Dušené brambory s masem a houbami

Tlakový hrnec - kuchyňský atribut, který se nachází v domě téměř každé hostesky. Neříkám, že toto zařízení je univerzální, ale v něm jsou získána dušená masa jednoduše nepoškozená. Brambory s masem - kompletní hlavní jídlo, známé téměř každému na světě. Je extrémně výživný, vyživující a s vysokým obsahem kalorií.

V různých národních kuchyních se dušené brambory vaří různými způsoby na základě obvyklých zvyklostí a kulinářských tradic státu.

Ve východních zemích se k takovým pokrmům přidává kokosové mléko, Holanďané si nedají představit dušené maso bez přidávání zeleného hrášku, Němci vždy přidávají bílé brambory do brambor a Turci přidávají kuřata. Slované jsou známí svou praktičností. Proto tradičně vaříme pečené brambory s masem a houbami.

Recept na tlakový hrnec je jednoduchý a rychlý, na jeho provedení nelze strávit spoustu času a energie. Pojďme se podívat na instrukce krok za krokem pro tento výživný, aromatický a neuvěřitelně chutný pokrm!

Pečené maso s brambory, houbami a zeleninou

\ t

Budete potřebovat:

  • hovězí nebo telecí maso - 500 g;
  • Brambory - 6-7 hlíz;
  • Cibule - 2 střední hlavy;
  • Rajčata - 3 kusy;
  • Houby (žampiony medové, lišky nebo hlívy ústřičné) - 300 g;
  • Zelený bulharský pepř - 1 kus;
  • Paprika červenáchilli - 1 kus;
  • provensálské byliny - 1 lžička;
  • Česnek - 2-3 stroužky;
  • Čerstvě mleté ​​nové koření - podle chuti;
  • Sůl podle chuti;
  • Ostatní koření a koření - podle chuti.

Návod:

  • Maso důkladně opláchněte a svlékněte, uvolněte maso ze žil, filmu a tuku. Nakrájíme na malé kousky, jako na standardní guláš;
  • cibule cibule;
  • Zahřejte tlakový hrnec a roztavte máslo na dně (nejlépe smetanovou, ale můžete to udělat s obyčejnou zeleninou);
  • Maso poslat do nádoby spolu s cibulí, solí a pepřem. Smažte 7 minut;
  • Oloupeme brambory a nakrájíme na sudové kostky. Opláchněte a nasekejte houby jakýmkoliv vhodným způsobem. Odstraňte semena z pepře a opláchněte ji uvnitř;
  • Rajčata se opaří vařící vodou a oloupou. Pak nakrájíme na malé řezy nebo dokonce nakrájíme na pastovitý stav. Rozdrtíme česnek v tisku;
  • Řez bulharský pepř rozdělte na velké kousky tak, aby se během vaření nevařil;
  • Když si všimnete, že maso zhnědlo, pošlete chilli a rozdrcený česnek na tlakový hrnec. Míchejte a smažte po dobu tří minut;
  • Brambory, rajčata a papriku dejte na maso. Vložte houby do nádoby. Liberálně nalijte směs rostlinným olejem, přidejte Provence bylinky;
  • Uzavřete přístroj víčkem, pečte na vysoké teplotě 10 minut. Pak vypněte kamna a počkejte na opomenutí.indikátor. Vaše jídlo je připraveno! Je tak vyživující a voňavé, že může nahradit složitou večeři. A jistě nevyžaduje další přílohu.

Dušené maso a brambory s houbami v kyselé smetaně

\ t

Budete potřebovat:

  • hovězí svíčková - 500 g;
  • Houby (žampiony) - 400 g;
  • Brambory - 5-6 hlíz;
  • Čerstvá mrkev - 1 kus;
  • Cibule - 1 hlava;
  • Zakysaná smetana - 1 šálek;
  • Krém 20% - 200 ml;
  • Mouka - 2 lžíce l.;
  • Univerzální koření - 1 lžička;
  • sušené byliny nebo bylinky podle chuti;
  • Koření a koření podle chuti.

Návod:

  • Maso opláchněte, osušte a vyčistěte. Nakrájíme na malé kostky nebo brčka;
  • Cibuli rozdrcíme nebo nakrájíme na půlky, podle toho, co dáváte přednost. Tradičně dušené na pánvi, dokud měkké a hnědé kůry. Nejlepší je to udělat v rozpuštěném másle. Nakrájejte kousky masa v mouce a posypte směs cibulí, solí a pepřem, duste na mírném ohni nejméně 10 minut za stálého míchání;
  • Připravte brambory - oloupejte je, umyjte a kostky. Nakrájejte mrkev do tyčinek nebo půlkruhových laloků. Houby také umývají a stříhají jakýmkoliv vhodným způsobem;
  • Vyjměte tlakový hrnec. Liberálně nalít na dno svého rostlinného oleje, poslat tam připraven zazharki z masa a cibule, sezóna vrstvu s kouskem másla. Umístěte houby nahoře, pak vrstvu brambor a mrkev nahoře. Kromě toho nalijte celou směs smetanou.vývar lze přidat, pokud ho máte;
  • Shake zakysanou smetanou se sušenými bylinkami nebo bylinkami. Nalijeme smetanovou omáčkou;
  • Uzavřete tlakový hrnec a duste dušené maso 15 minut na vysoké teplotě. Pak vypněte oheň a počkejte na signál připravenosti. Podávejte porce, zdobené čerstvými bylinkami.

Můžete také ukázat svého tvůrčího ducha a doplnit jakýkoli recept " svými vlastními " složkami. Někteří přidají i strouhaný sýr na guláš! Jiní milují olivy, okurky a sušená rajčata, prohlašovat, že tyto přísady dávají standardní jídlo jedinečné kouzlo a pikantnost.

Pokud máte rádi hrášek nebo kukuřici - neváhejte je uvést do původního seznamu složek. Fazole v rajčatové omáčce, nebo banální rajčatová pasta se také perfektně vejde sem. Je lepší přidávat čerstvé greeny těsně před podáváním, jinak při zhasnutí ztratí všechny své cenné vlastnosti.

Nezapomeňte, že můžete svobodně měnit odrůdy masa a hub, jak chcete. Pokud se vám nelíbí žampiony - neváhejte je překonat ze seznamu a jít na čerstvé divoké houby.

Pokud jste fanouškem lehčího masa, místo kuřecího masa kupujte kuře. Pouze v tomto případě vezměte v úvahu specifika vaření a čekací doby.

Doufáme, že naše recepty potěší vás i vaše blízké, i když podniknete první kroky kulinářského umění. Bon appetit!