Jak vařit mléčné nudle: nejlepší recepty

Mléčné nudle - jídlo známé každému od dětství. To je vždy zahrnuto v menu v mateřských školách a dalších předškolních zařízeních, stejně jako sanatoria a výdejny pro léčbu gastrointestinálních onemocnění a obezity. Pokud budete postupovat podle své postavy, budete pravděpodobně vařit takovou mléčnou polévku více než jednou, protože je chutná, zdravá a rychlá v přípravě.

Klasický recept na nudle

Pokud máte volný čas, je lepší použít k vaření tohoto jídla domácí nudle. Taková polévka se ukáže být více výživná a vysoce kalorická, ale občas si ji můžete dovolit, a dokonce i děti, které nemají nadváhu, ji mohou jíst v neomezeném množství.

Způsob přípravy:

  1. okamžitě přesít mouku přes síto na stůl. V tomto improvizovaném sklíčku udělejte výklenek a tam umístěte jedno vejce. Sůl, přidejte trochu vody a začněte hnětení těsta. Když se mouka snižuje, přidejte vodu. Těsto umyjte a nechte nějaký čas;
  2. posypeme mouku na stůl a začneme válet těsto válečkem. Jakmile se stane dostatečně tenkým, začněte řezat na proužky o šířce 4-5 cm a poté, co je sklopíte, pokračujte v řezání nudlí. Snažte se řezat co nejtenčí. Hotové výrobky musí dát čas na sušení;
  3. přebytečné nudle mohou být skladovány v mrazničce a pokud jsou dobře sušenévýrobku, můžete ho složit do plátěného sáčku a dát ho na stůl maximálně dva týdny. Nyní je nutné mírně vařit nudle v pánvi s vodou, pak ji zalijeme celým nebo zředěným mlékem a vaříme mléčnou polévku s nudlemi.

Mléčné nudle pro děti

\ t

Toto jídlo lze také vařit s obyčejnými těstovinami - nudlemi, rohy, hvězdičkami atd. Pokud vaříte mléčné nudle pro děti, měli byste si koupit tvarované výrobky ve formě vtipných zvířat, písmen abecedy nebo čísel atd.

To platí zejména pro matky, které nemohou přesvědčit své dítě, aby toto chutné jídlo vyzkoušelo. Je tu šance, že těstoviny takovéto neobvyklé podoby přitáhnou jeho pozornost, a on ho rád začne jíst na obě tváře.

Mohou být připraveny podle následujícího algoritmu:

  1. Pokud již víte, že použité těstoviny se vaří dlouho, zejména se složitými postavami, pak by se měly vařit v osolené vodě;
  2. teď nalijte mléko do hrnce, přidejte sůl a cukr podle chuti, vanilin může být a počkejte, až se na povrchu objeví bubliny. Vypněte plyn a přidejte předvařené výrobky. Máte-li tenký vermicelli web, pak to může být použit bez předchozího zpracování;
  3. vařit polévku, je důležité, aby se zabránilo vaření nudle. To znamená, že v průběhu vaření je třeba nádobu neustále míchatzkontrolujte chuť nudlí;
  4. hotovou misku vyjměte z ohně, nalijte do talířů, přidejte máslo a, pokud chcete, špetku skořice.

se vaří v pomalém hrnci

Máte-li tenké nudle, jako v předchozím receptu„gossamer“ , pak si můžete zvolit režim na přístroji„Mléčná kaše“ , ale například“ Vaření v páře “, trvající 10–15 minut. I když některé modely multivarcs umožňují změnit dobu vaření sami, můžete toto právo použít.

Vaření nudle v multicolor není obtížné, a zde je návod, jak postupovat:

  1. Nalijte 3 odměrky mléka a jednu sklenici vody do nádoby přístroje. Zapněte vybraný program, ale nezavírejte kryt;
  2. Jakmile se mléko vaří, přidejte cukr, sůl a nudle. Míchejte a počkejte, až se na povrchu objeví charakteristické bubliny;
  3. nyní mohou být mléčné nudle v pomalém vařiči vařeny se zavřeným víčkem zapnutím režimu„Předehřívání“po dobu 5–10 minut. To bude stačit na to, aby se nudle zjemnily a jídlo by se mohlo jíst.

Možná najdete užitečné rady tohoto druhu: když si vyberete recept na výrobu mléčné polévky s nudlemi, vezměte v úvahu její kalorický obsah, pokud se budete dívat na postavu.

Snažte se přinést minimum cukru, medu a jiných sladidel. Lepší přidejte sušené ovoce nebo čerstvé jahody.

Máte vynikající polévku a vychutnejte si jídlo!