Ideální pokrm pro letní teplo: recepty na studenou polévku na kefír s okurkou

V horkém letním dni je těžké donutit se jíst talíř horkého boršče. V tomto případě, přijít na pomoc studené první kurzy, které vám umožní uhasit žízeň a hlad. Kromě toho, v takových nádobí je velmi málo kalorií a mnoho užitečných látek, což je důležité zejména pro lidi, kteří sledují jejich stravu. Zvažte několik jednoduchých a originálních receptů.

Recept na studenou řepu a kefírovou polévku

\ t

Velmi populární studený první kurz u nás. Příprava ve starověku. Tento první kurz je velmi užitečný pro trávicí systém. Můžete ji jíst během diety. Počet složek se vypočítá pro 4 porce. Doba vaření je pouze 15 minut, což je dobrá zpráva.

K výrobě polévky z červené řepy je třeba vzít v úvahu následující produkty : 2 středně velké řepy, 1 litr kefíru, 3 okurky, sůl, pepř a 100 g sýru feta.

Průvodce krok za krokem :

  • Kořenová zelenina by měla být důkladně omyta štětcem, zabalena do fólie a odeslána do trouby. Vařte při teplotě 170 ° Chodinu;
  • Pokud okurky mají hustou slupku, měly by být odstraněny. Pak zeleninu nakrájejte na malé kostky;
  • S řepou vyjměte kůru, nakrájejte na malé kousky a pošlete na pánev. Přidejte sůl a pepř, abyste ochutnali a nalili produkt z fermentovaného mléka. Pomocí mixéru vše rozemele až do hladka. Ve výsledné polévce přidejte okurky a lze je podávat. Do každé desky vložte kousky sýra a nasekané zelené.

Litevský recept na polévku s řepou na kefíru

Tradiční litevské jídlo je poněkud podobné okrošce, která je nám známá i evropskému " gazpacho ". Existuje mnoho druhů tohoto receptu, zaměřme se na klasickou verzi.

Chcete-li vařit litevskou polévku, musíte mít následující složky : 2 velké řepy, 1 l kefíru, banda kopru a zelené cibule, 3 okurky, 3 vejce, mletý pepř a sůl.

Průvodce krok za krokem :

  • Dejte řepu do hrnce, přikryjte vodou a vařte do kvašení. Vejce také musí být tvrdá;
  • Ochlazenou zeleninu oloupeme a strouháme. Tam také poslat okurky rozřezané na stejném struhadle a nakrájených vejcích;
  • Zbývá nasekané zelení, nalijte kefír, přidejte sůl a vše dobře promíchejte. Pro chuť, můžete přidat šťávu z jednoho citronu. Nádobu zakryjte víčkem a chlazte po dobu 2,5 hodiny.

Recept na bulharskou polévku na kefíru

Toto tradiční bulharské jídlo se nazývá „ Tarator “. To je také populární v Makedonii. Jsmejistý, že tento lehký osvěžující první kurz osloví mnoho.

Aby se vyrobila bulharská polévka, musíte si vzít tyto produkty : 2 okurky, 425 ml kefíru, sůl, pepř, svazek kopru, 2 stroužky česneku, 5 vlašských ořechů, 100 ml vody a petrželku.

Průvodce krok za krokem :

  • Umyjte okurky a otřete je na jemném struhadle. V případě potřeby je odloupněte. Loupaný česnek je také mletý na struhadle. Kopr se umyje, osuší a jemně naseká. Všechny tyto přísady vložte do talíře a posypte je solí a pepřem podle chuti;
  • Oloupejte a nakrájejte ořechy v mlecím mlýnu nebo mlýnu na kávu, aby se vytvořily středně velké kousky;
  • Nalijte mléčný výrobek a vodu do talíře, promíchejte a nalijte ořechy na vrchol. Zdobíme snítkou petrželky a servírujeme.

Recept na studenou polévku na kefír s okurkami a raky

Restaurace, kterou si každý může vařit doma. Pokud nejsou raky, pak mohou být nahrazeny krevety, které lze kdykoliv zakoupit v supermarketu. Počet složek se vypočítá pro 2 porce.

Pro tento pokrm byste měli připravit následující sadu produktů : 10 raků, 6 ředkviček, 2 nakládané okurky, 2 vejce, zelenou cibuli, kopr, 1 lžičku hořčice a 400 ml kefíru.

Průvodce krok za krokem :

  • Vařte raky s bylinkami a kořením, dokud nezačne. Když se ochladí, vyčistěte a odstraňte hrdla. Nezapomeňte odstranit střevo;
  • Vařte vejce tvrdě. Okurky, slupky a nakrájíme na plátky. Vezměte jeden žloutek,otřete ho hořčicí a malým množstvím kefíru. Druhé vejce a bílkovinu nakrájejte na malé kostky. Nezapomeňte nasekat kopr a cibuli;
  • V pánvi s okurkou smíchejte plátky ředkvičky, vajec, zelení, cibule a raků. Přidejte směs hořčice a promíchejte. Nasaďte na talíře a nalijte předchlazený kefír.

Recept na studenou letní polévku s kefírem a lilky

\ t

Zdá se, že použití lilku ve studeném pokrmu je prostě nemožné, ale ne. Tento recept vám ukáže jiný názor. Miska je velmi chutná, uspokojivá a zdravá. Počet složek se vypočítá pro 2 porce.

Za toto jídlo stojí za to připravit takový seznam produktů : 250 g lilku, 30 g mouky a rostlinného oleje, 2 velká vejce, 15 g nasekané petrželky, 12 g česneku, 400 ml kefíru a soli.

Průvodce krok za krokem :

  • Oloupeme lilek a nakrájíme na plátky. Vemte je do mouky a smažte v horkém oleji;
  • Dobře poražte vejce a naplňte je lilkem. Položte pánev do trouby na 180 stupňů po dobu 12 minut. Poté se odstraní, ochladí a nakrájí na proužky;
  • Zředěné mléko zřeďte vodou, přidejte nasekanou petrželku a česnek procházející lisem. Nalijte na talíře a vložte lilek s vejci.

Jak vařit studenou polévku na kefíru s klobásou?

Tento recept vám umožní udělat první a chutný první kurz, který je díky mnoha přísadám velmi uspokojivý. Pokud chcete zhubnout v letních dnech, pak si být jistiDejte tuto polévku do své stravy.

Pro tento recept vezměte následující seznam produktů : 7 ředkviček, solené a čerstvé okurky, 13 oliv bez semen, banda zelené cibule, půl cibule, 2 vejce, 2 brambory, 2 mrkev, stonek celeru , 125 g klobásy, 0,5 l kefíru, 50 ml vody a okurky a dokonce sůl a pepř.

Průvodce krok za krokem :

  • Ředkvičku umyjte, odstraňte ocasy a kořeny a poté nakrájejte na tenké kruhy. Pokud má okurka tlustou kůru, pak je třeba ji oloupat a poté rozřezat zeleninu na malé kostky;
  • Nakrájejte olivy s kroužky a nakrájejte zelené cibule. Celer umýt a nakrájíme na tenké plátky. Oloupaná cibule, vařená vejce a klobása na kostku;
  • Brambory a mrkev vaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Stejným způsobem nakrájejte okurky a nakládané okurky;
  • Zkombinujte všechny připravené přísady, přidejte sůl a pepř podle chuti. Zkombinujte kyselé mléko s vodou a solankou a poté nalijte výslednou kapalinu do ostatních složek polévky. Míchejte a podávejte.

Jak udělat studenou kuřecí polévku?

Podle receptu dostanete velmi originální jídlo a to vše díky použití uzeného kuřete. Samozřejmě, můžete použít obvyklé vařené filety, ale naše možnost je více pikantní. Počet složek se vypočítá pro 4 porce.

Pro tento recept byste měli připravit následující seznam produktů : 3 brambory, 6 vajec, 300 g kuřete, 2 ředkvičky a okurky, zelenou cibuli, ocet, kefír a perlivou vodu.

Průvodce krok za krokem :

  • Začneme vařit polévku vařením brambor a vajec. Když jídlo vychladne, vyčistěte jej. Nakrájíme brambory a kuře na malé kostky a rošt okurky, vejce a ředkvičky;
  • Nakrájejte zelenou cibuli a rozetřete ji solí. Zkombinujte všechny připravené ingredience a nalijte nápoj s nízkým obsahem tuku. Nalijte trochu sody. Přidejte sůl podle chuti. Podáváme s nakrájeným koprem.

Všechny výše uvedené recepty na polévky jsou velmi snadné a dokonce i dítě s nimi zvládne. Uvařte je v horkém počasí a vychutnejte si nepřekonatelnou chuť. Použijte jiné přísady v receptech studené polévky, získávání nových a originálních variací. Bon appetit!