Jak udělat lahodnou samsa

Samsa, vyrobená z listového těsta a mletého hovězího masa, dlouho zaujímá významné místo ve východní kuchyni. Spolu s koláči, kulebyakem a dalšími dobroty si tento originální koláč zaslouží respekt a lásku a stává se známou pochoutkou, elementární ve vaření.

Navzdory historickému faktu, že samsa z listového těsta musí být pečena ve specifickém peci - tandyr, naši krajané ji docela úspěšně vaří v elektrických a plynových pecích. Nejtěžší věcí je udělat přímo základ pokrmu, ve kterém tento článek pomůže.

Tajemství testu pro samsa

Základem dobrého výsledku byla vždy správná technika k jeho dosažení. To platí i pro přípravu asijských lahůdek, které jsou nemožné bez dobře vařeného těsta. To znamená, že patty rozhodně stojí za to vyrobit pouze z vlastní základny, která je několikrát lepší než její průmyslový protějšek.

Samozřejmě, že pro toto jídlo můžete použít nekvašené těsto, ale pouze jeho vrstvená verze zaručuje získání svěžího a růžového pečení, které se poprvé zamilujete.

Výroba nevyžaduje mnoho času ani úsilí. V podstatě celý proces přichází k získánínekvašená sůl a vodní těsto, které svou konzistencí připomíná hmotu pro výrobu knedlíků.

Hotový zdrojový produkt je pružný, měkký, nedosahuje prstů a snadno drží požadovaný tvar. Kromě toho musí být listové těsto pro samsa hněteno tak chladně, že budete muset vyvinout úsilí, když ho převalíte. Přibližný poměr mouky a vody je obvykle 1: 4.

Dva způsoby přípravy těsta

Stojí za zmínku, že existuje nesčetné množství možností, které složky mohou být použity pro výrobu patty z daleké Asie. Zvažte nejoblíbenější z nich.

Složky:

  • 4 sklenice mouky;
  • 1 vejce;
  • půl lžičky soli;
  • sklenici vody;
  • balení margarínu pro sendvičové těsto.

Způsob přípravy:

  1. Z mouky, vajec, vody a soli musíte rozmíchat chladnou hmotu, která se nechá stát 40 minut.
  2. Pro přípravu nejchutnějších sams je nutné navinout základnu do vrstvy o tloušťce nejvýše 1 mm.
  3. Jeho povrch je potřen mírně roztaveným margarínem, vrstva je přehnuta na polovinu, promazána a znovu složena. To by se mělo opakovat, dokud se na stole nevytvoří dort, velikost notebooku.
  4. Musí být zabalen do polyethylenu a uložen do chladničky po dobu 20 minut.
  5. Je možné udělat jednodušší: těsto ,připravené pro samsa, je navinuto tak, aby vrstva byla tlustá 1 mm, je potřena stejným tavenímmargarín a rohlíky do těsné klobásy.
  6. Ten je balen do plastového obalu a odeslán do chladničky po dobu 20 minut.

Jak vařit náplň?

Původní receptura pokrmu poskytuje pouze ruční krájení masa a cibule. V ideálním případě, pokud se jedná o výplň jehněčího nebo hovězího masa, na každý kilogram, který pochází z jednoho kilogramu nasekané cibule.

Asijská milenky samy přidávají do této směsi asi 200 gramů kuřecího tuku nebo mastného vepřového masa, soli, mletého černého pepře, ziry a jiných koření. To vše by mělo být důkladně promícháno a můžete začít vyřezávat výrobky.

Jak správně spojit hrany?

Jakýkoliv recept na vaření základů, které byste nepoužili, pečení musí mít tvar, který se v průběhu staletí nemění.

Zní to vážně, v praxi je to elementární, a to lze provést jedním ze tří způsobů:

  • Prostě dejte do středu plochého dortu potřebné množství mletého masa a upevněte všechny hrany uprostřed;
  • Můžete také dát koláč tvaru trojúhelníku, pro který jsou strany obrobku spojeny svislým svazkem, po kterém musíte zvednout spodní část koláče a také ji zaslepit;
  • Chcete-li získat čtvercovou samsu, musíte připojit stranu, horní a dolní část kruhového kruhu.

Připravený polotovar je nutně potřený vejcem se sezamovými semínky a položen na plech pokrytý pergamenem.

Trouba by měla být zahřátá na 190 stupňů, poté bude znemožněna.koláče, které se vaří 40 minut. Na konci procesu by měly být polotovary ihned pokryty rozpuštěným máslem.

Několik původních způsobů, jak udělat samsu

Po zvládnutí základní moudrosti vaření tohoto pokrmu, vždy chci vyzkoušet všechny jeho variace.

Nabízíme výběr neobvyklých a lahodných receptů na masové placky z Asie:

  • Pak každý kus nakrájejte na tuky, namažte rozpuštěným máslem, složte dohromady a navalte do klobásy. Ten je nařezán na požadovaný počet kusů, které jsou na řezu navinuty do koláče.Náplň se skládá ze 700 gramů jemně nasekané kuřecí filety, 2 velkých cibulí, soli, petrželky a 100 gramů nasekaného másla;
  • Recept na další listové těsto pro samsa je následující: v hluboké misce smíchejte 1 vejce, špetku soli a sklenici studeného mléka. Potom se do této směsi přidá 0,5 kg prosévané mouky a těsto musí být ponecháno půl hodiny. Potom se základna hněte, rozdělí se do tří částí, které opět „ odpočívají v chladničce po dobu 30 minut.
  • K hnětení těsta by měly být použity dvě sklenice mouky, špetka soli a 250 ml vroucí vody. Podle jednoho z výše uvedených principů jej můžete vytvořit šupinatě, ale každá nová složená vrstva by měla být namazána máslem, roztavena na pánvi. Výsledný „ zápisník “ je pečlivě vyválcován a všechny manipulace jsou opakovány. Takže musíte udělat alespoň 5 krát, a poslední obrobek musí být zabalen filmem aposlat do lednice po dobu 1,5 hodiny. Náplň tohoto receptu se skládá z půl kilogramu mletého hovězího masa, 3 velkých cibulí, jednoho zralého a jemně nasekaného rajčete a papriky, petrželky, jira a soli podle chuti. Princip svírání a pečení viz výše;
  • Nabízíme originální recept na asijské koláče s moderním twistem. Pro jeho provedení musí být 0,25 ml vody velmi chladné, přidat 25 ml octu a rostlinného oleje, špetku soli a 0,5 kg prosévané mouky. Těsto bude velmi tlusté, mělo by být rozděleno do 3 kusů, z nichž každý je tenké válcované a mazané rozpuštěným máslem;
  • Vrstvy jsou naskládány na sebe, válcovány do role, umístěny do filmu a posílány do chladničky po dobu jedné hodiny. Výplň bude tvořit 300 gramů jemně strouhaného sýra Suluguni, jedno nakrájené vejce a stroužek česneku. Ochlazené těsto se odstraní, rozdělí se na kousky, které se převedou na tenký koláč.

Některé užitečné tipy

Aby se zachoval jedinečný vzor z listového těsta, je třeba při válcování koláče silněji tlačit na hrany a ne na střed. Místo pro válcování vyžaduje trochu škrobu a samotná hmota musí být míchána do dokonalé plasticity.

Hotové dorty se podávají na obrovském talíři, zdobeném petrželkou, a obvykle se pije s čajem. Takové pečení je velmi vhodné pro vydatnou večeři, pokud s ním byla ve společnosti podávána polévka nebo boršč.