Hovězí žebra pečená s lilkem a česnekem

Hovězí žebra jsou jedním z nejvšestrannějších výrobků. Z nich můžete vařit první a druhý pokrm pro každý den a na recepci. Mohou se kouřit a následně použít jako polotovar.

Pečená marinovaná žebra na bázi sójové omáčky

\ t

Čerstvé žebra, asi kilogram, je třeba očistit od filmů a žít, rozřezat na stejné porce.

Připravte si marinádu. K tomu smíchejte sójovou omáčku, rostlinný olej a drcený česnek. Poměry jsou přibližně následující - 60 ml omáčky - 3 stroužky česneku - 2 lžíce oleje.

Do marinády se přidávají také jemně nasekané zelení, směs paprik a soli.

Je nutné vypočítat množství marinády tak, aby bylo maso zcela zakryto. Kapacita zavřete víko.

Ponechejte žebra marinovaná po dobu 2-4 hodin, pravidelně se obsah míchá.

Když je maso marinováno, je uloženo v hlubokém misce - jako husa. Horní kryt místo krytu s fólií, a umístit do trouby zahřáté na teplotu 200 ° C. Pokud je nádoba vařena v pomalém vařiči, není pro uzavření nádoby nutná žádná fólie.

Podávání na stole s jakoukoliv přílohou - druhý den toto jídlonikdy nezůstane.

Hovězí žebra s lilkem a česnekem pečená ve fólii

\ t

Ideální jak pro slavnostní, tak pro příležitostné stoly. Slaná chuť tohoto pokrmu nezanechá lhostejnost.

Pro přípravu budeme potřebovat:

  • hovězí žebra - 600 g;
  • lilek - 2 ks;
  • stroužky česneku - 5;
  • suché greeny;
  • pepř;
  • sůl.

Příprava:

  1. Nejprve připravte plech na pečení, na kterém budeme vařit žebra. Položte fólii na dno tak, aby tam byla hrana, se kterou budeme moci misku zabalit;
  2. Potom žebra nakrájejte na kousky a rozložte je na plech. V žeberech zmáčkněte česnek, pepř a sůl;
  3. Vše dobře promíchejte a maso nechte stát 15-20 minut;
  4. Mezitím nakrájejte lilek na kostky. Lilek kůra není nutné snížit. Lilek smíchejte s žebry a dobře uzavřete fólií, ohněte okraje;
  5. Poté dejte jídlo do trouby zahřáté na 180 stupňů po dobu 70 minut. Hotová hovězí žebra s česnekem a lilky jsou připravena;
  6. Velmi jemné maso se získává, pokud jsou žebra pečená v rukávu.

Žebírka s brambory, pečená v rukávu

Na 1 kg masa - hovězí žebra musíte brát

  • brambory - 600 g;
  • cibule - 2 kusy;
  • mrkev - 2 média;
  • rozmarýn - 2 větvičky;
  • koření podle chuti.

Příprava:

  1. Žebra jsou jednoduše třena solí a pepřem - ne příliš hojně, nechají se namočit hodinu;
  2. Přespůl hodiny k nim rozšířili oloupané brambory a mrkev. Zelenina se nakrájí na střední kousky;
  3. Jsou-li výrobky mírně uvařené, jsou rozmístěny v rukávu, přidává se rozmarýn. Je možné nahradit rozmarýn mátou - chuť bude pikantnější;
  4. Pečený v dobře zahřáté troubě při teplotě 200 ° C. Doba vaření trvá 40 až 50 minut;
  5. Příloha, pečená s masem, je překvapivě něžná. Miska je velmi dobře kombinovaná se solenými domácími sudovými okurkami;

Žebra, marinovaná v pivu

Na 1 kg žebra vezměte 2/3 lžičky různých koření

  • černé a červené horké a hořké papriky;
  • granulovaný česnek.

Příprava:

  1. Přidejte do marinády 5 kusů jalovcových bobulí, několik listů bobkových listů;
  2. Pivo se nalije tak, aby bylo maso zcela ponořeno. Bude lepší, když bude pivo tmavé;
  3. Marinování masa by mělo být nejméně 12 hodin. Pak se pivo nalije, maso se uloží do trouby, zabalí do fólie. Trvá dlouho, než se maso rozpadne z kostí - někdy to může trvat 4 hodiny, než bude hotové;
  4. V multivariačním režimu se zapne režim „ Pečení “ po dobu 4 hodin, dusení - 6. Žebírka se také umístí do fólie;
  5. Podávejte na stole, posypané bylinkami;
  6. Vaření marinády může být o něco složitější a jídlo bude ještě chutnější;
  7. Do piva a koření přidejte: citrónovou šťávu, omáčku ze sójových hub - k celkovému množství piva, 2 lžíce obou;
  8. V marinádě - 2 cibulech - se ukládají cibulové kroužky.
  9. Poté, co bylo maso marinováno, je kapalina vypuštěna, ale není vypuštěna. Pro pečení bude stále potřeba;
  10. Cibuli smažíme na pánvi až do zlatohnědé, žebra oddělte - na másle - 5 minut na každé straně;
  11. Poté vložte vrstvy do hluboké misky - nejlépe keramické nádoby. Vrstva žeber, vrstva cibule a tak dále;
  12. Nalijte marinádu a vložte do trouby o teplotě 200 ° C po dobu 2 hodin. Aby se kapalina neodpařila, je nádoba pokryta fólií nebo pokryta těstem.

V receptech lze poměr koření měnit podle vlastního vkusu - pokusy pomohou ochutnat a zjemnit maso.