Hydrolyzovaný keratin: jak používat pro péči o vlasy a nehty

Hydrolyzovaný keratin je přírodní protein extrahovaný z kozí nebo ovčí vlny. Skládá se z peptidů, polypeptidů a aminokyselin. Vypadá to jako nažloutlá kapalina s charakteristickým zápachem. Pokud jde o jeho vlastnosti, keratin je vysoce rozpustný ve vodě, hotových emulzích, ethanolu, ale prakticky se nemíchá s tuky.

Aminokyselinové složení hydrolyzovaného keratinu zahrnuje kyselinu asparagovou a glutamovou, isoleucin, leucin, serin, tyrosin, threonin, prolin, histidin, cystin, lysin, glycin, arginin, alanin, valin a methionin.

Vlastnosti použití v péči o vlasy

\ t

Téměř každý vlas se skládá z keratinu, bílkoviny charakterizované silou a pružností. Síla tohoto proteinu je druhá pouze na sklovině zubů.

Kromě toho je jednou ze složek epidermy kůže, nehtů. Na základně vlasů se neustále dělí buňky produkované touto látkou.

Vnější vrstva srsti plní ochrannou funkci a sestává z mrtvých buněk obsahujících keratin, které se nacházejí jako šindele, které se vejdou na střechu.

Když se tyto zrohovatělé buňky pevně dotýkají, jemně se překrývají, vlasy vypadajíměkké, lesklé a hedvábné.

Když jsou z nějakého důvodu (fyzikální, chemické) poškozeny, vlasy jsou křehké, snadno zaměnitelné, ztrácejí lesk.

V takových případech se používají výše uvedené prostředky.

Hydrolyzovaný keratin ve složení vlasových přípravků umožňuje obnovu poškozených míst a jejich hladký povrch. Čím hladší je povrch stratum corneum, tím lépe se světlo odráží, jas je jasnější. Pravidelné používání tohoto nástroje umožňuje neustále udržovat hladinu proteinů v normě. Kromě toho si keratin udržuje vlhkost.

Stojí za zmínku, že tento lék neovlivňuje tloušťku vlasů a neopravuje je. Jeho vlastnosti s vysokou molekulovou hmotností a filmotvornými vlastnostmi přispívají k tomu, že poškozená část je obnovena,je „dokončena“do normálního, přirozeného stavu.

Indikace pro použití

\ t

Nástroj se používá v těchto případech:

  • Jako prostředek k zabránění vypadávání vlasů a narušení jejich struktury;
  • Negativní změny ve struktuře a stavu pokožky pokožky hlavy po kadeřnictví (narovnávání, barvení, perm a jiné činnosti doprovázené vystavením teplotě a chemikáliím, jakož i řezání špatnými nůžkami);
  • Porucha metabolismu v těle, kdy z nějakého důvodu dochází k nedostatku nebo špatné absorpci vitamínů, aminokyselin, mikro- a makroprvků,které jsou nezbytné pro normální tvorbu a růst;
  • Porušení vlasové struktury, které jsou viditelně viditelné - křehkost, špička špičky, silná suchost. Prostředky, které zahrnují keratin v jejich složení, mohou významně snížit závažnost těchto jevů a v některých případech je dokonce zcela eliminovat. Aktivní složky takových látek zvlhčují a obnovují poškozenou strukturu;
  • Negativní účinky prostředí (např. Prach, kouř, mořská voda, slunce). Při dlouhodobém vystavení slunci a vlivu vysokých teplot dochází k sušení a nízkým teplotám, naopak, zmrazte vodu. V prvním a druhém případě je keratin zničen a vlhkost je odstraněna;
  • Kondicionování, odstranění statického napětí. Použití takových látek dává hedvábnost, pružnost, poslušnost a činí je vizuálně objemným;
  • Odlupování nehtové desky, porušení reliéfu, křehké nehty. Nástroj je schopen posílit nehty, učinit z nich rovnoměrný povrch, stimulovat růst a zároveň chránit před negativními vlivy prostředí.

Hydrolyzovaný keratin jako prostředek domácí kosmetiky

\ t

Tato látka, která sama o sobě vyplňuje poškozená místa ve vlasové struktuře, odstraňuje deficit přírodních složek.

V důsledku tvorby ochranných koloidů jsou hydrolyzáty keratinu schopny chránit redukční a oxidační činidla (stálá a barviva /čističe) před negativními účinky.

Dobrýúčinek je pozorován při použití komplexu prostředků pro regeneraci a péči. V důsledku toho se udržuje správná úroveň vlhkosti.

Vzhledem k síře obsažené v keratinu jsou zánětlivé stavy eliminovány. Tato látka se úspěšně používá v šamponech a přípravcích proti lupům. Stojí za zmínku, že keratin má vynikající pěnivost, takže se používá při výrobě jakýchkoli přípravků ve formě pěny (laky, barvy, balzámy, stálé kapaliny a nástroje před a po holení).

Hydrolyzovaný keratin, který lze zakoupit v lékárně, pomůže v domácí péči o nehty.

Regeneruje svou poškozenou strukturu, činí ji pevnou, pevnou, zabraňuje delaminaci a rozbití.

Velmi dobře se osvědčil v kondicionéru pro poškozené nehty: žluté, s pigmentovými abnormalitami, poškozené, odlupované, křehké, tenké, křehké, se suchou pokožkou. Často je součástí kompozice léčiv, která zakrývá nerovný povrch nehtové desky a vytváří spodní vrstvu pod sklovinou.

Kosmetické přípravky, které se doporučují smíchat s hydrolyzovaným keratinem:

  • výrobky na vlasy a nehty;
  • Kondicionéry a spreje na vlasy;
  • Šampony a přípravky proti lupům;
  • Po holení a lázni;
  • Pro úpravu vlasů;
  • Bělicí kapalina a permanentní;
  • prostředky ve formě pěny;
  • Regenerační klimatizační zařízení;
  • Laky na nehty;
  • Krémy na ruce, nehty akůžičku.

Jak používat keratin

Doporučené dávkování je do 5%. Přidá se do hotové emulze nebo vody. Nezahřívejte látku! Používá se jako terapeutické a profylaktické činidlo zejména pro vlasy a nehty jakéhokoliv typu, doporučuje se, pokud jsou prameny poškozeny.

Před použitím látky se poraďte se svým trichologem nebo kadeřníkem ohledně pravidel dávkování a aplikace pro konkrétní typ kudrlinek!