Dušené kuře ve smetanové omáčce z mrkve

K dispozici je obrovská paleta kuřecích pokrmů. Lze říci, že tento pták je na prvním místě ve vaření. A ne náhodou! Její maso je neuvěřitelně jemné, měkké a cenově dostupné, dobře se hodí k různým přílohám.

Kuře je vařené, smažené, pečené, kombinované s různými kořením. Díky kuřecím pokrmům můžete zhubnout, zotavit se z nemoci.

Vlastnosti kuřecího masa

\ t

Celé kuřecí maso je skladem snadno stravitelných bílkovin.

Nejužitečnější je však prsa. Skládá se z bílého masa, které je mimořádně bohaté na fosfor. Tělo může dostat více z této potřebné sloučeniny z mořských plodů.

Ve zbývajících částech kuřecího masa je velké množství vitamínu B, vitamínů A, E, draslíku, železa a hořčíku.

Přitahuje sportovce a ty, kteří chtějí zhubnout a posílit svaly s malým množstvím tukové tkáně a nedostatkem sacharidů.

Kuřecí a kuřecí vývar se předepisují pro léčebné účely. Je zařazen do denního menu pro peptický vřed, diabetes typu II, dnu, polyartritidu. Jeho použití pomáhá zvyšovat hladinu polynenasycených kyselin v krvi.

Škodlivý v jatečně upraveném těle je pouze kůže. Skládá se téměř výhradně z tuku. Kromě toho! Ti, kteří mají rádi pečené pečivo ve smaženém kuře, by měli vědět, že se během této metody vaření v něm akumulují karcinogenní látky.

Několik receptů na výrobu kuřete v omáčce

Kuře v omáčce z kyselé smetany

\ t

Složky:

  • 1 kg. kuře (každá část bude dělat);
  • 2 střední mrkev;
  • 5 stroužků česneku;
  • sušený kopr;
  • zakysanou smetanou.

Způsob přípravy:

  1. Kuřecí maso by mělo být nakrájeno na velké kousky. Vložte misku a nalijte malé množství vody;
  2. Nasaďte pomalý oheň. Mezitím na středním struhadle roste mrkev. Po 10-15 minutách přidejte kuře, přidejte 3 lžíce zakysané smetany;
  3. Vše dobře promíchejte a nechte dusit 15 minut. Během této doby bude mít kuře čas vstřebat smetanovou omáčku, bude jemná a měkká;
  4. Zatímco naše pokrm dusíme, střiháme každý stroužek česneku na polovinu. Pak přidejte 2 kuličky lžičky sušeného kopru a česneku, všechno trochu osolené;
  5. Nechte misku na sporáku po dobu dalších 10-15 minut. Česnek přidá kuřecí ochucení, které učiní jídlo jedinečným. Kuře ve smetanové omáčce je připraveno.

Další kuřecí recept v zeleninové omáčce

Složky:

  • kuře - 1 kg;
  • velká cibule;
  • větší mrkev;
  • cukr - 1 lžička;
  • rajčatový protlak - 2 lžíce. Já - Šťáva takéčerstvé rajče;
  • bobkový list;
  • rostlinný olej;
  • sůl;
  • pepř;
  • petržel.

Způsob přípravy:

  1. Vhodné jsou všechny kuřecí části. Jediné, co lze doporučit, je řez filé. V budoucnu v marinádě mohou být vařené kotlety. Kosti nemusí být odstraněny - v procesu vaření změknou;
  2. Jatečně upravená těla se nakrájejí na malé porce - přednostně stejné, smažené v rostlinném oleji na pánvi. Je třeba počkat, až se objeví zlatá kůra - v žádném případě hnědá!
  3. Kuře se vloží do hrnce a na másle, po smažení a rozpuštěném tuku, se cibule smaží až do zlatohnědé barvy;
  4. Když cibule začne dosahovat, je nutné přidat mrkev nastrčenou na hrubém struhadle a smažit obě složky na několik minut, dokud nezíská krásnou zlatou barvu;
  5. Chcete-li omáčku, přidejte následující do smažené zeleniny, zatímco oni jsou v plamenech: rajčata, sůl, pepř a cukr;
  6. K vlastnímu vkusu můžete také dát pár hrachu z nového koření, nasekanou sladkou papriku, bobkový list;
  7. Nalijte přísady na omáčku 2 šálky vařené vody, přiveďte k varu a omáčku připravte v kombinaci s kousky smaženého kuřete. Položili hrnec na oheň, počkali, až se uvaří, pak snížíte teplotu a necháme dusit 40 minut;
  8. 5 minut před vařením posypte misku nasekanou petrželkou. Podáváme s přílohou: těstoviny, brambory,obilovin.

Recept na kuřecí pokrmy v pomalém hrnci

Moderní jednotka - multivarka - kombinující funkce varné desky, grilu, trouby a parního kotle, pevně vstoupila do života. Jak ho použít k vaření pokrmů z kuřecího masa se zeleninovou omáčkou.

Složky:

  • krájené kuře;
  • cibule;
  • mrkev;
  • zakysanou smetanou asi půl sklenice;
  • rostlinný olej;
  • ochucovadla podle chuti: sůl, pepř, kari a další.

Způsob přípravy:

  1. Přeložte porce do nádoby, posypte kořením, položte na chladné místo tak, aby bylo vše namočeno.
  2. Nakrájejte cibuli menší, rošt mrkve na hrubém struhadle.
  3. Nalijte rostlinný olej do mísy s více nádobami a nastavte režimy: Panasonic - pečení, Redmond - smažení, zelenina, Polaris - smažení, 40 minut.
  4. Vložte kousky ptačího masa, nakládané v kořeních, do vyhřívané mísy pánví, smažte je - jako na obyčejné pánvi, pravidelně otáčejte. Když se objeví zlatá kůže, přidejte nakrájenou zeleninu a zakryjte pánev.
  5. 10 minut před koncem procesu se do pomalého vařiče přidává zakysaná smetana, vše se smíchá a čeká na dokončení procesu vaření. Chuť kuřete je mimořádně něžná.

Recept na dietní kuřecí mrkev

\ t

Složky:

  • filety - 500g;
  • kuřecí vývar - sklo;
  • mrkev - velká;
  • brambory - 5 ks;
  • zelený hrášek z plechovky - 3 lžíce. l.;
  • máslosmetana - kus;
  • sůl;
  • Chuť zelených.

Způsob přípravy:

  1. Filé se nakrájí na obdélníkové části, suší se papírovými ubrousky;
  2. Peče po dobu 10 minut na nízkém teple, místo toho se vaří v oleji;
  3. Pak se nakrájená zelenina přidává do nádoby, kde se nachází kuřecí maso - kromě hrachu;
  4. Brambory nakrájené na kostky, mrkev je třeba strouhat na hrubém struhadle. Nalijeme vývar do nádoby, osolíme a obsah mírně zahříváme po dobu 15 minut;
  5. Pak se hrach rozloží a v této podobě připraví jídlo. Při vaření se víko zavírá.

Kuře se snadno zpracovává, maso se vaří rychle. Pokrmy z masa tohoto ptáka jsou chutné a zdravé. Bon appetit!