Jak vařit chutné a průhledné želé z vepřové stopky?

Jelly je nepostradatelným pokrmem na prázdninovém stole pro mnoho rodin. Nejčastěji se vaří z dříku, což dává dobrý bohatý a velmi chutný vývar. Pro změnu receptury se jedná o další masné výrobky.

Navrhujeme zvážit několik populárních možností.

Jak vařit želé z vepřové stopky?

Toto „ chvění“jídlo je nejen chutné, ale také velmi užitečné, a to zejména pro lidi, kteří mají společné problémy. Chcete-li získat dobrý a chutný produkt, musíte postupovat podle uvedených pokynů.

Složky:

  • klouby 1,25 kg;
  • 625 g vepřového ramene;
  • 1 lžíce. solná lžička;
  • 2,5 hlav česneku;
  • 8 pepřů;
  • vavřín;
  • lukavitsa;
  • mrkev.

Způsob přípravy:

  1. Etapa 1 - příprava výrobků, k tomuto účelu důkladně omyjte nohu, a pak odstraňte kůži kůže nožem, aby se odstranil přebytek.
  2. Odstraňte kosti a kůži z lopatky, pak opláchněte a osušte. Vezměte nádobu 4,5 litru.
  3. Vložíme do něj masné výrobky, cibuli, vavřín, mrkev a dokonce sůl a pepř.
  4. Nalijte vodu tak, aby její hladina dosahovala téměř až k vrcholu.
  5. Vložte pánevna sporáku, přiveďte k varu, odstraňte pěnu, a pak snížit oheň na minimum.
  6. Je nutné vařit pod víkem po dobu nejméně 6 hodin, vše závisí na masu, které by mělo být na konci procesu snadno odděleno od kosti.
  7. V tomto okamžiku se česnek oloupe a nakrájí na jemném struhadle.
  8. Na konci vaření zkuste vývar a v případě potřeby přidejte sůl.
  9. Vypněte teplo, vyjměte maso, vyjměte kosti a maso nakrájejte na malé kousky. V případě potřeby můžete použít mlýnek na maso. Vezměte si formy, v nichž chcete sloužit aspiku, a vložte do nich maso a přidejte česnek.
  10. Jemně nalijte vývar. Pokud je stále zablácený, můžete ho přetáhnout několika vrstvami gázy.
  11. Vložte formuláře do chladničky nebo na balkon a počkejte, až vše ztuhne. Pokud chcete, můžete odstranit vytvořený tuk.
  12. Podávejte nejlépe s křenem a hořčicí.

Recept na dušené vepřové koleno se želatinou

\ t

Aby se zajistilo přesné vytvrzení kapaliny, může být použita želatina. Tato možnost je rozpočet, protože nebude používat maso.

Složky:

  • 6 nohou;
  • klouby 3 kg;
  • pár mrkví;
  • pár cibule;
  • 1 lžíce. lžíce želatiny;
  • sůl;
  • pepř;
  • vavřín;
  • 5 litrů vody;
  • 3 hlavy česneku.

Způsob přípravy:

  1. Nejdříve se postarejte o nohy a klouby, které je třeba umýt, oškrábat a pak rozsekat.
  2. Dejte je do velké pánve, nalijte vodu a dejtena sporáku. Po varu dejte předtím loupanou a hrubě nasekanou zeleninu, stroužky česneku a vavřín.
  3. Vařte želé z dříku a vepřových nožů na minimální teplotu po dobu 3 hodin, během které by mělo být maso měkké.
  4. Umístěte sůl a pepř do připraveného vývaru. Vyjměte zeleninu a vyhoďte.
  5. Vyjměte maso, oddělte kosti od buničiny a v případě potřeby odřízněte kůži.
  6. Oddělte vodu a želatinu odděleně, poté nasaďte na sporák, přidejte vývar a zahřívejte, dokud se nerozpustí.
  7. Aby byla kapalina čirá, přetřeme ji čtyřikrát přes několik vrstev gázy.
  8. Odřízněte dužinu vepřových stehen a nakrájejte na malé kousky a rozložte ji do forem tak, aby vrstva byla asi 1-1,5 cm.
  9. Zbývá vylít vývar a dát na chladné místo, aby se dal nastavit. Obvykle tento proces trvá několik hodin.

Recept na vepřové koleno a kuře dušené

Pokud není blízko čistého masa, které je drahé, zejména před svátky, můžete použít cenově dostupnější kuře. Chuť pokrmu se ukáže být nepřekonatelná a noha bude dělat svou práci a všechno ztuhne. Pro přípravu cca 10 porcí je připraveno dostatek hotových výrobků.

Složky:

  • klouby 3 kg;
  • 1 kg kuřete;
  • pár mrkví;
  • tolik cibule;
  • 3 velké stroužky česneku;
  • 4 bobkové listy;
  • 0,5 lžičky z nového koření;
  • 0,5 lžičky mletého pepře;
  • 0,5 lžičky pepře;
  • 7 větviček zelené cibule;
  • 2 lžíce. lžíce soli;
  • 4 litry vody.

Metodapřípravky:

  1. Základní složka se promyje, vymyje a znovu promyje v tekoucí vodě.
  2. Poté se nakrájejte na 3 kusy.
  3. Dejte ji do velké pánve, kde bude vše vařit.
  4. Kuře omyjte a nakrájejte na poloviny.
  5. Také poslat do hrnce, nalít do vody a dát na oheň.
  6. Po varu se doporučuje vypustit vodu a důkladně opláchnout maso.
  7. Naplňte čerstvou vodou tak, aby hladina pokrývala maso.
  8. Umístěte nádobu na sporák, vařte, ohřejte na minimální hodnotu a vařte 5 hodin. Je důležité, aby vývar příliš nevařil, jinak se zakalí.
  9. Zeleninu omyjte, nakrájejte mrkev na 4 kusy a cibuli nechte neporušenou.
  10. Vložíme je do pánve na maso a vaříme ještě půl hodiny.
  11. Poté vypněte oheň a žalovejte.
  12. Vyjměte kousky, oddělte maso od kosti a nakrájejte na malé kousky.
  13. Nakrájený strouhaný česnek nakrájejte a vložte do vývaru.
  14. Nechte vyluhovat po dobu 15 minut. Zkuste a přidejte koření, pokud chcete.
  15. Zbývá pouze namáhat bujón a odstranit tuk, který se vytvořil na povrchu.
  16. Vložte maso do forem, ozdobte vařenými kousky mrkve, nalijte vývar a posypte nasekanou zelenou cibulkou.

Recept na vepřovou stopku aspiku v pomalém hrnci

Chutné jídlo, které se nijak neliší od varianty vařené v pánvi na sporáku, lze vyrobit v pomalém sporáku. Technika významnězjednodušuje proces vaření.

Složky:

  • řízení;
  • 2 mrkev;
  • cibule;
  • 3 stroužky česneku;
  • sůl;
  • pár bobkových listů;
  • pepře.

Způsob přípravy:

  1. U studené rýže omyjte nohu, seškrábněte a nakrájejte na kousky, posílejte multicoker do mísy.
  2. Umístěte cibule, mrkev a stroužky česneku na velké kousky.
  3. Nalijte do vody tak, aby obsah mírně zakrýval.
  4. V multicooker vyberte režim„Quenching“a nastavte čas na 6,5 ​​hodin.
  5. Po pípání vyjměte maso, vyjměte kosti a maso nakrájejte.
  6. Přidejte k tomu mletý česnek. Smíchejte a rozdělte do nádob.
  7. Naplňte vývar a nalijte ho do forem.
  8. Želé můžete ozdobit zelení a mrkví. Nechte na chladném místě až do zmrazení.

Recept na vaření čínských Aspic

Můžeme věnovat pozornost tomuto originálnímu receptu, který vám umožní vařit pikantní brawn, který překvapí všechny hosty a příbuzné na festivalu.

Složky:

  • dřík 2 kg;
  • 325 g vepřové kůry;
  • pár cibule;
  • 3 stroužky česneku;
  • 3 lžíce. lžičky sójové omáčky;
  • 0,5 I kuřecí vývar;
  • 1 polévková lžíce. lžíce vína;
  • sůl.

Způsob přípravy:

  1. Připravte stopku a namočte ji do studené vody na hodinu.
  2. Když čas vyprší, odstraňte nohu, osušte ubrousky, nakrájejte na polovinu aodstranit kosti.
  3. Oloupaná cibule, nakrájená na malé kostky.
  4. Maso a kosti vložte do pánve.
  5. Přidá cibuli, víno, kůži, sůl a vaří se na mírném ohni hodinu poté, co se vše vaří. V důsledku toho by maso mělo být měkké.
  6. Řezy se rozřežou na kousky, kultivační půda se protáhne gázou, složená v několika vrstvách.
  7. Zbývá pouze stanovit všechny formy a poslat do chladničky před ztuhnutím.
  8. Smažený strouhaný česnek smíchejte se sojovou omáčkou a podávejte s aspikem.

Nyní víte, jak vyrobit vynikající želé z dostupných surovin. Dodržování navrhovaných pokynů by nemělo způsobit problémy s vařením.

Aby bylo jídlo nejen chutné, ale také krásné, používejte různé dekorace, které lze vyrobit z vařené mrkve, hrášku, vajec a dalších jasných výrobků.