Hovězí krém

Hovězí Stroganov - jídlo, známé a milované všemi z nás od dětství. Pokud se od tradičního receptu trochu odchýlíte a ochutnáte maso novými ingrediencemi, připravený guláš získá ještě rafinovanější chuť a delikátní aroma. Hovězí a štíhlé maso. Daleko od každého ho miluje, protože jeho příprava je poměrně pracná a výsledek není ideální pro každou hostesku.

Stojí za to trochu přebytečné soli nebo „ přeexponovat přísady na sporácích, protože maso se stává tvrdým a suchým.

Vše, co se dramaticky změní, když přidáte " základnu " krém, který může udělat nějaké jídlo něžný a roztavit v ústech, nebo si hovězí svíčkové v dvojité kotle.

Dnes vás naučíte vařit chutné a zdravé potraviny na bázi hovězího masa a smetanové omáčky.

Technologie výroby hovězího masa

\ t

Hovězí maso je dostačující " rozmarná " odrůda masa a specifika jeho přípravy přímo závisí na její části. Mnoho aspektů technologie vaření závisí na věku krávy. Například telecí dušené maso do 40 minut a maso dospělého kopytnatého zvířete někdy nedosáhne připravenosti ani po 2,5 hodině.

V zájmu spravedlnosti stojí za to zdůraznit, že v procesu zchlazování je téměř nemožné maso zkazit. Když hovězí dušené maso ve vlastní šťávě, nebo hustá omáčka, to je hezkérychle se stává měkkou a šťavnatou. Při smažení nebo vaření hovězího masa se všechno děje mnohem složitější.

Správná technika vaření hovězího masa se skládá ze tří fází: moření, smažení a dušení. Nejprve je nutné maso očistit od filmů a šlach, nakrájet, důkladně opláchnout a nakrájet na malé kostky.

Poté produkt umístěte pod zvláštní omáčku (zpravidla se jedná o máslo, sojovou omáčku, zakysanou smetanu, majonézu, kefír a spoustu koření) a nechte několik hodin v chladničce. Marinovka - druh záruky jemnosti a šťavnatosti hotového masa.

V marinádě přidávají někteří kuchaři čerstvě vymačkanou šťávu z tropického ovoce, obvykle kiwi nebo citronu. Koncentráty pomáhají změkčit maso i té nejstarší krávy, což z ní dělá co nejsycenější a nejplnější náplň. Pokud se rozhodnete vyhnout předběžné přípravě výrobku, připravte se na to, že kalení může trvat asi 2 hodiny.

Nezapomeňte na další složky pokrmu, které mohou být ještě více vonné a výrazné chuti. Jedná se především o čerstvou zeleninu a přírodnívonné látky- cibuli a česnek.

K ochucení masa používáme pouze sůl, pepř a hotové gulášové koření, ale přidání malého množství cukru není na místě. Nebojte se - vaše dušené maso se nezmění na dezert a granulovaný cukr v malých množstvích bude působit pouze jako zvýrazňovač chuti.

Pokrmy by také měly být vhodné, zejména pokud dojde ke kalení.klasické způsoby - na sporáku. Multicookers a parníky jsou mnohem jednodušší - mají již univerzální kapacitu v designu. Hovězí maso je dušené v dušené dušené dušené duši, utyatnitsahu a husí. Můžete použít hliněné hrnce, pokud bude pečeně připravena v troubě.

Pro předsmažení se používá běžná pánev s teflonovým povlakem. Pokud ve vašem kuchyňském arzenálu není výrazné množství pokrmů, můžete vařit maso na pánvi se silným tlustým dnem.

Hovězí maso se smetanovou omáčkou ve dvojitém kotli

\ t

Složky:

  • hovězí filé - 600 g;
  • Cibule - 1 hlava;
  • stroužky česneku - 4;
  • Krém (15-20%) - 250 ml;
  • sušené byliny - podle chuti;
  • Hmeli-Suneli - podle chuti;
  • Bobkové listy - podle chuti;
  • Nové koření - 3 hrách;
  • Mletý pepř - podle chuti;
  • Slaná hornina nebo jodovaná - podle chuti;
  • Strouhaný muškátový oříšek - podle chuti.

Způsob přípravy:

  1. Maso marinujte pomocí oblíbeného obvazu.
  2. Po vyjmutí z chladničky nakrájejte hovězí maso na malé kostky, jako na guláš.
  3. Nakrájíme cibuli.
  4. Zahřejte olej v pánvi, posílejte na něj cibuli a počkejte až do zlatě hnědých forem.
  5. Rozdrtíme česnek v lisu a smícháme s opékanou cibulkou, několik minut za stálého míchání.
  6. Maso poslat na stejnou pánev nebo pánev.
  7. Smažte ho, dokud se nevytvoří zlatá kůrka, dokud nebude povoleno filé.šťáva
  8. Přemístěte předvalek na dvojitý kotel.
  9. Kousky masa na něj rovnoměrně rozprostřete a pevně zatlačte.
  10. Posypte sušenými bylinkami nebo bylinkami, kořením „Helieli-Suneli“, strouhaným muškátovým oříškem, solí a pepřem.
  11. Do kontejneru přidejte bobkový list a nové koření.
  12. Maso naplňte smetanou tak, aby lehce pokrývaly jeho povrch.
  13. Nádobí pro dvojitý kotel musí být vybaveno boky tak, aby se omáčka při kalení nerozsypala.
  14. Zapněte parník a vložte do něj maso. Tomite 40 minut.
  15. U tohoto spotřebiče se hovězí maso vaří poměrně krátce. Pokud dodržujete dietu z estetických důvodů, nebo jste nuceni jíst pouze parní pokrmy ze zdravotních důvodů, odstraňte předsmažení z receptu. Je lepší, když se vředy vyhnou moření s horkým kořením a citronovou šťávou.

Pikantní hovězí maso se smetanovou omáčkou na pánvi

\ t

Složky:

  • hovězí filé - 600 g;
  • Krém 33% - 200 ml;
  • Čerstvá mrkev - 1 kus;
  • Červená cibule - 1 hlava;
  • Sladká paprika - 1 kus;
  • Kurkuma podle chuti;
  • Muškátový oříšek - podle chuti;
  • provensálské bylinky - podle chuti;
  • Rostlinný olej.

Způsob přípravy:

  1. Maso hovězího masa omyjte a osušte.
  2. Odstraňte z ní filmy, žíly a přebytečný tuk.
  3. Nakrájíme na malé kousky, čím slabší, tím lépe.
  4. Předběžné filety mohou být odstraněny.
  5. Taveninadejte máslo na pánev a pošlete na něj hovězí maso.
  6. Maso smažte až do zlatohnědé barvy.
  7. Cibuli nakrájejte na půlkruhy a mrkev na půlkruhové plátky nebo brčka.
  8. Na hovězí maso nalijte sklenici teplé vody a vařte 40 minut. Pokud se voda odpařuje dříve, pravidelně ji nalijte.
  9. Poté by mělo být dušené maso soleno a pepř.
  10. Přidejte také své oblíbené koření nebo ty, které jsou uvedeny.
  11. Přidejte cibuli a mrkev na hovězí maso, dusíme až do měkké zeleniny.
  12. V případě potřeby přidejte vodu nebo vývar.
  13. Nalijeme nakrájenou papriku do nádoby, vše necháme v plamenech nejméně 7 minut za stálého míchání.
  14. Nalijte smetanu do nádoby, přiveďte ji do varu a duste pokrm na mírném ohni, dokud nebude hustá omáčka.
  15. Po dokončení vaření je vhodné nechat misku podložit pod víkem. Podáváme dušené a la carte s jakoukoliv přílohou.

Doufáme, že váš žaludek tyto jednoduché a nenáročné pokrmy dobije. Bon appetit!