Dušené vepřové brambory

Domácí vepřové maso - vepřové maso - jeden z nejpopulárnějších lidí při vaření v různých zemích. Pouze muslimové a Židé z nich nevaří pokrmy, vysvětlují to z náboženských důvodů.

Vlastnosti vepřového masa

Ve skutečnosti je původním důvodem pro opuštění vepřového masa lidí žijících v horkém podnebí, že je parazitován červy, které způsobují vážné onemocnění, trichinózu.

Jinak, než zákazem masa, nebylo možné chránit lidi před touto nemocí, což se projevilo v náboženství.

Při správném skladování a tepelném ošetření - více než 59 ° C zemřou parazité.

Proto se nebojte jíst vepřové maso.

Jak zkontrolovat připravenost vepřového masa?

  • Pokud chcete vařit šťavnatý steak, pak je lepší koupit teploměr pro měření vnitřní teploty masa. Je možné odstranit maso z ohně, když vnitřní teplota dosáhne 68 ° C. Kvůli zbytkovému teplu se teplota zvýší o dalších 8-10ºС a paraziti, pokud existují, zemřou;
  • V nepřítomnosti teploměru použijte následující techniku: vložte nůž hluboko do buničiny. Růžová šťáva naznačuje, že maso není připraveno. Průhledná - může být odstraněna z ohně.

Pro každé kulinářské rozhodnutí je vybrána část jatečně upraveného těla:

  • Pokud je celý kus pečený, doporučuje se zakoupit: krk, bedra, hřbetní, bederní části, šunku. Toto maso je vhodné i pro kebab, masové kuličky, steaky;
  • Čepel vyžaduje dlouhodobé tepelné zpracování. Nejlepší je zpracovat maso z něj na mleté ​​maso nebo připravit pokrm, který vyžaduje malé plátky;
  • Pro pečení v troubě nebo na grilu je nejvhodnější rumpál. Maso je tuk a je žádoucí, aby se tuk roztavil ve fázi vaření;
  • Boršč je skvělý pro boršč a pečeně. Všechny tuky z kusu nestojí za to. Hotový pokrm bude suchý;
  • Pulpy koupit, pokud chtějí, aby se želé nebo vařit vývar. V masu je hodně pojivové tkáně;
  • Žebra jsou nejvhodnější pro hašení;
  • Pashina - vhodné pro válcování, praskání. Z ní vaří vše, co je smažené na pánvi.

Pravidla pro nákup vepřového masa

Za prvé je třeba věnovat pozornost vůni. Mělo by to být příjemné, bez cizích vůní, a ještě více - bez zápachu. Pokud prodávající říká, že je to „ chlapec “ - nevěří. „ Chlapci , kteří jsou určeny pro maso, jsou kastrováni v raném dětství a jejich maso nevydává žádný nepříjemný zápach.

Při stisknutí by se tělo mělo pružit, tj. Vrátit se do původního tvaru. Barva dužniny je bílá-růžová, mírně šedý odstín je povolen. Pokud je vepřové maso velmi lehké, pak se s největší pravděpodobností přidaly hormony do potravy zvířete.

Maso ochutnává příchuť a může poškodit zdraví těch, kteří ho jedli.nádobí.

Vepřová jídla

Jednoduchý recept na domácí večeři nebo oběd.Brambory s masem jsou již dlouho považovány za první jídlo v Rusku.A v naší době, bez tohoto jídla, žádný stůl nemůže dělat.

Složky:

  • vepřové maso 400-500 g;
  • ​​49) brambory 1-1,5 kg;
  • mrkev;
  • cibule cibule;
  • 52) sůl; 53) sušený kopr;
  • bobkový list.

Metoda přípravy:

  1. Začněte u vepřového masa.Musí být nakrájena na kostky, vložena do hrnce.Pokud je ohřívač, pak je obecně velká;
  2. Naplňte malým množstvím vody, aby se pod ní maso zcela zakrylo a vařte 30-40 minut;
  3. Mezitím cibulku nakrájejte na jemný struhadlo.Cibule s mrkví smažit až do zlatohnědé;
  4. 30 minut poté, co se vepřové maso začalo vařit, brambory nakrájejte na střední kostky;
  5. Pak přidáme brambory do masa, po 15 minutách přidáme cibuli s mrkví, solí.(aby jídlo bylo chutnější, a tak užitečné vlastnosti jodizované soli nezmizí, je třeba ho sůl, když je miska téměř připravena).
  6. Přidat bobkový list, sušený kopr.Poté, co je připraven dát 10-15 minut, pak vypněte sporák.Dušené brambory s vepřovým masem jsou připravené.Bon appetit!

Vzhledem k tomu, že vepřové maso vyžaduje pečlivé vaření, lze předpokládat, že jeho příprava trvá dlouho.Pokud marinujete maso předem, pak ne víc nežpůl hodiny.

Recept na smažené vepřové maso

Složky:

  • Vepřová kaše - do 500 g;
  • cibule;
  • slunečnicový olej a rajčatová omáčka, 2 lžíce. l.;
  • zakysanou smetanou - půl sklenice;
  • koření - sůl, pepř, kari, paprika, oblíbené bylinky.

76) Metoda přípravy:

  1. Maso se marinuje předem - denně. Dužina je rozřezána na pásy, její tloušťka by neměla být širší než 1,5 cm. Vše je vloženo do plastové nádoby naplněné rostlinným olejem, přidány koření, koření, těsně uzavřené a umístěné v chladničce - ne v mrazáku;
  2. Následující den začíná vaření vařením příloh. Nejlepší s pokrmy kombinované brambory a zelí. Dušené zelí s vepřovým masem je považováno za klasické jídlo. Mimochodem, v takových tandemových výrobcích jsou lépe absorbovány;
  3. Je-li maso mastné, je lépe vypustit tuk vyrobený při smažení. Pak si s ním můžete připravit dušené brambory. Vepřové maso se smaží v horké pánvi, dokud se nestane hladkou šedou. Nutně zasahovat;
  4. Rajčatová omáčka se přidává na pánev a maso se ponechá dušené pod víkem, dokud není měkké. Je velmi důležité, abyste to nepřeháněli, jinak bude chuť pokrmů suchá;
  5. Není nutné nakládat vepřové maso denně. Můžete ji nechat namočit marinádu hodinu před vařením. Ale v tomto případě má pečené vepřové maso delší a maso méně šťavnaté;
  6. K vaření vepřového masa v pomalém vařiči nejsou nutné samostatné recepty. VšechnoProcesy se provádějí přesně stejným způsobem, složky se vkládají do pánve současně. Režim "kalení" by neměl trvat méně než 1 hodinu a 30 minut.

Při pěstování prasat doma je infekce parazity masa minimalizována, ale stále existuje pravděpodobnost jejich výskytu. Proto byste měli při vaření vepřového masa vždy pamatovat - maso potřebuje pečlivé vaření.