Jak používat vařič na šťávy: pokyny a tipy pro péči o krok za krokem

Sokovarka - to je úžasný vynález člověka, který se vyznačuje jednoduchostí a simultánní funkčností. To vám umožní získat tepelně zpracované a přírodní šťávy, které můžete okamžitě vložit do sklenic a níže do sklepa.

Z čeho se skládá hrnkový vařič?

Ať už model vařiče šťáv zdobí vaši kuchyni, všechny mají velmi podobné konstrukční prvky. K pochopení toho, pro co je tato nebo ta část určena, je možné pouze úplnou analýzou jednotky a důkladnou kontrolou jejích vnitřností.

Hlavní prvky struktury jsou:

  • spodní nádrž na vodu;
  • nádoba na sběr šťávy, která vypadá jako válcová pánev;
  • mísa pro suroviny ve formě ovoce nebo bobulí;
  • jeřáb;
  • trubka;
  • kryt.

Všechny části vařiče šťáv by měly být sestaveny takto: sbírka šťávy by měla být umístěna na misku s vodou a pak by měla být na ní umístěna nádoba na ovoce a bobule. Intenzitu proudění vypouštěné šťávy lze upravit pomocí jeřábu.

Sled akcí

\ t

Pokud jste ztratili instrukce a nechápete, jak používat starý nebo moderní model, můžete postupovat podle následujících tipů:

  • Nejprve sestavte přístroj tak, aby se vytvořilpřísně svislá věž se samostatnými prvky těsně vedle sebe. To má zabránit úniku páry. Kohoutek by měl být zavřený;
  • Nejspodnější nádoba bude správně naplněna vodou až o polovinu nebo mírně vyšší, ale ne až po okraj;
  • Připravte plody a ovoce, umyjte je, podle potřeby je vyčistěte nebo nasekejte, odstraňte stonky a poškozené části;
  • Takto připravená surovina musí být vložena do nádoby s otvory. Pokud musíte pracovat s jablky, nemusí být vylévány nad boční otvory v misce. Bobule se vaří rychleji, takže je lze aplikovat sklíčkem. Při výrobě rajčatové šťávy byste měli pravidelně míchat masu rajčat, protože rostlinné filmy blokují výstupní otvory;
  • Soukromý pokyn ,týkající se , , jak používat sporák na šťávy, říká následující: šťáva z bobulí se objeví za 30-50 minut od začátku tepelného ošetření, zatímco tvrdé ovoce se vaří 90-100 minut. minut Ve skutečnosti tento interval závisí na pevnosti a tvrdosti suroviny;
  • Když je šťáva konečně připravena, rukou v kuchyňské rukavici, odšroubujte kohoutek a nasměrujte hadici na předem sterilizovanou nádobu.

Není třeba trávit ovoce, hledat maximální množství šťávy. Dostanete bez chuti nápoj se spoustou sedimentu.

Péče o vařič šťáv

Pojakjste měli možnost naučit sepoužívat sporák na hliníkové šťávy, naučit se pravidla péče o toto zařízení.Jsou jednoduché, ale pomáhají prodloužit životnost jednotky.Takže:

  • Uvolněte misku na suroviny;
  • Plně rozmontujte vařič šťávy a pečlivě umyjte všechny jeho jednotlivé části;
  • Pokud se na povrchu nádob objeví šmouhy nebo jiné usazeniny /skvrny, náhradní díly by se měly vařit ve vodě se sody.Po tomto procesu jsou všechny prvky důkladně opláchnuty;
  • ​​
  • Nikdy nepoužívejte alkalické nebo abrazivní prostředky;
  • Nezapomeňte vyčistit hadici a kohoutek;
  • Sokovarka se odesílá do skladu pouze po úplném vysušení.

Možnosti použití sporáku na džusy

Vzhledem k tomu, že tento stroj pracuje na principu dvojitého kotle, může být proto bezpečně použit pro přípravu chutných a zdravých potravin.Jako zdrojové složky jsou přitahovány ryby, maso a zelenina, které získávají mimořádnou jemnost a něhu.Proces vaření je podobný jako trávení šťávy.

Takže před správným použitím obvyklého hrncového hrnce pro nové účely omyjte všechny ingredience, osolte a přidejte obvyklé koření.Dejte jídlo do nádoby na ovoce, dejte na oheň sporák a odvážně vařte nové jídlo.

Jediná výhrada: poté by přístroj měl být důkladně omyt, protože kov absorbuje vůni ryb a zeleniny, což může zkazit další dávku šťávy.