Domácí rychlé občerstvení: naučit se vařit velký mák

Většina moderních rodičů slaví narozeniny svých dětí v kavárně, kde jsou drobky krmeny rychlým občerstvením pochybné kvality. Mladší generace je ráda jíst pizzu, hamburgery, velké maki a další "dobroty". Je však nutné vystavit dětský organismus takové šokové dávce škodlivých produktů, pokud lze všechny tyto pokrmy vařit doma?

Velký Mac doma: Recept

Mnoho matek již dobře ví, jak si pečou pizzu na vlastní pěst a připravují hranolky. Možná je čas se naučitvyřezávatdoma velkého macu? Je to o tom, jak učinit z tohoto Američana„sendvič“ vlastníma rukama , o kterém se bude dále diskutovat.

Chcete-li vytvořit jeden takový „ sendvič “ nezávisle, budete potřebovat:

  • Čerstvé hovězí maso - 150–200 g;
  • Kulatá buchta se sezamem - 2 ks;
  • Cibule - 1/2 hlavy;
  • Několik listů salátu;
  • Marinovaná okurka - 1 ks;
  • Tavený sýr (obyčejná pevná látka nebude fungovat, jako by byl v kontaktu s horkou sekanou, ztratí svou chuť) - 1 plátek;
  • 2-3 lžíce„tajné“ omáčky.

Při nákupu všech produktů můžete přistoupit k přípravě surovin pro budoucnost velkého máku:

  1. 1/2 baňatýhlavy nakrájené na půlkruhy;
  2. Nakládaná okurka - kruhy. Pokud je velmi malá, můžete ji rozřezat na tenkou desku;
  3. Salát se promyje. Může být ponechán celý list nebo, pokud je velmi velký, nakrájíme na proužky;
  4. Řez jednu buchtu se sezamovými semínky na dvě poloviny. Vystřihněte střed druhého bochníku, tj. Odřízněte horní a dolní kůry a ponechte měkký„kulatý“ . Smažte buchty na pánvi bez přidání oleje a tuku. Buďte opatrní, musíte zahřát pouze měkké části, ne krusty;
  5. Nyní musíte kotlety vařit. K tomu opláchněte hovězí maso a odstraňte všechny nepoživatelné části. Mleté maso nebo kotleta s mixérem. Z mletého masa udělejte 2 placky. Pokud máte pánev na grilování, smažte na něm maso. Pokud takové jídlo neexistuje, udělá to běžná pánev. Smažte karbonátky na obou stranách na vysoké teplo bez přidání másla. Trochu tajemství: jakmile je jedna strana patty opečená, je třeba ji převrátit, sůl a pepř.

Tajemství lahodné omáčky

Nyní jsou všechny komponenty připraveny. Zdá se, že je čas sbírat náš velký mák. Ale není to tak jednoduché. Hlavním„tajemstvím“tohoto pokrmu je omáčka. Pojďme se naučit vařit.

Recept bude:

  • 3 lžíce. Já majonéza;
  • 1 polévková lžíce. Já není ostrá hořčice;
  • 1 lžička. vinný ocet (bílý);
  • Podle 1 polévkové lžíce. Já sušená cibule a česnek;
  • 2 lžíce. Já pikantní marináda prozelenina;
  • 2 špetky papriky.

Všechny ingredience je třeba míchat, dokud není hladká a omáčka je připravena. Mimochodem, toto není jediný recept na vaření.

Omáčka může být ještě jednodušší:

  • Smíchejte stejné podíly majonézy a kečupu, přidejte suché bylinky pro chuť, špetku hořčičného prášku nebo chilli papričky. Vše dobře promíchejte a omáčka je připravena.

Naučte se správně sestavit sendvič

Nyní je čas vyzvednout naše lahodné„sendviče“ .

Uděláme to v následujícím pořadí:

  • Umístěte dno sezamové buchty na stůl;
  • Muffin rozetřete připravenou omáčkou (přibližně 1–2 lžičky L.);
  • Rozložte list salátu;
  • Nasaďte sýr, předem vyjmutý z obalu, nahoře;
  • Pokrýt všechny hovězí patty;
  • Vložte cibulové kroužky (polovina dostupného množství);
  • Cibulku přikryjte středním drdolem;
  • Chléb rozetřete omáčkou;
  • Vložte listový salát;
  • Nakládané okurky rozložte rovnoměrně;
  • Vložte druhou patty;
  • Rozprostřete zbývající luk;
  • Kryt„konstrukce“s horní částí role.

Všechno, chutné rychlé občerstvení je připraveno! Teď už víte, jak vařit chutný velký mák doma. Avšak v receptu, který je popsán výše, je zakoupená buchta používána a ve skutečnosti může být pečena nezávisle.

Naučte se vařit buchty pro velký mák

Pokud chcete vařit americký„sendvič“v plném rozsahuS vlastními rukama a máte na to čas, pak pečte sezamové buchty sami.

K tomu budete potřebovat:

  • Pšeničná mouka - 3 šálky;
  • Cukr - 1 polévková lžíce. l.;
  • Suché droždí - 1 sáček;
  • Mléko - 1 šálek;
  • Sůl - 1 lžička;
  • Máslo (roztavené) - 1 polévková lžíce. l.;
  • Vaječný žloutek - 1 ks;
  • Sezam.

Z uvedených složek bude 6 housek.

Ale tak, aby vše fungovalo dobře, pojďme všemi kroky, od hnětení těsta až po pečení:

  1. Vezměte hlubokou mísu a promíchejte mléko s 1 šálkem mouky;
  2. Do výsledné hmoty se přidají droždí, rozpuštěné máslo a cukr. Vše důkladně promíchejte a nechte 15 minut na teplém místě;
  3. Když uplynula čtvrtina hodiny, vezměte si misku těsta a začněte postupně nalít zbývající mouku. Výsledkem by mělo být jemné a pružné těsto;
  4. Výsledný předěl rozdělte na 6 různých částí a vytvořte buchty;
  5. Na plech, předem namazaný rostlinným olejem, vložte budoucí housky. Ponechejte mezi nimi odstup, aby se při pečení nespojily;
  6. Nechte pekáč s buchty stát 30 minut;
  7. Rozetřete základ pro makový vaječný žloutek a posypte sezamem;
  8. V peci předehřáté na 200 stupňů odešlete chléb do pečiva. Doba vaření 15 minut.

Když jsou chleby připravené, nechte je vychladnout a teprve pak můžete řezat a tvořit velký mak.

Jak vidíte, vařte rychlé občerstvenínení obtížné. Ale takový pokrm bude schopen potěšit nejen děti, ale i dospělé.

Americký„sendvič“si můžete vzít s sebou na piknik, na silnici nebo na oběd ve škole.

Zároveň si budete jisti, že váš malý sní jí přírodní produkty, protože velký kouzelník je připraven rukama.

Informace o tom, jak udělat Big Mac doma, jsou proto pro moderní rodiče velmi užitečné. Vařte správné rychlé občerstvení! Bon appetit!