Jak vařit kuřecí polévku s těstovinami a jinými přísadami?

První nádobí potřebuje tělo.Tato jídla jsou snadno stravitelná, příznivě ovlivňují peristaltiku.Ze všech populárních receptů na tyto pokrmy patří kuřecí polévka s těstovinami k nejoblíbenějším.

Zdá se, že taková nekomplikovaná kombinace jednoduchých výrobků, jako jsou těstoviny a kuře, ale ukazuje se, že je to chutné jídlo.

K těmto složkám lze přidávat všechny druhy zeleniny a jiných produktů.Jednou z výhod potravin je dostupnost jejích komponent - jsou levné a můžete je dokonce získat v běžném obchodě.

) Lehká varianta

Je to proto, že se kromě hlavních složek používá lehká nízkokalorická zelenina.Zde je recept na výrobu lehké verze kuřecí polévky se zeleninou a těstovinami.

Produkty:

  • Kuřecí maso - 0,6 kg;
  • Makaróny - 100 g;
  • Mrkev - 1 ks;
  • Koření;
  • Zelení;
  • Bobkový list;
  • Cibule - 2 ks.

Vaření následovně:

Pro vaření je lepší vzít ptačí filé.Musí se vařit s cibulí, solí a bylinkami.Během vaření odstraňte pěnu, která se tvoří ve velkém množství.

Cibuli rozdrtíme a mrkev rozemele přes struhadlo, smažíme až do béžové krusty, posuneme zeleninu do hrnce s vodou.Připravenost grilování kuřecího masato (můžete použít nůž, nebo můžete jen rozebrat na vlákna) a také dát do hrnce.

Než tam pošlete moučné výrobky, můžete je také trochu smažit. Několik minut před připraveností přidejte všechny koření do vývaru, bobkového listu.

Pokrm podávaný se zelení.

Chcete-li k misce přidat „ kůru , přidejte k ní trochu muškátového oříšku (asi 1/4 lžičky)

.

S bramborami

Vzhledem k obsahu této složky bude výživnější než jídlo připravené podle předchozího receptu.

K výrobě kuřecí polévky - výživné a výživné - s makarony a bramborami budete potřebovat následující sadu produktů:

  • Mrkev - 1 ks;
  • Kuře - 1 ks;
  • Cibule - 1 ks;
  • Těstoviny - 200 g;
  • Hrách - 5 ks;
  • česnek - 4 zuby;
  • Brambory - 5 ks;
  • Zelení;
  • Bobkový list;
  • rostlinný olej;
  • Koření.

Vaření:

Na začátku připravte kuřecí vývar. K tomu rozdělte ptáka na kousky (nejlépe na porci), položte ho do vody (solené), vařte asi hodinu. Když je maso připravené, vývar se dekantuje a první se oddělí od kostí a všech zbytečných složek.

Oloupeme zeleninu a nasekáme. Brambory a cibuli nakrájejte na kostky, rošt mrkve a česnek s česnekovými proužky.

Vývar se znovu nalije do hrnce, vmíchá se kuře a brambory, vaří se na mírném ohni.

Další je recept na kuřecí polévku s přísadami, jako jsou těstoviny a brambory, cibule amrkev zradit pražení v oleji. Když dostanou zlatou barvu, přeneseme je do zbytku ingrediencí v nádobě s vývarem.

Po 5 min. tady jsme dali těstoviny. Polévka se vaří dalších 7 minut.

Hotový první kurz je podáván, zdobený zelení.

V multicolor

K přípravě si vezměte stejný seznam přísad jako u lehké verze polévky, přidejte do ní brambory. Pomocí tohoto algoritmu vaříme kuřecí polévku s těstovinami, bramborami a další zeleninou.

Cibuli nakrájejte nožem, mrkev odlupte a nakrájejte na kroužky. Brambory nakrájíme na kostky. Kuře moje, obsushivaem, rozemele na středně velké plátky.

V multicolor s rostlinným olejem, jsme všechny tyto výrobky. V režimu „ Pečení “ nebo „ Smažení “ je připravíme na 12 minut.

Smažené složky naplňte horkou vodou, přidejte koření. Pokračujeme v jejich vaření v pomalém vařiči, nastavení režimu “ Vaření ” (nebo “ Polévka ”) na půl hodiny.

Rozlomte moučné výrobky, vložte je do mísy zařízení a pokračujte ve vaření pokrmu dalších 20 minut.

Připravené jídlo by mělo být ponořeno do pomalého vařiče (15 minut), posypáno zelení a servírovat.

Se smetanou

\ t

S touto přísadou se jídlo stane ještě přísnější. Připravuje se také s bramborami.

Komponenty:

  • Cibule - 1 ks;
  • Krém - 130 g;
  • Kuře - 300 g;
  • Petržel - parta;
  • Tymián - 1/4 tsp;
  • Mrkev - 3 ks;
  • Celer - 2 ks;
  • Zmrazený zelený hrášek - 130 g;
  • Kuřecí vývar - 2 l;
  • Koření;
  • Těstoviny - 200 g;
  • Škrob - 2 lžíce. l.;
  • česnek - 3 zuby;
  • Bay Leaf.

Vaření:

Olej se zahřívá v pánvi, nasekané cibuli, celeru, tymiánu, česneku, petrželce a do něj se nastříká strouhaná mrkev. Zde jsme také dal bobkový list, který nemůže být rozdrcen. 5 minut v oleji, smažte ingredience, ale udělejte to takovým způsobem, aby se nestaly smažené, ale měkké.

Další, dát do misky koření, smetana, kuřecí polévka vařené předem, nakrájené brambory. Obsah nádoby se vaří.

V oddělené nádobě se škrob zředí, naplní se studenou vodou (3 lžičky). Nyní nalijte směs do pánve, promíchejte všechny ingredience.

Recept nyní zahrnuje přidávání produktů z mouky. Polévku vaříme další čtvrt hodiny (dokud těstoviny nezmäknou).

Rozdělte kuře na kousky, vložte ho do polévky a hrášku, vařte pokrm (další 3 minuty).

Před podáváním z ní vyjměte bobkový list a ozdobte jej zelení.

Kalorie

Správná výživa je dnes pro mnohé prioritou. Každá žena, která sleduje krásu svého těla, se bude divit, kolik kalorií je v kuřecí polévce s těstovinami.

Nelze přesně uvést toto číslo, protože závisí na tom, jaké složky jsou obsaženy ve složení misky.

Nejméně kalorií budejídlo bez brambor, protože tato kořenová plodina zvyšuje obsah kalorií v polévce o cca 60 kcal na 100 g.

V těstovinách se nachází mnoho kalorií - mnohem více než u brambor. Jejich přesné množství závisí na druhu mouky, která se používá k výrobě, ale v průměru je to asi 300 kcal na 100 g suchého moučkového produktu. Výrobky z vařené mouky obsahují přibližně 120 kcal na 100 g. Některé recepty doporučují pražení těstovin. To zvýší jejich energetickou hodnotu na 170 kcal na 100 g.

Pokud chcete, aby vaše postava netrpěla použitím tohoto pokrmu, zkuste do něj vložit méně makaronů. Pokud nemůžete dělat bez brambor, měla by být jeho výše také omezena.

Ale můžete přidat tolik zeleniny, kolik chcete. Jedná se především o cibuli, mrkev, celer, rajčata. Tyto produkty jsou nízkokalorické a mohou zvýšit energetickou hodnotu polévky pouze o 15-20 kcal na 100 g hotového jídla. V tomto případě bude kalorická hodnota potraviny asi 25 kcal na 100 g.

Připravte chutné a zdravé pokrmy z cenově dostupných a cenově dostupných výrobků!