Jak odstranit účastníky v sociálních sítích?

Účastníci - kategorie, která je možná známá všem více či méně aktivním uživatelům sociálních sítí. Mezi účastníky může být osoba, která poslala žádost o přátelství, kterou jste později odmítli, a účet, který byl odstraněn ze seznamu přátel, a jen jakýkoli bot, který se snaží přidat jako přítele všem v řadě.

Bohužel, ne každý ví, jak odstranit účastníkyVkontaktea dalších populárních sociálních sítí, takže seznam 2-3 lidí roste v čase a stává se nekontrolovatelným.

Někteří uživatelé nejsou absolutně v rozpacích nebo obtěžováni přítomností čtenářů a obdivovatelů, kteří sledují svůj zpravodajský kanál.

Někdy však z nějakého důvodu nechcete, aby si určitá osoba prohlížela vaše fotografie (relevantní pro Instagram) nebo aby si byla vědoma vašich osobních událostí a novinek.

A někdy se touha zbavit se„zátěže“ jednoduše objeví . V prvním i ve druhém případě stačí jednoduše smazat jediný kontakt nebo celý seznam účastníků najednou: algoritmus, podle kterého člověk musí jednat, závisí na principech fungování určité sítě.

Jak odstranit účastníky ve VK?

Chcete-li se vypořádat s nepříjemnými předplatiteli, pokud jste uživatelem více milionové sociální sítě„V kontaktu“ , můžete pouze prostřednictvím dočasného nebo konečnéhoumístění jednotlivých účtů v„černé listině“ .

Bohužel, pohodlné tlačítko, stiskem které tato otázka bude vyřešena okamžitě a bez zbytečných gest, vývojáři nepřidali, takže postupujte následovně:

  • klikněte na tlačítko„Moji odběratelé“na vaší stránce (pod avatarem);
  • vyberte účet, který má být vymazán, a přejděte kurzorem na něj;
  • klikněte na křížek v pravém horním rohu obrázku s nápisem„Blok“ ;
  • Potvrďte akci v novém dialogovém okně, které se objeví na obrazovce.

Obecně platí, že je to všechno moudrost: nyní je osoba, kterou jste si vybrali, zablokována a je na vaší osobní „černé listině“ , takže vaše aktualizace nebudou zobrazeny ve zpravodajském kanálu. Charakteristiky„černé listiny“jsou navíc takové, že vám nebudou moci posílat soukromé zprávy ani nové žádosti o přátelství. Pokud jste s tímto stavem spokojeni, můžete se tam zastavit.

Pokud však nechcete rozšířit seznam nežádoucích, ale jednoduše se zbavit zbytečných účastníků, po několika hodinách otevřete„Nastavení“kartu„Černá listina“a odstraňte ji po jednom vybraných účtů. Zároveň se neobjeví znovu v kategorii uživatelů přihlášených k odběru vaší stránky (pokud jste čekali na pevně stanovenou dobu, což je méně než hodinu a je lepší být věrnostním dnem).

Metoda je samozřejmě pracná a ne příliš rychlá (všechny vymazání se provádí ručně a pokud je v seznamuvíce než 100 osob, bude to trvat déle než jednu minutu). Ale, bohužel, neexistují žádné jednodušší možnosti - můžete se pokusit napsat samostatnou zprávu každé osobě, která je požádá, aby se odhlásila nebo zveřejnila poznámku podobného obsahu na zdi, ale kde je záruka, že vás budou poslouchat? Je to obtížné a neefektivní.

Jak odstranit účastníky v mém světě?

V sociální síti„Můj svět“se uživatelé, kteří vám poslali žádost o přátelství, automaticky zobrazují také jako účastníci.

Algoritmus, jak se zbavit nepříjemných čtenářů a botů, je podobný předchozímu režimu: můžete je odstranit přidáním „černé listiny“.

K tomu klikněte na malý trojúhelník před uživatelským účtem a po zobrazení rozevíracího seznamu vyberte možnost„Přidat na černou listinu“ .

Pak, pokud si to přejete, můžete ho odtamtud odstranit a pokud je uživatel opravdu naštvaný, například neustále odesílá spam nebo reklamu - nechte ho v nouzové situaci navždy, aby vás už neobtěžoval.

Jak odstranit účastníka na Instagramu?

Instagram je super-populární sociální síť, která vám umožňuje sdílet nové fotografie a dojmy s přáteli každý den. Uživatelé se budou moci přihlásit k odběru této stránky a hodnotit a komentovat odeslané fotografie. Pokud však mezi vašimi návštěvníky Instagramu existují lidé, kterým nechcete vůbec představovat osobní obsah, nebo roboty, ze kterých není absolutně žádný program, můžete je odhlásit ze svého účtu bez jakýchkoli obtíží.

K tomu potřebujete:

  • otevřete aplikaci Instagram v mobilním zařízení;
  • vyberte záložku„Profil“umístěnou vpravo, v dolní části obrazovky;
  • za tlačítkemV horní části obrazovky se zobrazí „Odběratelé“ , kliknutím na něj zobrazíte všechny uživatele přihlášené k vašemu účtu;
  • vyberte konkrétní osobu, kterou chcete smazat, a kliknutím na jeho přezdívku otevřete profil;
  • Kliknutím na šipku v otevřeném profilu v pravém horním rohu otevřete další nabídku;
  • v nabídce, která se objeví, vyberte volbu„Blokovat uživatele“- nyní bude odstraněna ze seznamu vašich následovníků a nebude moci sledovat aktualizace vaší stránky;
  • V Instagramu je nutné potvrdit smazání stisknutím tlačítka„Ano, jsem si jistý“, , po kterém bude vybraný účastník trvale blokován.

Znovu načtěte stránku a znovu zobrazte aktuální seznam, abyste se ujistili, že je vybraný uživatel z něj vymazán. Nyní ztratil přístup k vašemu zpravodajskému kanálu a nebude moci vidět vaše fotografie, ale stále vidí vaše komentáře a líbí se jim fotky lidí, kteří jste se přihlásili k odběru aktualizací.

Jak vidíte, není nic složitého zbavit se zbytečných kontaktů, s výjimkou toho, že v některých případech musíte strávit trochu času.