Jak vařit ovesné vločky placky: krok za krokem recepty

Tradiční receptura na masové kuličky, přijatá v ruském vaření, znamená povinnou přítomnost nejen masa, ale i dalších přísad. To, kromě koření a cibule, je něco, co dává jídlo šťavnatost a okázalost. Obvykle přidáváme bílý bochník, namočený v mléce nebo krupici. Případně zkuste připravit ovesné placičky, jejichž chuť vás příjemně překvapí.

Kuřecí řízečky s ovesnými vločky v pánvi

\ t

Složky:

  • mleté ​​kuře nebo filé - 0,5 kg;
  • ovesné vločky - 120 g;
  • 1 vejce;
  • 200 ml mléka;
  • 1 cibule;
  • 2 stroužky česneku;
  • sůl, pepř, paprika;
  • olej na vaření pro smažení.

Příprava:

  • Nalijte mléko do mísy, rozbijte vejce a rozšlehejte směs šlehačem, nalejte do ní ovesné vločky, zamíchejte a počkejte půl hodiny.
  • V této době se postarejte o zbytek přísad - pokud máte filé, pak je rozemele. Projeďte mlýnek na maso a cibuli, a pokud je náplň připravena pro vás, pak ji jen jemně nakrájejte na česnek.
  • Když je obilovina nasáklá a zcela absorbuje směs mléko-vejce, přidejte obsah misky k masu spolu s cibulí,česnek a koření a dobře promíchejte hmotu.
  • Na sporáku ohřejte pánev s dostatečným množstvím másla a pečlivě položte mleté ​​maso a placky z ovesných vloček přímo lžící, lehce jej zatlačte dolů.
  • Smažte je z obou stran na krásnou kůru, zahřejte, zakryjte misku víčkem a nechte misku trochu sedět.
  • Můžete nalít trochu vody do pánve a držet ji v troubě.
  • Podávejte hotové ovesné kuřecí placičky s bramborovou kaší nebo zeleninový salát.

Ovesné vločky v troubě

\ t

Zvláštností tohoto receptu je, že ovesné vločky jsou suché, bez předchozího namáčení, takže vezměte ten, který se rychle vaří. Mimochodem, maso může být jakékoliv - hovězí, vepřové, telecí, ale jídlo z několika druhů masa je nejchutnější.

Složky:

  • mleté ​​maso - 0,5 kg;
  • instantní ovesné vločky - 1/2 šálku;
  • 1 vejce;
  • zakysaná smetana - 100 g;
  • lžíce másla nebo rostlinného oleje pro mazání;
  • 1 cibule;
  • stroužek česneku;
  • sůl, pepř, koření podle chuti.

Sekvence vaření:

  • přidejte na mleté ​​maso jemně nasekanou cibuli a česnek, ovesné vločky, zakysanou smetanu, vejce a koření, vše dobře promíchejte rukama a poražte mleté ​​maso.
  • Vezměte ji a vhoďte ji přímo do mísy, aby se hmota stala lepkavější, homogenní a kotlety se zase zlehka rozpadnou na pánvi.
  • Připravenou hmotu dejte na půl hodiny do chladničky, takže ovesné vločkybobtnat, absorbovat vlhkost. Jeho další otok půjde do trouby.
  • V tomto okamžiku troubu předehřejte na 190 stupňů, misku na pečení namažte po stranách. Blind masové kuličky, dát do formuláře, kartáč je na vrcholu s kysanou smetanou a dát do trouby na 25-30 minut.
  • V procesu pražení je můžete nalít šťávou extrahovanou v troubě, a pokud se vám zdá, že se ukáže, že je příliš suchý, přidejte do formy trochu vody. Je nutné, aby ovesné vločky přesně shromažďovaly vlhkost a bobtnaly.
  • Vyjměte hotovou misku z trouby a podejte ji s jakoukoliv přílohou.

Rybí moučky z ovesných vloček

\ t

Recept umožňuje použití jakýchkoli ryb - čerstvé tresky, štiky, štikozubce a dokonce i konzervovaných ryb, například makrely (stačí 1 plechovka).

Složky:

  • ryby - 0,5 kg;
  • 1 cibule;
  • 2 vejce;
  • instantní ovesná kaše - 100 g;
  • máslo a rostlinný olej;
  • sůl, rybí koření, citronová šťáva.

S tímto kitem můžete jednoduše: míchat nasekané ryby, vejce, oves a cibuli; vytvořte kotlety a smažte je na másle nebo v troubě.

Je však možné misku diverzifikovat, což trochu komplikuje přípravu:

  1. Vejce je třeba vařit a jemně nasekat, přidávat k rybám, přidávat ke stejné jemně nasekané cibulce, ovesenému ovoci, citronové šťávě a koření.
  2. Nechte směs stát trochu, aby změkla vločky a vytvořila kuličky, vložte do každého kusu másla.
  3. Některé Herkuly mohou být mlety v mlýně na kávu nebo v mixéru a v tomtoobalované rolky.
  4. Smažte v rostlinném oleji z obou stran a pak pečte v troubě až do uvaření.
  5. Tento řízek může být podáván jako svačina na kousku černého chleba, zdobený zelení a tatarskou omáčkou.

Kuřecí řízečky

\ t

Tato možnost je ideální pro dietní menu nebo dětský stůl. Miska může být vařena v troubě, ale pár více šťavnaté. Dvojitý kotel nebo multi-vařič bude dělat, ale protože hmota může být mírně tekutá, to je nejvhodnější vařit ne na roštu, ale v malých plechovkách. Vhodné jsou například silikonové formy pro vdolky.

Složky:

  • mletá kuřecí prsa - 400 gr;
  • ovesné vločky - 60 gr;
  • vařící voda - 200 ml;
  • 1 vejce;
  • polovina cibule;
  • sůl.

Proces vaření:

  • Nejprve nalijte ovesné vločky vařící vodou a nechte nabobtnat.
  • Cibuli jemně nakrájejte a lehce smažte v rostlinném oleji, dokud nebude měkká. Nicméně, pokud jste vaření pro velmi malé děti, nebo potřebujete nejvíce dietní jídlo, nemůžete smažit cibuli, ale dát je syrové.
  • Dále maso, ovesné vločky, vejce, cibuli smíchejte a dobře promíchejte.
  • Rozložte ho v plechovkách a vařte pro pár asi 20 minut. Pokud vaříte v troubě, zvyšte dobu o třetinu.
  • Doplňte své zdravé a šťavnaté kuřecí prsíčka s ovesnou zeleninou a bramborami, vařené i dušené.

Vegetariánské kotlety s ovesnými vločky a houbami

\ t

Pokud anovegetariánské, pak bude toto jídlo mít podle svého vkusu, protože tyto ovesné vločky kotlety, jako maso, ale bez masa. A pokud odstraníte vejce, dostanete veganskou nebo štíhlou verzi, protože ani zde se nepoužívá mléko, máslo a jiné živočišné produkty. Ale pro jas chuti přidejte houby do mletého masa a pro ty, kteří nejsou proti mléku, připravíme omáčku z hub, která učiní vaše ovesné vločky zajímavějšími.

Složky:

  • 100 gramů ovesných vloček;
  • 150 g čerstvých hub;
  • 2 cibule;
  • stroužek česneku;
  • 1.5 Čl. Já mouka;
  • 1 vejce (nemůžete vzít);
  • 100 g zakysané smetany (na omáčku, kterou nemůžete vzít);
  • 25 gramů másla (také pro omáčku);
  • sůl, pepř, oregano;
  • kostka bujónu;
  • voda.

Pořadí příprav:

  1. Pro začátek zalijeme kaši vařící vodou, přikryjeme víčkem a necháme bobtnat půl hodiny. V této době, vařit houby a řez je dost. Nevylévejte vývar z hub, budete ho potřebovat pro omáčku.
  2. Nakrájejte jednu cibuli a celý česnek a smíchejte s houbami, oteklými ovesnými vločky, lžící mouky, kořením a vejcem. Pokud je tekutina z ovesných vloček a hub dobře odstraněna a hmota je hnětena, pak můžete dělat bez vajec, všechny složky se budou dotýkat a držet spolu a tak. Můžete také přidat kostku vývaru. V tomto případě nemusíte přidávat sůl - kostka samotná je slaná. Můžete to udělat bez něj, nicméně, ovesné vločky kotlety s kuřecími kostkami bude dopadat mnohem více vonné achutnější.
  3. Ve vyhřívané pánvi s máslem začneme smažit placky. Vaříme je z obou stran po dobu 5 minut. Nebo je můžete upéct v troubě.
  4. Souběžně můžete omáčku připravit. Jemně nasekanou cibuli smažíme na másle a posypeme půl lžící mouky, dobře promícháme. Dále budete potřebovat 200 gramů houbového vývaru, ale nalijte ho ne všechny najednou, ale postupně, míchejte tak, aby nezůstaly žádné kousky mouky. Poté přiveďte vše do varu, nalijte do omáčky zakysanou smetanu, přidejte sůl a koření a vypněte teplo.
  5. Vyjměte z trouby nebo vyjměte z pánve a podávejte s zeleninovou přílohou, například bramborovou kaší s bylinkami a česnekem.
  6. Nalijte omáčku dobře a vaše hubené, ale lahodný oběd je připraven.