Jak se slavné ovesné vločky vaří v mléku?

Mléčné kaše jsou považovány za jeden z oblíbených jídel. To není překvapující, protože mléko je zdrojem bílkovin a obilovin - energie. Tyto produkty navíc obsahují mnoho vitamínů a minerálů, které člověk potřebuje pro život. Ze všech obilovin, ovesné vločky s mlékem lze nazvat nejoblíbenější, je to jídlo, které mnoho lidí raději vařit na snídani.

A to není překvapující, protože ovesné vločky se snadno připravují, jsou chutné, výživné, dobře se hodí k oříškům, sušenému ovoci, čerstvému ​​ovoci a různým džemům a konzervám.

Kaše nebo ovesné vločky?

Oves je jednoletá rostlina rodiny obilovin. Objevil se o něco později než ječmen a pšenice a po dlouhou dobu byl používán pouze jako krmná rostlina pro domácí zvířata. Jeden z prvních Evropanů používat oves jako jídlo byl Sasové a Skoti.

Udělali chléb z ovesných vloček. Později začali vyrábět pivo a v Rusku vařili želé. Také z obilovin vařili dušené maso a připravili kaši.

Trajekt byl učen zpracovávat obiloviny na začátku 19. století, a to bylo, když se objevily první ovesné vločky. Název „ Herkulova kašebyla dána do misky v Sovětském svazu, když poprvé vyrobila zpracovaná zrna. Na paketu byl uveden " Hercules ",proto jméno.

Jedná se o dietní výrobek, který je ideální jako snídaně pro všechny věkové skupiny lidí. Odborníci na výživu doporučují jíst ovesné vločky s mlékem nemocným, dětem a těm, kteří sledují jejich váhu a zdraví. Proč je to tak užitečné?

Složení ovesných vloček

\ t

Obsah kalorií v ovesných vloćkách s mlékem je pouze 102 kcal na 100 g hotového výrobku, připraveného bez přidávání soli, cukru a másla, s tęmito slożkami se zvýśí energetická hodnota na 303 kcal nebo více. Tato mísa navíc kombinuje veškerou užitnou látku obsaženou v obilninách a mléčných výrobcích.

Toto:

  • Protein;
  • Tuky;
  • sacharidy;
  • Vitaminy skupiny B, retinol, kyseliny askorbové a kyseliny listové, niacin, tokoferol;
  • Minerály: zinek, draslík a vápník, železo, hořčík, měď, fosfor, mangan.

Po zahrnutí ovesných vloček do denního menu osoba pomůže svému tělu přizpůsobit práci gastrointestinálního traktu, zbavit se škodlivého cholesterolu a zlepšit kardiovaskulární systém. Tento produkt také pomůže rychle se zotavit z fyzické námahy a nemocí trávicího traktu.

Každá hospodyně má pro tento pokrm vlastní recept na vaření, ale můžete si také vyzkoušet něco nového.

Jak se vaří mléčné ovesné vločky?

K přípravě pokrmu podle tradičního receptu bude zapotřebí sklenice obilovin nebo celých zrn a 3 sklenice čerstvého mléka. Kapalina se nalije do pánve a položí na oheň, přivede se k varu. Po tomnejprve přidejte sůl a cukr, pak ovesné vločky. Udělejte oheň tišší, obsah nádoby pravidelně míchejte.

Pokud se jedná o celá zrna, musí být ovesné vločky vařeny v mléce po dobu asi 30 minut, doba vaření pro vločky je obvykle uvedena na obalu (5-15 minut). Poté vyjměte pánev z ohně a přidáním oleje přikryjte víkem.

Ovesné vločky jsou dobré, protože mohou být kombinovány s různými druhy zeleniny, ořechů a ovoce. Kromě toho jsou tyto vhodné nejen čerstvé, ale také zmrazené, stejně jako sušené ovoce. Skvělý začátek dne bude jídlo z ovesných vloček a ovsa. Budete potřebovat 2 citrusové plody, sklenici obilovin a 400 ml mléka, hrst rozinek a lžíci medu.

Jedno ovoce se umyje, opaří se vařící vodou. Odlupuje se z ní a tře se na jemném struhadle, šťáva se vytlačuje z drti. To vše se vynoří do pánve, tam se nalije mléko a přidají se vločky. Oheň by měl být průměrný.

Při neustálém míchání se obilniny připravují, pak se přidávají rozinky (předem namočené ve vodě) a med. Před podáváním je pokrm zdoben plátky pomeranče.

Můžete vařit snídani v pomalém hrnci. Před zahájením procesu je lepší namazat hrany misky na vaření s máslem, což zabrání tomu, aby mléko „ uniklo “ a na dno misky položte malý kousek. Další, dát odměrku obilovin ovesné vločky, sůl, cukr, stejné mléko a vodu (1,5 šálků každý). Víko se zavře a nastaví režim " kaše ".

Většina modelů bude mít dobu vaření 40 minut, to však platí pro vločky z ovesných vloček.hodně, proto, pokud je to možné, zkraťte tuto dobu na 10 minut. Při vaření celozrnných pokrmů není třeba nic měnit.

Po pípnutí nespěchejte k otevření víka; Po 5 minutách bude jídlo připraveno, desky můžete rozložit a přidat ovoce nebo džem.

Varná kaše v peci

\ t

Tak vařená mléčná kaše v pomalém vařiči, ale můžete použít troubu. Mléko a obiloviny jsou přijímány v poměru 2: 1, z přísad budete potřebovat sůl, cukr, vanilku podle chuti, máslo. Celá zrna se před vařením předplní vodou 5 hodin.

Po tom, to je umyté, a záliv se 3 sklenice vody, vařit přes nízké teplo po dobu asi 40 minut. Na konci tohoto období přidejte potřebné množství mléka, přidejte sůl, vanilku a cukr, varte do zahuštění.

Poté se obsah nádoby umístí do nádoby a na další hodinu se vloží do předehřáté trouby. Před podáváním přidejte máslo, ovoce a ořechy podle potřeby.

Každý z těchto receptů na ovesné kaše na mléko je originální svým vlastním způsobem, ale každý pokrm bude mít skvělou chuť.

Co hledat?

Je třeba mít na paměti, že pro ovesné vločky na vodě je vhodnější pro hubnutí, protože jeho kalorický obsah je mnohem menší. Pro tyto účely můžete použít nejen vločky, ale i ovesné vločky a dušené obilniny. V každém případě musí být při nákupu věnována pozornost době vaření výrobku, která je uvedena na obalu.

Okamžité varné vločky jsou velmi něžné a budou vyhovovat dětem a nemocným. Často se jednoduše vaří a pokud je třeba vařit, doba vaření kaše je velmi zanedbatelná a trvá jen několik minut.

Jakýkoliv recept na ovesné vločky pro sebe si vyberete, nezapomeňte, že nejchutnější bude kaše, která se vaří s láskou! Užijte si snídani!