Grilovaný brambor s kuřecími játry

Kuřecí játra - nejcennější zdroj živočišných bílkovin, vitamínů a stopových prvků. Rozsah jeho příznivých účinků na lidský organismus je extrémně rozsáhlý. Tento zdánlivě banální vedlejší produkt může léčit chudokrevnost spolu s drahými léky.

Jak je užitečné ptačí játra?

Kuřecí játra zahrnují množství bílkovin srovnatelné s obsahem prsu. Na 100 gramů produktu má celková denní dávka železa, což je velmi důležité pro normální tvorbu krve a syntézu hemoglobinu.

Játra obsahují velké množství vitaminu A, které je nezbytné pro prevenci oftalmologických poruch.

Retinol je také vhodný pro ty, jejichž kůže není zdaleka ideální.

Samotný výrobek není tuk a nízkokalorický, takže může být zařazen do stravy o hubnutí. Kuřecí " droby " mohou být vařeny jak chcete: smažte, vařte, vařte v květináčích a pečte ve fólii. A můžete přidat hlavní složku s houbami, zeleninou, obilovinami, ořechy a dokonce i kyselým ovocem. Játra a dušené brambory jsou překvapivě jednoduché, hospodárné a chutné jídlo. Dušené brambory mu dodávají sytost a nutriční hodnotu a játra mu dodávají jemnost a něhu. Zlepšování s ostatnímiingredience, můžete udělat úžasně voňavé, chutné a bohaté jídlo cenově dostupné a levné výrobky.

Věděli jste, že v Koreji jsou kuřecí játra oficiálně předepisována pacientům jako lék?

Je „předepsána“ pro těžké chronické formy anémie, těžké zrakové problémy, onemocnění plic a také chronickou únavu.

Mimochodem, pokud často zažíváte stres v profesionální oblasti, nezapomeňte zahrnout výrobek do své stravy.

Kyselina listová, která je v ní obsažena v optimálním množství, vám pomůže získat sílu, vitalitu a pozitivní náladu, jakož i poskytnout nervovému systému účinnou prevenci před všemi druhy narušení.

Jak připravit vedlejší produkt a co ho kombinovat?

Játra nevyžadují dlouhou přípravu a měknou doslova 15 minut po vaření během vaření. Připravenost výrobku můžete zkontrolovat lehkým propíchnutím jeho povrchu.

Pokud jsou játra připravena, propláchne propíchnutím čistá kapalina, která se podobá vývaru.

Aby byl vedlejší produkt z masa ještě chutnější, je žádoucí ho doplnit omáčkou. Můžete dušené dušené maso v kefíru, smetaně, zakysané smetaně, rajčatovém protlaku nebo mléku.

Technologie vaření dušených brambor s kuřecími játry má svá specifika: je důležité zachovat proporce a řádně rozdělit čas tak, aby se kořenová plodina změkla a maso nevyschlo.

Výběr kvalitního masa

\ t

" Právo " a kvalitaKuřecí játra by měla mít jednotnou hnědou barvu, hladký a čistý povrch bez jakýchkoliv inkluzí. Neměla by obsahovat velké množství tuku, krevních sraženin a cév. Pokud se játra často rozmrazí, bude šedavá, drobivá a může se dokonce rozpadnout.

Barva oranžového vedlejšího produktu označuje, že byla zmrazena. Hořký zápach a chuť říká, že maso je staré, nebo dlouho na pultu zastaralé.

Nejjednodušší recept na brambory s játry v zeleninové omáčce

Budete potřebovat:

  • Kuřecí játra - 500 g;
  • Brambory - 5 středně velkých hlíz;
  • Čerstvá mrkev - 1 kus;
  • Cibule - 1 hlava;
  • Česnek - 2-3 stroužky;
  • Vepřové břicho (nepovinné) - 150 g;
  • Koření a koření - podle chuti.

Návod:

  • Pečeňový tuk a film důkladně opláchněte, osušte a zlikvidujte. Nakrájíme na malé kousky. Pokud má játra standardní velikost, je optimální rozdělit každou ze dvou;
  • Vepřová prsa rozemele na tenké vrstvy nebo proužky, jako by se vařila slanina;
  • Oloupejte brambory a nakrájejte na velké kostky;
  • Nakrájejte cibuli na tenké půlkroužky a mrkev na malé proužky. Mrkev může být také strouhána na hrubém struhadle;
  • Zapálte sporák a položte na něj velkou pánev s hlubokým tlustým dnem. Když se zahřeje, dejte do něj kousky vepřových prsou (pokud ji nepoužíváte, jen roztavte máslo nebo rostlinný olej);
  • Poslat cibuli asmažte až do zlatohnědé, definujte mrkev tam, pepř směs a pečeně na několik minut tak, že hrudník stane transparentní. Umístěte játra na toto místo a vařte, dokud kapalina, kterou vydává, nevypadá jako vývar (asi 8 minut);
  • Na jiné pánvi smažte brambory do růžové barvy, soli nechte několik minut, dokud se nevaří;
  • Do jater přidejte brambory, do nádoby nalijte trochu vody nebo vývaru, ochutnejte, zakryjte a duste kombinované ingredience po dobu dalších 15 minut na nejslabším teple. Vaše voňavé dušené maso je připraveno!

Jemná smetanová játra a bramborový guláš

Budete potřebovat:

  1. Kuřecí játra - 400 g;
  2. Brambory - 3 velké hlízy;
  3. bulharský pepř - 1 kus;
  4. Cibule - 1 hlava;
  5. Krém 20% - 250 ml;
  6. Základní koření (sůl a pepř) - podle chuti;
  7. Suchá petržel - podle chuti;
  8. Oregano - podle chuti;
  9. provensálské bylinky - podle chuti;
  10. Čerstvé zelení - pro výzdobu.

Návod:

  • Rozdělte játra, zpracujte, opláchněte, usušte, rozdělte na malé kostky;
  • Cibuli nakrájejte a nasekejte bulharský pepř. Zeleninu pošlete na pánev na pečení. Přechod po dobu 5-7 minut;
  • Zkombinujte játra se zeleninou, solí, pepřem a vařte až do měkka, dokud nebude vytvořena čirá šťáva;
  • Nalijte všechna vybraná koření na maso a zakryjte smetanou tak, aby zakryly povrch. Míchejte, dokud omáčka nezhustne;
  • Odeslat na masobrambory, sůl, ale nezasahujte - nechte to dušené pro pár. Přikryjte a duste vše dohromady dalších 15 minut. Jednu minutu, dokud se vaří, rozmíchejte dušené maso a posypte nasekanou zelení.

Doufáme, že naše originální recepty z jednoduchých a cenově dostupných produktů jistě podmaní vás a vaše rodinné příslušníky. Bon appetit!