Jak vařit a kolik tresky?

Ryby jsou jedním z nejužitečnějších produktů. Obsahuje velké množství vitamínů a je považován za netukový a dietní pokrm. Treska je populární druh ryb. Líčí se v jemné chuti a jednoduchosti v přípravě. Tato ryba bude vynikajícím doplňkem slavnostního stolu, stejně jako oblíbeným jídlem v denním menu.

Dalším plusem je, kolik času trvá vaření ryb. Jen půl hodiny můžete vařit vynikající pokrm pro celou rodinu.

Příspěvek a škoda

\ t

Treska obecná je velmi užitečná mořská ryba. Někteří ji dokonce nazývají skutečným darem osudu pro člověka. Kolik aminokyselin je v něm obsaženo a je nezbytné pro lidské tělo, se prostě nepočítá.

Treska zlepšuje metabolismus v těle, protože obsahuje biotin. Je to tato látka, která pomáhá bojovat proti nadváhy a staví tělo do pořádku.

Je pozoruhodné, že v takové malé rybě je obsažena téměř celá periodická tabulka. V něm najdete naprosto všechny vitamíny B:

  • Vitamin B6, který posiluje nervový systém;
  • Vitamin B12, který je zodpovědný za srážení krve a reguluje tvorbu krve.

Rovněž treska je přímým zdrojem fluoru, jódu, vitamínu PP (jinými slovyniacin), selen, stejně jako mnoho dalších látek, které jsou nezbytné pro normální fungování lidského těla.

Pokud vám chybí vápník, pomůže to i treska obecná. Koneckonců obsahuje o 40% více vápníku než u sušených meruněk nebo rozinek.

Příprava tresky obecné pro vaření

\ t

Před vařením tresky musí být připravena. Jen opláchnutí nebude stačit. Je velmi důležité odříznout všechny ploutve, ocas a hlavu, stejně jako zcela střeva.

Po rozdělení tresky by měla být řezána na porce (bude snazší vařit) a znovu důkladně opláchnout pod tekoucí vodou.

Pokud jste si koupili ne čerstvé ryby, ale mražené ryby, budete muset odmrazit bez selhání. Je lepší to všechno dělat přirozeně. To znamená, že nechte tresku v chladničce na jeden den, aby se úplně odmrazila.

Pokud používáte mikrovlnnou troubu nebo vodu, ryby mohou ztratit svou strukturu, stejně jako většinu její chuti.

Pak se musíte rozhodnout, jak budete vařit tresku. Máte na výběr z několika možností:

  • s použitím běžné pánve;
  • použití multicooker;
  • pomocí dvojitého kotle;
  • pomocí tlakového hrnce.

V každém případě dostanete jemnou, šťavnatou a chutnou rybu, kterou můžete jíst i dítě.

Vlastnosti tresky

I když není nic složitého při vaření, a to konkrétně při vaření tresky obecné, vy všichnipotřebovat znát některé rysy tohoto procesu. Samozřejmě, pouze pokud chcete vařit opravdu chutné, zdravé a výživné ryby.

Pokud se chystáte vařit tresku v běžné pánvi na ohni, musíte sledovat množství vody. Ryby musí být zcela zakryty vodou.

Příjemným překvapením u tresky je, že se může vařit nejen ve vařené, ale i ve studené vodě. To znamená, že můžete hodit ryby do hrnce a pokračovat ve svém podnikání. Mnoho kuchařů navíc doporučuje používat studenou vodu. A to vše proto, že maso z tresky je poměrně tvrdý výrobek. V tomto případě dostanete rovnoměrně vařené a měkké rybí maso.

Pro zvýšení chuťových vlastností ryb je nezbytné použít velké množství složek:

  • různé koření;
  • sůl a pepř;
  • kyselina citrónová;
  • rajčatový protlak;
  • okurka okurková a další.

Během procesu vaření doporučuje mnoho žen v domácnosti přidávat do vody slunečnicový nebo olivový olej, aby byla ryba měkčí a šťavnatější.

Je velmi důležité kontrolovat požár, na kterém se vaří treska obecná. V počáteční fázi by měl být požár maximalizován. Jakmile se voda spolu s rybami vaří, musí být zredukována na střední. Nakonec musíte dát velmi slabý oheň.

Vezměte prosím na vědomí, že tresku můžete vařit s otevřenými i zavřenými víčky. V tom není rozdíl. Proto vyVyberte si pro sebe nejlepší možnost.

Pokud si nejste jisti kvalitou ryb, pochybujte o její čerstvosti, pak je lepší nevařit tresku. A vše proto, že jakmile podlehne tepelnému ošetření, může se stát nebezpečným pro lidské tělo. To může způsobit těžké otravy, bez ohledu na to, jak moc jej vaříte.

Kontrola kvality ryb je velmi snadná. Nejdříve se musíte soustředit na vůni. Z tresky nesmí být slyšet žádný cizí pach. Měla by také tlačit na povrch ryb. Pokud se nedeformuje, znamená to, že treska je čerstvá a můžete ji začít vařit.

Kolik času a jak vařit tresku

První otázkou, která vyvstává v čele každé hostesky, je, kolik tresky by mělo být vařeno až do doby, než bude hotová. Tento proces trvá v průměru 20-30 minut. Pokud máte na rukou malé kousky ryb, může to trvat přibližně 5 minut.

Ale jak dlouho trvá vaření pro dítě? V tomto případě, pokud se chystáte vařit tresku pro dítě, pak bez ohledu na velikost ryby, musíte vařit po dobu nejméně 20 minut. Po pečení se ujistěte, že rybu mírně vychladnete, rozebrat a odstranit všechny kosti, i ty nejmenší.

Mnohé ženy v domácnosti se zajímají, jak dlouho bude trvat vařit tresku v pomalém hrnci nebo v dvojitém kotli, protože chtějí ušetřit pár minut. Vaření ryb tímto způsobem také trvá 20-30 minut. Pokud vaříte tresku pomocí tlakového hrnce, můžete ušetřit pouze 5 minut.

Určit připravenost ryb je velmi jednoduchá. Stačí věnovat pozornost stupni měkkosti masa a také tomu, jak jsou kosti odděleny od kůže. Pokud se vám to podaří bez problémů, je treska připravena k použití.

Delicious Ear

Vařená treska může být podávána jako samostatné jídlo. Ale proč nevařit chutnou a šťavnatou rybí polévku? Navíc je to velmi snadné. Takový pokrm osloví i dítě, které neustále odmítá jíst první. Pokud máte zájem o otázku, jak dlouho to bude trvat, okamžitě odpovíme - ne déle než 35 minut.

Takže pro vaření vaší polévky budete potřebovat následující produkty:

  • 1 kg filé z tresky obecné;
  • 3 velké brambory;
  • 1 střední mrkev;
  • 2 středně velké cibule;
  • 75) 2 bobkové listy;
  • sůl - přidejte podle chuti;
  • černý pepř (nutně hrach) - asi 8 kusů;
  • půl citronu;
  • šafrán a kopr - 2 gramy (volitelné, přidejte podle chuti).

Recept je velmi jednoduchý:

  1. Veškerá zelenina se oloupá a nakrájí na malé kostky.
  2. Přiveďte vodu do varu a přidejte do ní veškerou zeleninu.
  3. Vařte na mírném ohni, dokud se brambory nevaří.
  4. Pak přidejte všechny koření a bobkové listy.
  5. V tomto okamžiku vyřízněte filet z tresky na malé kostky.
  6. Vložte kostky filé do vývaru a vařte 10 minut.
  7. Po 10 minutách vyjměte filet z vývaru.
  8. 5 minut po tom přidejte sůl do ucha, vařte asi10 minut.
  9. Odloží uši od ohně a vrátíme filet zpět na místo.

Ucho by mělo vyluhovat. Před podáváním nezapomeňte na talíře přidat jemně nasekaný kopr a plátek citronu.

Takovým jednoduchým způsobem máte skutečné ucho, jehož vůně probudí chuť všech členů rodiny.