Jak vařit dřevo grouse doma

Je-li v domě lovec, není na stole ani tetrov hlucháň. Vtáček má šťavnatou chuť a tmavě červenou barvu, je hustý, s jehličnatou příchutí. Vědět, jak vařit dřevo grouses různými způsoby doma, můžete připravit jen jatečně upraveného těla během lovu tak, že maso není kazit.

Jak vařit hru: zpracovat dřevo-grouse pro další vaření

Ve všech receptech je stanoveno, že hra je již připravena na kulinářské zpracování. Pro tento tetrov musí být oškubané a vyčištěné.

Jatečně upravená těla není okamžitě trhána, musí se ochladit, protože je zavěšena pro foukání. Některým lovcům se doporučuje, aby po dobu 2 až 3 dnů viseli nad hlavou. Chuť masa se významně zlepší, když se hlava sama dostane pod váhu těla.

Přímo v přírodě může být jatečně upravená těla připravena pro další zpracování: štípání, popálení, odříznutí nohou a konců křídel, jakož i hlava. Gutting hraněkteří to dávají přednost a ostatní lovci to dělají bezprostředně před vařením.

Vykuchaný tetřev hlucháňský se snadno tepelně zpracovává doma a chuť pokrmu se znatelně zlepšuje, pokud byl pták 10 hodin nasáklý kousnutím.

Co lze vařit ze střeva?

Existují různé recepty. Je možné vařit tráva dřeva několika způsoby:

  • pečení v troubě;
  • vařit v kotlíku;
  • vařit v pomalém hrnci;
  • vyrábět kotlety;
  • salát nakrájejte.

Treska obecná v peci

\ t

Toto je nejjednodušší recept, který vyžaduje minimální úsilí od kuchaře.

Požadováno:

  • maso vepřového masa;
  • vepřový tuk 300 g;
  • 2 jablka;
  • 2 středně velké brambory;
  • cibule;
  • 200 g majonézy nebo zakysané smetany;
  • 1 lžíce hořčice;
  • 1 lžička cukru;
  • 2 lžíce strouhanky;
  • 2 lžíce koření na maso.

Před vařením v troubě musí být jatečně upravená těla vykuchána. Kroky vaření:

  1. Nejprve se připraví náplň. Jablka a celé brambory se nakrájíme na malé kousky, cibuli - půlkroužky. Vše je smíšené, přidává se sůl, černý pepř. Výplň pevně zapadá do kostry.
  2. Fólie se položí na plech a na ni se položí hra.
  3. Nyní je směs připravena potřít tetrova hlucháň a šťavnat misku. Směs majonézy nebo zakysané smetany s hořčicí se šíří ze všech stran.
  4. Koření a krekry pro pečenízamíchal, to posypané pták.
  5. Tuk, rozřezaný na tenké vrstvy, se pokládá kolem tetřeva. Tuk bude maso šťavnatější.
  6. Treska obecná se zabalí do fólie, přidá se do ní sklenice vody nebo suché červené víno. Je třeba péct minimálně 4-6 hodin, kontrolovat množství kapaliny a v případě potřeby doplnit.
  7. 20-30 minut před koncem vaření, fólie je odstraněna - pak bude maso se zlatou hnědou kůrou.

Chutné a snadné!

Je tu další možnost - fólii můžete odmítnout a pečeným pelargónie pečete po rozřezání na kousky v otevřené pánvi. V tomto případě musí být pták někdy otočen a doplněn vodou.

Pečení v těstě

\ t

Za tímto účelem můžete vzít hotové těsto z listového těsta a kvasnic a zabalit do něj hru připravenou tak, jak již bylo popsáno. Těsto by nemělo vyschnout, proto vložte do trouby šálek s vodou. V těstě si můžete upéct i kostní kosti. Tento recept umožňuje vyrobit chutné a snadné drůbeží jídlo.

Grilování

  1. Treska obecná se řezá podél prsou, poloviny se ukládají na rošt.
  2. Rozpuštěné poloviny jsou solené, rozmazané směsí zakysané smetany a hořčice.
  3. Umístěte hru přímo na stojan předehřáté trouby. Pod ptákem položte pánev naplněnou horkou vodou.
  4. Dokud nebude pták zčervenat, oheň se nesníží. Po vzhledu kůry sníží teplo a bez otevření víka trouby, aby nedošlo k uvolnění tepla, pečte hodinu. Ukazuje se, chutné a krásné.

Nuance

Vědět, jak vařit tráva v troubě, můžete experimentovat s náplní, použít pro tento nálev v marinádě nebo houby, takže je chutné a neobvyklé.

Pro kontrolu, zda je miska hotová, je nutné propíchnout kostru ze strany prsu na nejhrubším místě. Šťáva bude uvolněna z díry - transparentní, bez jakýchkoli stop krve.

Trávník v pomalém hrnci - to je možné v každé kuchyni!

Multivarka - všestranná kuchyňská linka, která umožňuje velmi chutné a rychle vařené maso z tetřívka.

Požadováno pro jídlo:

  • 1 tetřev hlucháň;
  • cibule cibule - 2 ks;
  • brusinková (mražená) - 3 šálky;
  • mouka - 2 lžíce. l.;
  • rostlinný olej - 100 g;
  • různé koření na maso;
  • sádlo - 100 g.

Jak vařit tetřívka v pomalém hrnci:

  1. Příprava. Z nohou odříznuty, křídla, krk bujóny vaří.
  2. Pták je nakrájen na porce.
  3. Každý kus třešeň je plněn sádlem, solený, posypaný kořením.
  4. Maso se smaže v pomalém vařiči v režimu „Frying“ s víkem otevřeným po dobu 10 minut. Pravidelně musí být kousky otočeny pro rovnoměrné pražení.
  5. Po masu v téže smažené cibulce nakrájíme na půl prstence na 10 minut.
  6. Když je cibule vařena, jsou na ni kladeny kousky ptáků, všechno je vylito vývarem, je vložen program „Quenching“, standardní doba je 1 hodina.
  7. Když tulák začne cítit lahodně, pak 10 minut před koncemProgram přidává brusinky a mouku dříve zředěné ve vodě.

Tento recept vám umožní vařit drůbeží maso bez potíží a chuti. Podávejte třešeň, připravený tímto způsobem, dobře s vařenými brambory, různými obilovinami, naléváním příloh s omáčkou.

Jak vařit tetřívka v kotli

Můžete překvapit svůj domov a vařit v kotelně neobvyklé lovecké kapary.

Přijme:

  • jatečně upravená těla ptáků;
  • 3-5 kusů cibule;
  • 3-5 kusů mrkev;
  • 10-15 kusů brambor;
  • rostlinný olej 50 g;
  • petržel;
  • černé pepře, sůl;
  • adjika.

Je snadné udělat grouse polévku jednoduše, i nováček kuchař může udělat!

Kroky vaření:

  1. Nasaďte jatečně upravené tělo do kotle, přidejte studenou vodu, 1 kus mrkve a cibule, položte na oheň.
  2. Když se voda vaří, měli byste pravidelně odstraňovat pěnu z vývaru. Vařená hra na středním ohni po dobu 40 minut.
  3. Cibule by měla být nasekaná, mřížka mletá. Ve vyhřívané pánvi v oleji nejprve cibuli smažte do pěkné zlaté barvy, přidejte k ní mrkev a smažte ji spolu dalších 10 minut.
  4. Pták vařil po dobu 40 minut, po které by měl být vytažen, nakrájen na kousky a vrácen zpět do kotle.
  5. Plátky brambor se přidávají, vše se vaří dalších 10 minut.
  6. Zelenina zazharki se přidává, vše se vaří 10-15 minut.
  7. Přidá se sůl, pepř, petržel, adjika podle chuti a znovu se vaří po dobu 10 minut. Všechno je připraveno, můžete vypnoutpožáru
  8. Po vyjmutí kotle z ohně musí stát 10–20 minut a poté pod uzavřeným víkem. Bude to velmi chutné!

Nuance

Marinování masa v takových podmínkách není nezbytné, aby se nepoškodila chuť polévky.

Jak vařit hru tetřeva tak, aby bylo maso měkké? Citronová šťáva může být přidána do vody ve výši 1 l - 1 lžíce.

Při vaření musíte počítat s 1 kg zvěře - 2 litry vody.

Někteří kuchaři doporučují, aby se řepka rozřezala na porcované kousky, a pak je lehce předmažte, a teprve potom je položte do kotlíku a začněte vařit polévku.

kotlety zvěře: mleté ​​tetřívky

\ t

Velkým receptem jsou chuchvalce. Dokonce i nezbedné děti budou jíst toto jídlo! Je snadné ji připravit a chuť tetrova hlucháňa variuje stůl na večeři nebo oběd.

Bude třeba:

  • hovězí maso;
  • sádlo 300-350 g;
  • bílý chléb - 200 g;
  • cibule - 4 ks;
  • 1 vejce;
  • česnek - 1/2 hlavy;
  • sůl, pepř.

Jak udělat tetrov pro karbanátky?

  1. Jatečně upravená těla se demontují a maso musí být pečlivě odděleno od kostí.
  2. Tetřev hlucháň je zkroucený v mlýnku na maso.
  3. Vepřové sádlo, cibule a chléb jsou zkrouceny v mlýnku na maso.
  4. Česnek se lisuje na česnekovém lisu a přidává se do mletého masa.
  5. Vložte sůl, pepř, vejce.
  6. Všechno je smíšené.
  7. Kotlety se tvoří a smaží 15 minut, dokud se neobjeví chutná krusta.

Nuance

Sloučenina je suchákapary se sádlem dávají masovým kuličkám měkkost a něhu. Tuk však může být nahrazen mletým vepřovým masem.

Šalát Grouse

Pokud je v domě dobrý, dobře mířený lovec, hostitelka nebude schopna převést hru na stůl. Hlavní otázkou bude, jak diverzifikovat recepty, výbornou drůbež vaření. Zajímavá volba - salát "Grouse Nest" s hrou.

Bude třeba:

  • maso vepřové - 0,5 kg;
  • cibule - 1 ks;
  • mrkev - 1 ks;
  • brambory - 3 - 4 ks;
  • vejce - 2-4 ks;
  • listy salátu - 5-7 kusů;
  • majonézu.

Jak udělat salát "Grouse's Nest":

  1. Capercaillie se vaří, vývar lze použít na polévku.
  2. Vařené maso jemně nasekané.
  3. Mrkev je nakrájena na pásy, smažené na másle až do zlatohnědé barvy.
  4. Cibule se nakrájí na polokroužky, odděleně smažené.
  5. Brambory se nakrájejí na kostky, ale musí se smažit až do konce.
  6. Maso, cibule, mrkev, brambory jsou smíšené.
  7. Salát "Grouse's Nest" rozložený na ploché salátové misce v podobě ptačího hnízda.
  8. Vejce, vařená, nasekaná, žloutková kaše s nakrájenou zelení a majonézou. Tvoří varlata, která zapadají do hnízda.

Nuance

Ne všechny ženy v domácnosti se mohou pochlubit přítomností tetřeva, takže hru lze nahradit kuřecím masem.

Kromě výše uvedených složek můžete do salátu přidávat šunku a houby, stejně jako česnek.

Pokud netouha po nepořádku s vejci, můžete dát křepelku do salátu nebo ji nahradit šťavnatými olivami.