Jak vařit játra v mléce

Játra jsou užitečným produktem, který se používá k přípravě mnoha jídel. Stojí za zmínku, že tento vedlejší produkt vyžaduje speciální přípravu, která se zbaví hořkosti a nepříjemné vůně. Mléko je pro tento účel ideální.

Jak namočit játra

Povinná fáze přípravy je namáčení v mléce.

Za prvé, hovězí játra musí být důkladně umyta v tekoucí vodě, aby se odstranila veškerá žluč, a pak vyříznout kanály, které mohou ovlivnit chuť.

Poté vložte vedlejší produkt do hluboké nádoby a naplňte ho mlékem tak, aby byl produkt zcela zakryt kapalinou.

Není rozdíl mezi namáčením jednoho kusu nebo jednotlivých kusů.

Doba trvání postupu závisí na tom, jak staré bylo zvíře a jak dlouho byl přípravek skladován. Nejlepší je namočit ho na 2-3 hodiny, po vedlejším produktu vysušte papírovými ručníky.

Smažená hovězí játra v mléce

\ t

Složky:

  • 0,5 kg hovězích jater,
  • cibule,
  • 125 ml smetany,
  • 55 g zakysané smetany,
  • 15 g mouky,
  • 75 g oleje,
  • sůl a pepř.

Takhle vaříme:

  1. Nejdříve namočte vedlejší produkt.v mléku, jak je popsáno výše;
  2. přes střední teplo, máslo roztopte a játra nasypte na kousky;
  3. když se barva změní, přidejte cibuli, která musí být předem rozřezána na půlkroužky. Vložte sůl a smažte 4 minuty;
  4. po čase přidejte mouku a smažte další minutu;
  5. zbývá pouze dát zakysanou smetanu a smetanu. Vše dobře promíchejte, přidejte trochu pepře a vše 10 minut vařte. Miska by měla být horká.

Hovězí játra dušená v mléku

\ t

Na začátku by se vedlejší produkt měl očistit od filmů a pruhů a pak se nechat hodinu promočit.

Složky:

  • 0,5 kg jater,
  • 300 ml mléka,
  • pár stroužků česneku,
  • 2 cibule,
  • zakysaná smetana,
  • rostlinný olej,
  • mouka,
  • sůl a pepř podle chuti.

Příprava:

  1. nasáklá játra by měla být rozřezána na stejné kousky, jejichž tloušťka by měla být 0,5 cm;
  2. oloupanou cibuli nakrájejte na půlkruhy;
  3. posypeme mouku do talíře a zahřejte máslo na pánvi. Každý kus vmíchejte do mouky, pak je posuňte na pánev a smažte 2 minuty. na každé straně;
  4. poslat cibuli na pánev a několik minut smažit;
  5. nyní nalijte mléko, které zůstane po namočení, je důležité, aby jeho hladina pokryla obsah pánve. Jinak přidejte vodu. Vařte 5 minut, ale nezapomeňte čas od času míchat;
  6. ažoddělte zakysanou smetanu s 1 lžičkou mouky a nalijte do studené vody. Je důležité vše dobře promíchat, aby nebyly žádné hrudky. Získanou zakysanou smetanovou omáčku nalijte do pánve;
  7. zakryjte a vařte další 3 minuty. Po tom dejte nasekaný česnek. Podáváme s nasekanou zelení.

Kuřecí játra v mléce v multivariacích

Díky použití technologie se jídlo snadno a rychle vaří. Tento vedlejší produkt není nutný.

Složky:

  • 0,5 kg jater,
  • 1 lžíce. mléko,
  • velká cibule,
  • 10 g oleje,
  • sůl, pepř a nějaký muškátový oříšek.

Kroky přípravy:

  1. Vedlejší produkt opláchněte v tekoucí vodě, osušte, odstraňte přebytečný tuk a poté každý kus rozkrájejte na poloviny.
  2. Oloupanou cibuli nakrájejte na malé kostky.
  3. Nasaďte máslo do mísy s více nádobami a vyberte režim„Smažení“ , ale pokud takový program není, pak„Pečení“ se provede.Vložte cibuli a smažte je až do zlatě, za stálého míchání. Obvykle tento proces trvá asi 10 minut.
  4. Roztáhněte játra, nalijte mléko a přidejte sůl, pepř a muškátový oříšek. Po varu zavřete víko a zvolte režim „87 Napařování“ . Doba vaření - 15 min. V důsledku toho by se kapalina měla vypařit a zůstat pouze hustou omáčkou.

Játra se zeleninou v mléce

\ t

Díky tomuto receptu se získá kompletní jídlo, které nevyžaduje přílohu, protože se používá zelenina. Pokud chcete, můžete doplnit kompoziciprodukty, například můžete mít velmi užitečný druh zelí - brokolice.

Složky:

  • 0,5 kg jater,
  • 55 g másla,
  • 400 ml mléka,
  • mrkev,
  • cibule,
  • 4 střední brambory,
  • banda petrželky,
  • 2 stroužky česneku
  • 75 g tvrdého sýru,
  • směs paprik a soli.

Příprava:

  1. Nakrájejte játra na plátky a půl hodiny přikryjte mlékem.
  2. V tomto okamžiku brambory odloupněte a nakrájejte na proužky. Stejným způsobem nakrájejte mrkev a cibuli nakrájejte na půlky.
  3. Vezměte si tu formu a dejte tam zeleninu a nahoře kousky drobů. Dejte sůl, pepř, nakrájené zelené a nakrájený česnek. Kapalinu zbývající před namočením promíchejte a naplňte.
  4. Zbývá jen sypat všechno na sýr, nasekané na hrubém struhadle a nahoře také kousky másla.
  5. Poslat formulář do trouby, předehřátý na 180 stupňů a vařit půl hodiny.

Játra v mléce jsou královsky

.

Čipem tohoto receptu je jedlé „víko“ .

Složky:

  • 700 g jater,
  • 150 g listového těsta,
  • 3 vejce,
  • 2 lžíce. mléko,
  • dvojice žárovek,
  • mouka,
  • sůl a pepř.

Příprava:

  1. Připravte vedlejší produkt odstraněním filmů a namočením v mléce na půl hodiny.
  2. Nakrájejte na kousky a pak je ponořte do vejce poraženého solí a pepřem. Po tom, opatrně ze všech stran roll v mouce.Položte kousky do pánve, kde je třeba olej předehřát a smažte na každé straně po dobu 2 minut.
  3. Oloupanou cibuli nakrájejte na půlkruhy. Vezměte hrnec a rozložte játra s cibulí, přidejte sůl a pepř. Nakonec nalijte mléko.
  4. Chcete-li vařit jedlé„víko“ , musíte těsto vyvařit a dát ho na krk, jehož okraje se mazají zbývajícím vejcem. Přitiskněte okraje a také škvrnou s vejcem, aby se při pečení červenal. Vložte hrnec do trouby a pečte na 180 stupňů po dobu 40 minut.

Všechny prezentované recepty vám umožní rychle a snadno připravit chutné jídlo. Vědět, jak správně namočit přísadu, bude možné připravit vedlejší produkt pro další pokrmy. Vařte s radostí!