkví. Po 5 minutách vše kombinujte s rajčaty. Ujistěte se, že sůl a pepř. Vařte až do vařeného kuřete;
  4. V olejové plísni rozložit„lodě“ , které musí být naplněny nádivkou. Nahoře posypte nasekaným sýrem. Pro pečení cukety zapněte troubu o 180 stupňů. Čas - 25 minut

Toto je jen malý seznam receptů na pečené cukety se sýrem.

Podobnou svačinu lze připravit s různými náplněmi, například se zeleninou, houbami, obilovinami a doplnit je kořením a bylinkami. To vše vám umožní vařit vynikající a originální pokrm.