Jak vařit pokrmy s ančovičkami?

Sardele je malá ryba z čeledi, která roste až do 20 cm, žije v moři a sladké vodě po celé zemi. Obsahují 15 druhů, v závislosti na jejich stanovišti. Například japonská ančovičky, Kalifornie atd. V našich prodejnách se také nazývá hamsa.

Maso Hamsa chutná šťavnaté, jemné, velmi tučné, protože na 100 gramů buničiny připadá 14 gramů tuku a 25 gramů bílkovin, kalorický obsah - 135 kcal, obsahuje také mnoho jódu a fosforu. Sardele stabilizuje hladinu cukru v těle, podporuje trávení a vykazuje antioxidační vlastnosti.

Sardely se používají při vaření v jiné formě: solené, uzené, konzervované a čerstvé. Čerstvé ryby lze vařit podle svého vkusu: smažit, vařit, upéct a slané - dát na sendviče nebo přidat do salátu.

Italské tradiční jídlo je sardele pizza a špagety s touto rybou. Španělština je omáčka hamsa, stejně jako smažené nebo vařené ančovičky. Francouzská kuchyně je známá pro cibulový koláč s olivami a hamsa pyré.

Ančovičky chutnají velmi nenápadně. Když je však nakládáte, zcela se změní a získají pikantní aroma. Nejčastěji se ryby přidávají do salátů, omáček a pizzy.

Ale pokud opravdu chcete vařit chutné pokrmy s ančovičkami, které se nedají najít, co může ančovičky nahradit? Sprat solené pikantní nebo obyčejné, vietnamské nebo thajské rybí omáčky - všechny uvedené produkty jsou velmi podobné chuti Hamsa.

rychlý recept na ančovičky

Je připravena rychlým způsobem, když jsou hosté u dveří a my máme ještě hodně co připravit.

Produkty použité:

  • filety hamsa - 8 ks;
  • okurky - 2 ks;
  • rajčata - 4 ks;
  • ředkvičky - 2 ks;
  • zelené;
  • majonéza;
  • sůl.

Prvním krokem je umýt zeleninu, sekat: rajčata, ředkvičky - v kruzích a okurky s plátky ryb. Vyberte si krásnou salátovou mísu, rozložíme rajčata, okurky, ředkvičky a sůl.

Nasaďte kousky Hamsy nahoře, nalijte majonézou. Posypeme petrželkou nebo koprem. Připravený salát sardele otrávený na stole.

Salát sardele

Složky:

  • 8 mladých brambor;
  • 180 gramů zelených fazolí;
  • 130 ml olivového oleje;
  • 400 gramů filé z tuňáka;
  • stroužek česneku;
  • lžičku hořčice Dijon;
  • 2 lžíce vinného octa;
  • 50 listů salátu;
  • 12 ks. Cherry
  • 90 gramů oliv;
  • 2 lžičky kapary;
  • 8 ks. filé hamsa;
  • 2 vejce;
  • citron.

Proces přípravy:

  1. Vyčistěte brambory, vařte, dokud nebudete připraveni v osolené vodě. Stud, nakrájíme na kousky.
  2. Fazole nakrájíme, vaříme 3 minuty ve vroucí osolené vodě, pak opláchneme v chladu. Posuneme se k bramborám.
  3. Nalijte olej na pánev, ohřejte na ohni. Nakrájejte tuňáka na kostky, smažte asi 3 minuty. Přidejte do fazolí brambory.
  4. Vajíčka vařte asi 8 minut, pak vyčistěte a nakrájejte.
  5. Plnění: smíchejte hořčici, drcený česnek, ocet, olej, sůl.
  6. V salátové misce krásně položte salát, brambory s fazolemi a rybami, olivami, kapary. Nalijte obvaz. Zdobíme Hamsa, třešně a vejce, posypeme citronovou šťávou.

Špagety s ančovičkami

\ t

Potřebujeme: 50 g ančoviček a 0,5 kg špaget. Pro omáčku: 2 plátky česneku, krajíc chleba, 2 lžíce másla na výběr (zeleninu nebo olivu), sůl, pepř, zelenou petrželku.

Proces vaření:

Na oheň dejte hrnec vody, přidejte tam lžíci másla. Když se voda vaří, špagety se vaří (trvá asi 12 minut).

Vraťte je zpět do cedníku, opláchněte teplou vodou.

Otevřené konzervované ančovičky, vyjměte a osušte. Po nakrájení na plátky. Vezměte pánev, nalijte olej, zahřejte.

Hoď česnek. Jakmile je měkká, přidejte naši hamsa. Vaříme asi 5-6 minut. Dáme si strouhanku s pepřem.

Poté, co se vše zahřeje, dejte špagety, trochu protřepejte. Posypeme nasekanou zelenou petrželkou. Zde je špagety s ančovičkami jako děti a její manžel.

druhé špagety s ančovičkami

Miska tohoto receptu je měkčí vzhledem k homogenitě připravené omáčky.

Potřebujeme:

  • 450 g špaget;
  • 1 1/2 sklenicenasekanou petrželku;
  • 1/2 šálek olivového oleje;
  • cibule;
  • 1/3 šálku olivových kostí;
  • 4 hamsa;
  • 2 lžičky kapary;
  • 2 stroužky česneku;
  • 1/2 lžíce mletého pepře, sůl.

Vaření omáčky. Pomocí mixéru nakrájejte petrželku, česnek, ančovičky, cibuli, olivy. Přidejte koření: sůl, pepř, olej. To vše by mělo být v homogenním stavu.

Uvařte špagety ve vroucí osolené vodě. Umyjte, vraťte se na pánev, nalijte stejnou lžičku másla a vařenou omáčku, zamíchejte. Rozkládáme se na velkém talíři, podáváme na stůl špagety s ančovičkami!

Pizza s ančovičkami

Následující složky:

  • těsto je připraveno;
  • rajský protlak;
  • rajčata - 300 gramů;
  • ančovičky v oleji - 5 lžiček;
  • olivy nebo olivy;
  • sýr Mozzarella;
  • olivový olej - 3 lžíce;
  • nasekané oreganové listy - lžíce;
  • sůl, pepř.

Předehřejte troubu na 220 stupňů.

Připravené válcované těsto dejte na vymastěný plech na pečení, doplňte rajčatovým protlakem. Poté rozložte maso Khamsa, nakrájejte na kroužky rajčata, olivy nebo olivy.

Dále sůl, posypeme pepřem, oreganem a nalijeme olejem. Zakryjte to strouhaným sýrem. Pečeme 15-20 minut.

S touto rybou stále existuje mnoho různých chutných a chutných receptů, ale považovali jsme za nejkrásnější pokrmy s ančovičkami, které s velkým potěšením budou jíst váš domov.přátelé a příbuzní! Bon appetit!