Jahodový dezert

Jahoda je oblíbená bobule dětí a dospělých, která se poprvé objevuje na stáncích na jaře. Jeho úchvatná vůně a jemná chuť muškátu se mohou zamilovat do téměř každého, kdo chutí berry poprvé. Mnozí dávají přednost jíst jahody bez přidání cukru a dalších " dezertů " složek.

Je dobré pro zdraví a bezpečí pro postavu, ale stále ne tak chutné. Berry dezert je skvělý doplněk každé slavnostní hostiny. Tradiční kombinace jahod s mléčnými výrobky je nejlepší sladká jídla. Dnes vám povíme, jak vařit chutné dezerty na bázi lahodných bobulí.

Jahodové dezerty - Gurmánský ráj

Jahody - unikátní bobule. A je pozoruhodné nejen pro svou svěží svěží chuť, ale také pro svou cennou kompozici. Zaměřuje se na rekordní množství kyseliny askorbové a kyseliny listové, což je nezbytné pro udržení našeho zdraví.

Berry je bohaté na vlákniny a organické kyseliny, které mají příznivý vliv na naše trávení.

Obsahuje také mikro a makroživiny nezbytné pro zdravý život.

Zvláště pozoruhodné jsou mezi nimi vanad, molybden a bór, které se vzácně nacházejí v jiných zdrojích potravin.

Kromě příznivého složení se bobule vyznačuje svou všestranností. Při vaření lze kombinovat s téměř všemi sladkými ingrediencemi. Mezi nimi jsou další ovoce, ořechy, těstoviny, máslo, smetana, kondenzované mléko, čokoláda, karamel, jogurt, a dokonce i těsto. Vynikající tandem - čerstvé jahody a mascarpone smetanový sýr.

Bez ohledu na to, co přidáte k bobulím, budou překvapivě dobře kombinovány v„párech “ nebo „ společnostech “. Pokud čekáte na hosty, a máte jahody ve vašem kuchyňském arzenálu - pojďme je zasáhnout společně s našimi kulinářskými dovednostmi a připravit lahodný jahodový dezert!

Jahoda Panna Cotta

Tradiční italské jídlo, doslovně přeloženo jako „vařený krém“, je neuvěřitelně jemný, vzdušný a ušlechtilý dezert. Nezapomeňte ho dát hostovi nebo příbuznému, který se objevil, aby každého překvapil svými kuchařskými dovednostmi.

Budete potřebovat:

  • Čerstvě vyčištěné jahody - 300 g;
  • Mastný krém (nejméně 35%) - 500 ml;
  • Tukové mléko (nejméně 3%) - 250 ml;
  • Prášek nebo listová želatina - 10 g;
  • Cukr - 100 g;
  • Vanilkový cukr - podle chuti.

Návod:

  • Pečlivě promíchejte bobule vidličkou na pyré. Projeďte sítem, abyste je důkladně mele;
  • Nalijte mléko do misky želatiny. Nechte želatinu nabobtnat - nádobu nechte půl hodiny. Když tato doba vyprší, smíchejte smetanu a cukr v pánvi. Přidejte chuť špetky vanilky.Kombinujte mléčné výrobky, neodstraňujte ani nalijte želatinu z mléka;
  • Dej všechno dohromady na minimální oheň. Směs se neustále míchá, zahřívá se, dokud není želatina zcela rozpuštěna. V žádném případě by vaše mléčná smetana neměla varit nebo vařit!
  • Vyjměte výslednou látku ze sporáku a ochlaďte na optimální teplotu;
  • Vezměte polovinu směsi a smíchejte s jahodovým pyré. Intenzivně mele. Pak kombinujte jahodovou hmotu se zbývajícím mlékem a znovu rozšlehejte na hladkou konzistenci;
  • Nalijte dezert do forem a před nalitím odešlete do lednice po dobu 3 hodin. Poté, co vaše „ Panna Cotta “ ztuhla, vyjměte ji z komory a převraťte ji na talíř. Top s horkým ručníkem. Po minutě odstraňte formulář. Podávejte porce, zdobte každý dezert jedním jahodovým berry, lístkem máty a ovocnou polevou.

Dezert s tvarohem s jahodami

\ t

Budete potřebovat:

  • Tvaroh (nejméně 9%) - 400 g;
  • Tekutý krém - 100 ml;
  • Jahody - 500 g;
  • Želatina - 15 g;
  • Cukr a vanilka - podle chuti;
  • Máta - podle chuti.

Návod:

  • Tvaroh protřepejte přes gázu nebo síto, šlehačku smíchejte s cukrem a vanilkou v míchači, dokud se nevytvoří hustá pěnivá hmota;
  • Rozmrazování jahod (pokud nejsou sezónní), rozemele na kaši v mixéru. Můžete přidat trochu cukru do bobule;
  • Namočte želatinu do malého krému, počkejte na to.bobtnat a posílat do parní lázně tak, aby byla zcela rozpuštěna v kapalině;
  • Smíchejte tvaroh, 2/3 jahodového pyré, cukru a šlehačky. Jemně přidejte roztavenou želatinu do výsledné hmoty a začněte intenzivně míchat dezert;
  • Nalijte směs do porcí a několik hodin vložte do chladničky. Před podáváním ozdobte dle svého uvážení.

Jahoda Tiramisso

Budete potřebovat:

  • Čerstvé jahody - 500 g;
  • sýr Mascarpone - 500 g;
  • Kuřecí vaječný žloutek - 4 kusy;
  • Cukr - 130 g;
  • Cookies " Savoyardi " - 15 kusů;
  • Oranžový likér - 25 ml;
  • Loupané nesolené pistácie - pro výzdobu.

Návod:

  • Připravte jahody - důkladně opláchněte a očistěte ocasy. Nezapomeňte na konečnou dekoraci nechat několik celých bobulí. Posílejte v mixéru, přidejte cukr a vanilku, zvláště pokud není rozmanitost bobulí obzvláště sladká. Před sekáním, můžete přidat do bobule pomerančový likér;
  • Rozdělte slepičí vejce. Umístěte žloutky do misky a můžete je skrýt v chladničce, abyste mohli připravit další pokrmy. Někteří lidé dávají přednost použití pro šlehání Mascarpone, ale krém na některé žloutky je mnohem chutnější a chutnější. Poražte žloutky a cukr směšovačem, dokud nebude husté a lehké;
  • Mascarpone položte do jiné nádoby, dejte ji na kůrku nebo vidličku a ošetřete také směšovačem, který postupně spojuje sýr se žloutkovou hmotou;
  • Takesklenice, které budou sloužit jako dezert. Na dno dejte trochu sýrové žloutkové hmoty. Ponořte každou tyčinku sušenky do jahodového pyré, umístěte „ dámské prsty “ na obě strany skla. Na vrstvu smetany dejte několik plátků čerstvých bobulí, pak - bramborovou kaší, a pak - znovu krém. Pokračujte až do konce skla. V ideálním případě, pokud je cookie zcela ponořen do smetany - tak se rychle namočí a stane se měkkým. Nakonec dejte svůj dezert do chladničky alespoň 3 hodiny. Před podáváním ozdobte ořechy.

V tomto článku jsme pro vás shromáždili ty nejúžasnější dezerty na bázi jahod. Doufáme, že zažijete nadpozemské potěšení, vyzkoušejte každý z nich. Bon appetit!