Delicious a dietní Turecko jídlo - Masové kuličky s omáčkou

Turecko je považováno za jedno z nejpřínosnějších a nejpříjemnějších masných potravin. To je důvod, proč jsou jídla z ní velmi populární mezi těmi, kteří sledují jejich zdraví a tvar těla. Kromě toho lze takové jídlo bezpečně zahrnout do dětského menu.

Masové kuličky mohou být doplněny různými omáčkami, které zpestří a zlepší chuť pokrmu. Mohou být konzumovány odděleně a podávány s různými přílohami.

Masové kuličky s omáčkou z rajčat

\ t

Vaření tohoto pokrmu je snadné, pokud znáte některá pravidla. Výhodou těchto pokrmů je, že můžete výrobky snadno vyměnit bez poškození chuti. Můžete například použít jakékoli jiné maso nebo obiloviny.

Pro tyto kuličky by měly být připraveny tyto složky : 0,5 g mleté ​​krůty, 0,5 lžičky polévky. rýže, cibule, vejce, 1 lžička soli a rajčatový protlak, 1,5 lžíce. voda, vavřín a další 1 polévková lžíce. lžíce zakysané smetany a mouky.

Kroky vaření :

  1. Cibuli očistěte od šupky, nakrájejte na malé kostky a smažte až do zahřátí v oleji zahřátém na pánvi. Zašlete ho do mletého masa. Vařte rýži tak, aby zůstala drobivá a také se s ní spojilapřipravená hmota. Přidejte další vejce a sůl. Smíchejte vše ručně, abyste získali homogenní hmotu;
  2. mokré ruce ve vodě a oddělující malou náplň tvoří kuličky ne větší než ořech. Vraťte je do mouky a umístěte na pánev, kde je třeba dobře ohřát máslo. Fry po dobu 5 minut a pak zase. Výsledkem by měla být krásná zlatá kůra na obou stranách;
  3. pokud máte pánev, pak přeneste masové kuličky na pánev s tlustým dnem a nalijte do 1 st. vařící vody. V důsledku toho by hladina vody měla dosáhnout poloviny obsahu. Přidejte sůl, těstoviny a vavřín. Zavřete víko a vařte 15 minut. přes střední teplo. Samostatně promíchejte 0,5 lžičky. voda, zakysaná smetana a mouka. Vše dobře promíchejte tak, aby nebyly žádné hrudky a nalijte ho do pánve. Nádobu několikrát jemně protřepejte, aby se tekutina rovnoměrně rozložila. Snižte oheň na minimum a ještě 20 minut.

Recept na mořské karbanátky v troubě

\ t

Masové kuličky vařené v peci se doslova roztaví v ústech a ukáže se, že jsou něžné. Není možné si nevšimnout nepřekonatelnou chuť tohoto pokrmu a to vše díky použitému koření. Připravené ingredience budou stačit pro 4-6 porcí.

Masné kuličky připravují tyto produkty : 3 stroužky česneku, 1/4 lžičky. cibule a petržel, 0,5 lžíce soli, oregano a pepř, 0,5 kg krůt, vajec a dalších 0,5 lžíce. strouhanka pro chleba.

Kroky vaření :

  1. loupaný česnek přes přeskočení a cibulinakrájejte na malé kostky. Nakrájejte petržel a porazte vejce. Vezměte si velký kontejner a smíchejte krůtu, česnek a další přísady. Všechno dobře umyjte rukama a pak vytvořte malé kuličky. Obecně to bude asi 30 ks.
  2. Zapněte troubu o 180 stupňů. Fólie zalomte fólií a namažte malým množstvím másla. Položte polotovary tak, aby se navzájem nedotýkaly, protože jinak se lepí dohromady. V troubě vařte půl hodiny. Podáváme s omáčkou.

Recept na mořské karbanátky v multicolor

Toto jídlo může být vařeno v pomalém vařiči a jeho chuť a vzhled nebude nic jiného. Může být podáván při jakémkoliv jídle, a to jak s přílohou, tak bez ní. Je připraveno dostatek připravených surovin pro cca 5 porcí.

Tento recept obsahuje tyto složky : 0,5 kg mletého masa, 0,5 multi-cup rýže, vejce, cibule, 2 lžíce. Lžíce zakysané smetany, mouky, rajčatové pasty a majonézy, 2 lžíce. vývar, pár bobkových listů, sůl, pepř a koření.

Kroky vaření :

  1. nakrájenou cibuli nakrájejte na malé kostky nebo nakrájejte na mixéru. Přidáme mleté ​​maso, předvařenou rýži a vejce do poloviny vařeného jídla. Chcete-li ochutnat, přidejte sůl a pepř. Po tom, mix dobře s rukama, a aby se jídlo vzdušné, porazit několikrát na stůl;
  2. Zrolovat malé kuličky a umístit je do mísy s vícekolami. Samostatně kombinujte zakysanou smetanu, majonézu, mouku a rajský protlak. Po tomNalijte vývar a přidejte sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte a omáčku nalijte do misky. V multicolor vyberte režim„Quenching“a nastavte čas na 60 minut. Poté, co pípnutí může dát misku.

Recept na kuřecí karbanátky v omáčce ze zakysané smetany

\ t

Kyselá smetanová omáčka je pro tento pokrm považována za klasiku. Masové kuličky jsou jemné, měkké a velmi šťavnaté. Nepřekonatelná chuť poskytuje koření. Uvaříme na sporáku, ale můžete také použít troubu a pomalý sporák.

Chcete-li vařit masové kuličky, potřebujete následující výrobky : 0,5 kg mletého masa, 1/4 lžíce. kuskus, 0,5 st. vařící voda, 150 ml zakysané smetany 20%, 50 ml volů, 0,5 lžičky mořské soli, 1/3 lžičky papriky, 0,5 lžičky koření, špetka muškátového oříšku, rostlinný olej a mletý pepř.

Kroky vaření :

  1. Přidejte sůl a koření do krůty. Krupa nalijte vroucí vodu s ohledem na poměr 1: 2. Zakryjte kryt po dobu 6 minut. Během této doby je kuskus plně připraven. Pošlete kaši masu a všechno dobře promíchejte. Vytvořte malé kuličky a smažte je v horkém oleji na obou stranách až do zlatě;
  2. Chcete-li omáčku, smíchejte zakysanou smetanu s vodou, přidejte zbývající koření a vše dobře promíchejte. V kotlíku položte pečené bungle a vařte v kyselé smetaně nad minimálním teplem pod víkem půl hodiny.

Recept na karbanátky pro děti

Vzhledem k tomu, že drůbeží maso je považováno za dietní výrobek, může být podáváno dětem. Navrhované jídlo lze zahrnout dodieta pro děti od 1,5 roku. Na jednu porci bude dostatek připravených výrobků.

U tohoto receptu na krůtí kuličky vezměte následující složky : 250 g mletého masa, 100 g vařené sladké dýně, stroužky česneku, půl cibule, vejce, 1 polévková lžíce. lžíce mléka a mouky, stejně jako rostlinný olej a sůl.

Kroky vaření :

  1. Vložit vejce na maso a nalijte mléko. Vše dobře promíchejte a přidejte mouku. Uhněteme tak, aby nevznikly žádné hrudky. Předvařený dýňový řízek na malé kostky nebo proměňte v pyré. Česnek protlačte lisem, cibuli nakrájejte na malou kostku;
  2. oslňte kuličky mokrýma rukama a smažte je v horkém oleji. Potom nalijte trochu vody, zavřete víko a vařte 25 minut. Po čase je jídlo pro děti považováno za připravené.

Masové kuličky se sýrovou omáčkou

\ t

Další varianta miska, která přitahuje mnoho přesně krémovou omáčkou. Miska je velmi uspokojivá a neuvěřitelně chutná. Pro 6 porcí je připraveno dost připravených výrobků.

K výrobě masových kuliček s omáčkou vezměte: : 0,5 kg mletého masa, cibule, jablka, soli, pepře, koření, housky, 1 polévkové lžíce. Mléko, 1,5 Umění. vývar, 50 g krému, 1 polévková lžíce. lžíce mouky, 55 g sýra a 2 lžíce. lžíce másla.

Kroky vaření :

  1. pro začátek, namočte muffin v mléce na chvíli, a pak zmáčkněte maso rukou. Oloupanou cibuli a jablko nakrájejte na malé kostky a pak tyto ingredience pošlete na maso. Vložíme tam vejce, měkkou buchtu a koření. Vše dobře promíchejteruce;
  2. Vezměte pánev na hluboké smažení a nalijte vývar. Z předem připravené hmoty, tvoří koule a umístit je do vařící vývar. Vařte po dobu 4 minut. Dejte je do misky a přikryjte, aby se udržely v teple;
  3. protože vaříme v omáčce, pokračujeme v její přípravě. Vezměte pánev a roztavte máslo tam, dejte mouku a smažte, dokud nebude transparentní, za stálého míchání. Nalijte mléko a vývar. Vařte až do varu a pak dejte krém. Sýr rozemele na jemném struhadle a odešlete na omáčku. Míchejte a položte karbanátky. Ponořte se na půl hodiny na nízkou teplotu.

S použitím některého z navrhovaných receptů můžete vařit vynikající karbanátky, které osloví dospělé i děti. Mražené kuličky můžete připravit do budoucna zmrazením v mrazničce a v případě potřeby rychle připravit chutné jídlo.