Dieta Kim Protasov

Po celém světě existuje obrovská paleta diet. Někdo šťastný, někdo ne. Mnozí se mohou vyrovnat s nadměrnou váhou a někteří mohou tělo jen ochromit.

Je to proto, že mnoho populárních diet ženy nepoužívají. Odborníci věnují zvláštní pozornost stravě, která je mezi spravedlivým sexem velmi žádaná. Je čas hovořit o protasovské dietě, kterou mnoho žen nazývá „bitím“.

Hlavní věc ve stravě Protasov

Tato strava byla vyvinuta Kim Protasovem. Celá technika je navržena na 35 dní, tzn. 5 týdnů. Mnoho dívek si vybírá právě „špejle“, protože v nich nejsou žádná silná omezení.

Hlavní důraz v této metodě spočívá v používání velkých množství fermentovaných mléčných výrobků a zeleniny. Nejdůležitější je, že obsah tuku ve všech těchto výrobcích nepřesahuje 5%. Zelenina může být konzumována v jakékoliv formě a v jakémkoliv množství.

Další výhodou pro mnoho žen v Protasovově metodě je, že čas a počet jídel nejsou omezeny.

Ačkoli některé zákazy stále existují. Například káva a čajmusí být konzumovány bez mléka a cukru. Musíte vypít alespoň 2 litry tekutiny denně. Z denní krmné dávky je nutné odstranit uzeniny, moření, konzervované potraviny, polotovary, škrobové a luštěniny.

Dietologové tuto techniku ​​označují za „fyziologickou“, protože její strava je určena ke konzumaci potravin obohacených vitamíny a mikroprvky. To je důvod, proč "skipping" pomáhá snižovat hmotnost bez narušení metabolismu a udržuje svalovou hmotu, což je obrovské plus, protože mnoho diet může "depletovat" a sval. Sladké zuby, kteří na této technice seděli, tvrdí, že po konci zmizí touha po sladkostí.

Protasovova strava: Menu

Jak jsme řekli, Protasovova metoda je určena na 5 týdnů.

První týden.

První týden by měl jíst jogurty, sýry a čerstvou zeleninu. A nezapomeňte na tuk, neměl by překročit 5%. Ve stejnou dobu můžete každý den jíst jedno vařené vejce.

Všechny tyto produkty mohou být například konzumovány jednotlivě nebo v kombinaci ve formě salátu. Saláty mohou být naplněny stejným jogurtem nebo citronovou šťávou. Můžete také jíst středně velká jablka z ovoce, ale ne více než 3 denně.

Druhý týden.

Druhý týden zahrnuje podobná jídla od prvního. Po prvních sedmi dnech se tělo přizpůsobilo novým nutričním podmínkám a snadno je snáší. Během druhého týdne se vyrovná množství konzumovaného ovoce a zeleniny.

Pokud budete jíst více kvašeného mléka než ovoce, tělo je přetížené bílkovinami a tukem a sacharidy se dostanou do nedostatku. Vždy sledujte množství a pokuste se je vyrovnat.

Třetí týden.

Po 14 dnech je třeba Vaši stravu diverzifikovat. Chcete-li začít, přidejte kus vařené drůbeže nebo ryb. Maso je lepší zvolit hovězí maso, protože skopové maso a vepřové maso jsou považovány za mastnější. A také snížit spotřebu sýrů a jogurtu, ale nadále je jíst.

Čtvrtý týden.

Podobně jako třetí. Masová hmotnost 200 g. vařené nebo smažené na suché pánvi bez oleje.

Pátý týden.​​

Podobně jako třetí. Během této doby si všimnete prudkého úbytku hmotnosti.

Protasovova strava: Recepty

Technika Kim Protasova zahrnuje recepty na různé saláty. Níže je uvedeno několik příkladů.

Čerstvý salát

\ t

Požadované produkty:

  • 250 g. rajče;
  • 1 středně velká čerstvá okurka;
  • 1 střední ředkev;
  • 1 lžíce. lžíce octa;
  • 1 cibule;
  • Petržel, sůl a pepř;
  • 1 lžíce citronové šťávy nebo jogurtu.

Příprava:

Tenké kousky okurky, rajčat, ředkviček a cibule.

Vše smíchejte. Jemně nakrájejte petrželku a kopr, přidejte do zeleniny. Sůl pepř podle chuti, ale solení není žádoucí. Můžete také přidat 1 vařené vařené vejce a jemně nasekané.

Mrkev, jablko a salát z červené řepy

Požadované produkty:

  1. 1 řepa;
  2. 1jablko;
  3. 2 středně velká mrkev;
  4. 1 neslazený pepř;
  5. Petržel. Sůl a pepř podle chuti;
  6. 1 lžíce citronové šťávy nebo jogurtu.

Příprava:

Rozdělte všechny složky. Nakrájené papriky a petržel. Ochutnejte citronovou šťávou nebo ne sladkým jogurtem.

Salát z jablka, mrkve a dýně

\ t

Požadované produkty:

  1. 1 jablko;
  2. 2 mrkev;
  3. Dill;
  4. Sůl podle chuti.

Příprava:

oloupejte jablko a zeleninu, rošt (velký). Směs přidejte jemně nakrájený kopr a sůl. Ochutnejte neslazeným jogurtem.

Gazpacho

Požadované produkty:

  1. 2 středně velké okurky;
  2. 3 velká rajčata;
  3. 1 malá cibule;
  4. Pro polovinu zelené a červené papriky;
  5. 1 lžíce citronové šťávy;
  6. Celer;
  7. Česnek.

Příprava:

začneme s tím, že rajčata připravíme - nalijte je vroucí vodou, odstraňte kůži a jemně nakrájejte. Zbytek zeleniny je na polovinu a zbývající polovina je také jemně nasekaná, po které jsme spolu s česnekem posláni do mixéru.

Zbývající zeleninu nakrájejte na kostky. Zředíme zeleninu z míchačky vodou, přidáme tam krájenou zeleninu a ledu. Přidejte citrónovou šťávu, pepř a sůl. Zdobíme zelení, celer.

Odchod z protasovské stravy

Po 5 týdnech stravování není žádoucí jíst knedlík nebo knedlík. Obvyklý výnos je 5 týdnů,jako samotná technika.

Při snídani začněte jíst obiloviny, například pohanky, ovesné vločky nebo pšenici. Kaše je lepší vařit na vodě.

Postupně začíná nahrazovat zeleninu ovocem. Prostě ne příliš sladká. Je lepší používat angrešt, citrusy, kiwi a lesní plody.

Také v období výstupu je vhodné omezit používání výrobků obsahujících škrob. Svoji stravu můžete rozšířit o maso (vařené).

Zadejte všechny změny postupně, ale ne okamžitě.

Jinak nebude smysl a váha se k vám rychle vrátí. Pijte více vody.

Sledujte obsah tuku v potravinách. Výsledkem je, že po 10 týdnech si všimnete nejen vnějších změn, ale také lehkosti v těle. Saturace přijde mnohem rychleji než na začátku a touha přejídat sladké úplně zmizí.