Delicious krůtí pokrmy: tajemství vaření

Drůbeží maso: kuřecí nebo krůtí maso - velmi dietní výrobek. Pravda, ne všechny ženy v domácnosti milují vařit toto myasko. Jde o to, že pokud neznáte správný způsob vaření a například pečete krůtí prsa v troubě, pak bude pravděpodobně jídlo velmi suché a tvrdé. Pokud ale znáte zajímavé recepty, maso z drůbeže bude chutné a šťavnaté. Promluvme si proto o tom, co lze z tohoto ptáka vařit z krůt a mletého masa.

Vaření první misky

První recept je polévka s přidáním krůtího masa. K přípravě pokrmu budete potřebovat:

  • Drůbeží maso - 0,5 kg;
  • Syrové brambory - 4 hlízy;
  • 1 cibule;
  • 1 malá mrkev;
  • Bílá rýže - 5 tbsp. l.;
  • Rajská pasta (hustý kečup) - 1 polévková lžíce. l.;
  • Slunečnicový olej pro smažení - 1 lžička;
  • Voda - 2 l;
  • Mletý pepř, sušené bylinky a koření podle chuti.

Nalijte 2 litry vody do pánve, dejte krůtu, předem umytou pod tekoucí vodou a nakrájejte na středně velké kousky. Pokud je v masu přebytečný tuk, doporučujeme jej před vařením odstranit.

Vařte ptáka až do poloviny vařeného. Poté vyjměte kůži z brambor a nakrájejte na kostičky, přidejte ji do pánve. Nakrájejte cibuli, nakrájejte mrkev na jemném struhadle. Smažte zeleninu ve slunečnicovém oleji,neustále míchá. Po 3-5 minutách přidejte rajský protlak na pánev.

Na několik minut ho dejte dohromady. Do hrnce přidáme obvaz s polévkou, vaříme čtvrt hodiny. Pak přidejte rýži, koření podle chuti a první. Vypněte plyn, zakryjte pánev víčkem a nechte polévku stát 20-30 minut.

Varné placky

\ t

Recept číslo dvě - mleté ​​krůtí kuličky pečené se zeleninou. Abyste je mohli vařit, budete potřebovat:

  • Drůbeží maso - 350 g;
  • Mrkev a cibule, 2 ks;
  • Čerstvé bílé zelí - 100 g;
  • Syrové brambory - 3 hlízy;
  • Tvrdý sýr - 100 g;
  • sušený chléb - 2 kusy;
  • Zakysaná smetana nebo majonéza - 2 lžíce. l.;
  • Nezářený slunečnicový olej pro mazání plechů na pečení;
  • Koření podle chuti.

Turecko pečlivě omyjte a nakrájejte na náhodné kousky (nebruste). Veškerá zelenina: cibule, mrkev, zelí a brambory prát, loupat a řezat. Namočte chléb do vody po dobu 5 minut a pak vytlačte přebytečnou kapalinu. Mleté maso, chléb a zeleninu rozemele na mlýn na maso. Do výsledného mletého masa přidejte své oblíbené koření, sůl a promíchejte do jednotné konzistence.

Zpracujte plech na pečení se slunečnicovým olejem. Ponořte ruce do studené vody a vytvořte malé placky, místo na pekáčku. V každém kotletě udělejte malou prohlubeň a dejte sýr, předem rozřezaný na malé kostky.

Vrchní misku namažte majonézou nebo zakysanou smetanou a můžete ji poslat k pečení v trouběteplota 180 stupňů po dobu jedné hodiny.

Je-li to žádoucí, můžete měnit náplň v této mleté ​​masové misce z Turecka, nahradit sýr například pečenými houbami, rajčaty, vejci a obecně tím, co považujete za nezbytné.

A pokud chcete udělat dietní placičky pro vaše děti, pak jednoduše nakrájejte krůtu na mlýnek na maso nebo mixér, přidejte 1 slepičí vejce a vše promíchejte. Vytvořte placky a vařte je v páru nebo v troubě. Ze stejného principu lze vyrobit karbanátky z mletého krůtka.

Válce na vaření

\ t

Třetí recept je rolka z mletého masa z Turecka. Požadované produkty:

  • Drůbeží prsa - 0,5 kg;
  • 1 cibule;
  • 1 velká mrkev;
  • varlata - 1 ks;
  • Celer celer - 1 ks;
  • Stroužek česneku - 1 ks;
  • Slunečnicový olej - 2 lžičky;
  • Koření a sůl podle Vašeho výběru.

První věc, kterou musíte udělat, je mleté ​​maso. K tomu opláchněte a vyčistěte stávajícími tukovými a masovými fóliemi. Rozdrcte ji, stejně jako ¼ cibule s mlýnek na maso nebo kuchyňským robotem, přidejte do mletého masa 1 kuřecí vejce, oblíbené koření a sůl. Výslednou hmotu důkladně promíchejte.

Pečicí fólii rozprostřete na rovný povrch stolu, rovnoměrně naneste slunečnicový olej na olej. Na fólii naneste mleté ​​maso, obdélníkový tvar. Ponechte si na chvíli svůj sochor a lehněte si a připravte si náplň.

K tomu, nalijte olej do pánve, dát mrkev, nakrájený celer, a nasekané na struhadloa zbytky cibule. Přidejte česnek, předem připravený nasekaný. Smažte 5–7 minut.

Nalijte zeleninovou náplň rovnoměrně na mleté ​​maso a převalte ji rolkou. Použijte fólii k vytvoření misky, ale zabalte role v něm. Když dokončíte svůj náročný úkol, otočte rolku, položte ji na fólii, zabalte jako bonbón a vložte ji do pekáčku. Položte misku do trouby a předehřejte ji na 180 stupňů. Pečeme 25–30 minut.

V budoucnu můžete s výplněmi experimentovat přidáním svých oblíbených přísad. Takové rolky jsou nezvykle šťavnaté a chutné a doporučuje se podávat brambory nebo rýži.

Knedlíky na vaření

\ t

Recept čtyři - knedlíky s masem a hráškem.

Požadované složky:

Pro zkoušku:

  • Mouka - 3 šálky;
  • varlata - 1 ks;
  • Voda - 1,2–1,5 šálků;
  • Slunečnicový olej bez zápachu - 2 lžíce. l.;
  • Sůl - 1 špetka.

Pro plnění:

  • Krůtí maso - 200 g;
  • Hrách - 2 sklenice;
  • Cibule - 1 hlava;
  • Slunečnicový olej pro smažení.

Pro omáčku:

  • Rajčatový protlak - 1,5–2 tbsp. l.;
  • Cibule, mrkev 1 ks.

Nejprve připravte hrášek. Doporučuje se roztřídit, několikrát opláchnout tekoucí vodou a namočit 8 hodin nebo více. Potom vypusťte vodu, ve které hrách ležel, posuňte ji na pánev, nalijte čerstvou tekutinu a vařte 50 minut. Vařená fazolová kulturapřemístit do cedníku, aby přebytečná voda mohla odtékat.

Nyní připravte nádivku na knedlíky. K tomu opláchněte maso a rozemele mlýnek na maso nebo mixér s hráškem. Ve směsi přidejte cibuli, předem drcenou a smaženou v rostlinném oleji. Směs, sůl a pepř míchejte podle chuti.

Zasypte mouku v misce, proveďte malou prohlubeň a rozbijte do ní vejce, přidejte slunečnicový olej a vodu, ve které zřeďte špetku soli. Míchejte všechny ingredience, hněteme těsto.

Rozdělte výsledný základ pro ravioly na 3 - 4 díly, každý z nich svinete do svazku. Řezané postroje rozřízněte na stejné kousky, z nich udělejte koláče. Uprostřed každého z nich položte nádivku, složte těsto na polovinu a výsledné uši vyladěte.

Před použitím vaříme knedlíky v osolené vodě po dobu 7–10 minut. Když se věci objeví, mohou být chyceny. Podávejte pelmeni s domácí omáčkou. Za tímto účelem mrkev a cibuli nakrájejte na 10 minut. Vařené knedlíky dáme na talíř, nalijeme omáčkou, ozdobíme zelení a servírujeme.

Jak vidíte, je snadné vyrobit nádivku na knedlíky z mletého masa z krůt. A jídlo bude velmi chutné.

Kastrol na vaření

Recept číslo pět - krůtí maso mletého masa kastrol. Uvaříme ho v pomalém vařiči, můžete to udělat i v troubě.

Požadované složky:

  • Mleté maso z krůt - 400 g;
  • varlata - 4–5 ks;
  • 2 cibule;
  • Rajčata - 2–3 ks;
  • Malá squash - 5 ks;
  • Sladká paprika - 2 ks;
  • Slunečnicový olej bez zápachu - 2 lžíce. l.;
  • Sůl - 1 lžička;
  • Petržel, kopr.

Rajčata omyjte a oloupejte, strouhejte. Ve výsledné rajčatové kaše, porazit vejce, přidejte sůl. S cuketou vyjměte kůži, otřete hrubý struhadlo. Pokud dali hodně kapaliny, pak vypusťte přebytek. Přidejte nakrájenou cibuli a pepř, nakrájíme na malé kostky na cuketu.

Smíchejte mleté ​​maso, vejce s rajčaty a zeleninu. Multi-mísa mísa s rostlinným olejem a rovnoměrně rozdělit kastrol. Miska se vaří 1 hodinu v režimu "Pečení". Mimochodem, tento užitečný kastrol je také vhodný pro dětské menu.

Z drůbežího masa lze vařit mnoho zajímavých věcí. Výše uvedené jsou jen některé recepty na chutné a zdravé pokrmy. Snažte se vařit něco ve vaší kuchyni, je možné, že jedno z jídel bude ve vaší rodině oblíbené.