Domácí mantas

Myslím, že každý miluje šťavnaté, domácí manty. Vzpomínám si na jejich chuť už od dětství. Obvykle byla příležitost pro jejich vaření dovolená, jako například nový rok. A nyní manti zabírají jedno z prvních míst ve stravě naší rodiny. Recept je velmi jednoduchý.

Pro přípravu potřebujeme:

Výplň:

  • hovězí maso - 1 kg, vepřové maso - 1 kg;
  • cibule - 2 hlavy;
  • sůl, pepř;
  • sušený kopr.

Těsto:

  • slepičí vejce - 2 kusy;
  • mouka - 5 sklenic;
  • teplá voda - 1,5 šálky;
  • sůl - 12 tsp.

Vaření:

  1. Těsto rozmíchejte. Vyléváme mouku do kopce. Uděláme v ní výklenek, rozbijeme vejce a nalijeme teplou vodu, sůl. Voda by měla být teplá, ale v žádném případě horká;
  2. Hněte, až do homogenní hmoty, bez hrudek. Těsto by mělo být těsné. Zakryjeme destičkou a necháme 20-30 minut;
  3. Nádoba na vaření. Dávám přednost mletému masu jen smíšenému, z vepřového a hovězího masa. Ukazuje se, že není tuk, ale také suché. Moje maso a odstraňte z něj filmy, šlachy. My točíme v mlýnku na maso, přidáme cibuli, zeleninu. Sůl, pepř, vše smíchejte do hladka. Plnění připravené!
  4. Poté, co těsto stálo, z něj udělejte drobné klobásy, ale aby nebyly příliš tenké, a rozřezejte je na plátky. Válí se do mouky a valí se do kruhů. Kruhy by měly mít průměr přibližně 10 cm a neměly by být příliš tenké. Jinak se manti roztrhne;
  5. Pak v našich kruzích vykládámemaso Je lepší to udělat vidličkou, alespoň pohodlnější.
    Nepřehánějte to s masem a příliš mnoho. Kousek 4 cm postačí;
  6. Nyní nejzajímavější jsme dali obálky. Vezmeme střed protilehlých hran, vytvarujeme je asi 4 cm, ostatní protilehlé hrany spojíme se začátkem výsledného švu. Mělo by vytvořit čtverec s ušima;
  7. Nyní spojujeme tyto uši s opakem. Měl pěkný kulatý manty;
  8. Výsledné manti, to je lepší na nějakou dobu, aby v mrazáku, takže se popadl. Pokud se jedná o funkci rychlého zmrazení, je to obvykle vynikající. Pak vařte manti po dobu 35-40 minut. Můžete použít manto vařit, více vařit, vařím manti v dvojité kotle.

No, šťavnaté, jemné, domácí manty jsou připraveny! Bon appetit!