Jak udělat ledové ryby

V dnešní době se ledová ryba na běžných jídelních stolech často nenachází a mimochodem je velmi marná. Patří k lahůdkám díky svým blahodárným vlastnostem a bohaté chuti, které lze zachovat řádnou přípravou.

Unikátní vlastnosti ledovce

\ t

Odrůda byla pojmenována podle svého stanoviště. Je soustředěna v chladných vodách Arktidy. Toto jedinečné stvoření žije v oblasti bez znečištění životního prostředí.

Eryrocyty a hemoglobin se nevytváří v krvi ledovce. V důsledku toho krev nezíská obvyklý červený odstín, ale zůstává bezbarvá. Jeho druhé populární jméno je blond štika.

Průměrná hmotnost ulovených exemplářů je 100–900 gramů. Chuť ledovce nemůže být srovnána s ničím. Pro chuť je maso nejasně připomínající krevetové maso a vyznačuje se mírně sladkou chutí.

Dále je třeba poznamenat, že štika je zdrojem aminokyselin, což je obrovský přínos pro lidi všech věkových kategorií. Kromě toho jsou ostatní tuky obsaženy v minimálním množství, takže se nemusíte obávat hromadění cholesterolu a přibývání na váze.

Pokud jde o veverku, v ní její17%. Proto je ledová ryba zařazena do kategorie nízkokalorických dietních potravin.

Metody vaření

Ledové ryby lze vařit a vařit, pečené v troubě a na grilu, smažit na pánvi. Všimněte si, že jeho maso je velmi jemné a poměrně suché. Pokud jde o chuť, štika nemá žádný nepříjemný zápach, charakteristický pro obyvatele sladké vody.

S takovými kořením se dobře hodí:

  • nakládaný zázvor;
  • meduňky;
  • citron;
  • bazalka;
  • pikantní.

Téměř všechny recepty pro tento produkt jsou založeny na krátkodobém tepelném zpracování.

Smaž v pánvi

  1. Vezměte pánev s nelepivým povlakem a namažte olejem;
  2. Když se olej ohřívá, rozdělte jatečně upravená těla na polovinu a odstraňte kosti. To je velmi snadné, protože kostra štiky se skládá pouze z hřebene a žeber. Maso smažíme olivovým olejem smíchaným s černým pepřem a citronovou šťávou;
  3. V horkém oleji smažte snítku bazalky, abyste jí dali příjemnou vůni;
  4. Vezměte poloviny a ponořte se do mouky ze všech stran.
  5. Části jatečně upraveného těla lehce zhnědnou. Otočte je pouze jednou, jinak se nádobí nenapravitelně poškodí, protože maso se pravděpodobně rozpadne;
  6. Připravenou misku dejte na talíř a ozdobte čerstvou bazalkou.

Pečeme v peci

\ t

Tato možnost výroby ledových ryb je vhodnější pro zdravé nadšence, protože při pečení je to možnéVyhněte se hojnému používání rostlinného oleje.

Aby nedošlo k přesušení masa, použijte fólii.

  1. Začněte nakládat čerstvá jatečně upravená těla v citronové šťávě. Nepřehánějte to, aby nedošlo k tlumení přirozené chuti tohoto nádherného produktu.
  2. Přidejte několik suchých bylin na dno formy. Tento trik dodá pokrmu příjemnou vůni, ale zároveň nenarazíte na kousky koření s ostrou chutí.
  3. Vyřízněte dostatečný kus fólie. V dolní části propíchněte několik děr tak, aby aroma koření vzrostlo z hrnce. Není nutné dělat spoustu děr, jinak všechny šťávy vyteče.
  4. Můžete udělat ještě lépe a navíc použít druhý kus fólie. Pak se do něj vloží bylinky a produkt je zcela uzavřený.
  5. Dále se na fólii položí ledová ryba. Zavřete ho shora, abyste na konci mohli otevřít balíček.
  6. Pečte v troubě asi 10 minut. při 180 stupních.
  7. 5 minut před koncem otevřete fólii a položte horní teplo k pečení kůry. Nepřešlapujte to, jinak bude pokrm zkažený.

Uvařte ucho

  1. Vezměte hlavy a další kusy. Vložíme vše do ohně a vaříme asi 15 minut s cibulí, mrkví a kořenem petrželky.
  2. Pak kmen bujeme a brambory přidáme na kostky a nakrájenou nebo mrkev.
  3. Můžete ochutnat vaše ucho zádí. Nechte vařit až do poloviny připravené.
  4. Vzhledem k tomu, že není možné vařit ledové ryby po dlouhou dobu, vyhoďte filé nakrájené na kousky na samém konci avařit ne déle než 10 minut.
  5. Pro aroma v uchu můžete přidat nové koření, bobkový list a malou kostku bujónu.

V ideálním případě vařte takovou polévku na bázi hotového kuřecího vývaru, aby byla více nasycená.

Napařování

Aby bylo zajištěno, že přínosy výrobku budou během procesu vaření zachovány, použijte parní stroj. Kromě příznivých vlastností zachová přirozenou chuť ledových ryb a dodá jí jemnou vůni bylin.

  1. Pro začátek připravte jatečně upravená těla (celá nebo rozřezaná na polovinu podél hřebene). Osolte je, pepřte a posypte citronovou šťávou.
  2. V parníku umístěte dalších několik listů meduňky. Když se pára zahřívá, absorbuje její chuť do výrobků a činí pokrm obzvláště vynikající.
  3. Umístěte kostru do dvojitého kotle. Je nutné je vařit ne déle než 10 minut. Pokud jsou vzorky velké, můžete přidat dalších 5 minut.

Grilování

Před umístěním jatečně upravených těl štiky na rošt musí být marinovány. Marinádové recepty mohou být velmi rozmanité. Můžete použít běžné cibule a bílé víno nebo experimentovat s bylinkami.

  1. Marinovaná po dobu nejméně 2 hodin se pokládají jatečně upravená těla na gril.
  2. V břiše připojte větve chabry a meduňky.
  3. Namažte je olejem a naneste uhlíky.
  4. Otáčejte každých pár minut.
  5. Máte-li strach z přesušení ryb, můžete je vařit ve fólii.

Vyberte nejlepší recept na výrobu ledových rybnemožné, protože každá cesta si zaslouží pozornost. Uvědomte si, že je vyloučena škoda způsobená použitím tohoto výrobku, takže jej můžete dávat i dětem.