Jak vařit rybí polévka z růžového lososa, aby bylo chutné a výživné

Nevěřte tomu, kdo tvrdí, že nemá rád nádobí připravené z růžového lososa. Zkoušel to kulinářské mistrovské dílo. Koneckonců, tato ryba patří k lososovým druhům a je velmi podobná chuti u lososa nebo pstruha. A vzhledem k jeho suchosti vyžaduje speciální pravidla vaření. To je opravdu univerzální produkt, který nemůže být rád smažený. Také nezapomenutelná chuť vařených nebo pečených ryb. Kromě toho se kouří a solí. A dokonce i z konzervovaných, skutečně nezapomenutelných pokrmů.

Obzvláště oblíbené jsou pokrmy z této ryby pro ty, kteří jsou zodpovědní za své zdraví. Jeho složení je totiž pozoruhodně vyvážené a přispívá k zachování mládí a krásy. Obsahuje nejrozmanitější a nejpotřebnější pro lidi vitamíny, včetně důležitých C, nezbytných pro udržování funkce orgánů a systémů A a PP, jakož i vitamínů skupiny B. Velký arzenál chemických prvků a polynenasycených mastných kyselin a proteinů.

Pokud budete jíst pouze tuto rybu, ředění stravy s zelení a vody, můžete získat vynikající zdraví. A to potvrzuje pozoruhodné zdraví a vytrvalost těch, kteří žijí na severu země a používají růžový losos téměř denně. A pokud se naučíte, jak vařit rybí polévku z konzervovaných ryb, rodina bude mít na stole dietu (a dnes je to pro každého velmi důležité) jídlo, jemnost, která nepřidává další centimetry.

Jak vařit konzervovanou rybí polévku

Polévka z ryb z konzervovaného lososa - recept

\ t

Rybí polévka je nejen výživná, ale také chutná. To je důvod, proč se těší zvláštní oblibě a lásce mezi Rusy. A přítomnost velkého množství různých receptů uspokojí každého, i ty nejnáročnější gurmány. Vůně a nezapomenutelnou chuť můžete potěšit svou domácnost, pokud vaříte polévku z konzervovaných potravin z této ryby. Každý ví, že je lepší začít s jednoduchým, takže klasická verze je vhodná pro průkopníky, bez přílišných potíží, ale s dobrým vkusem.

Hlavní složky jsou:

  • 1 plechovka dotčených konzervovaných ryb;
  • několik středně velkých brambor;
  • 1 mrkev;
  • cibule - 1 ks;
  • máslo (50-100 g) a zelenina (2-3 lžíce).

Samozřejmě to trvá asi jeden a půl litru vody. A aby bylo dosaženo požadovaných chuťových kritérií, je nutné sůl, můžete pepř a přidejte petrželku, kopr, bobkový list a další koření, v závislosti na chuťových preferencích.

Příprava má také svá specifika, která zahrnuje následující kroky:

  1. Vezměte nádobu s vodou do ohně;
  2. Pokračujte v přípravě zeleniny. K tomu je třeba je důkladně umýt a vyčistit;
  3. na výrobukrájení brambor a půlky mrkve. Může být vyroben ve tvaru kostek malých rozměrů nebo v kostkách. Samozřejmě, existují i ​​jiné formy, a pokud je příliš mnoho času a touhy, můžete je vyzkoušet;
  4. Velmi odpovědným podnikem je tankování. Konečný výsledek do značné míry závisí na jeho kvalitě. Proto je nutné s touto operací zacházet velmi vážně. Nalijeme rostlinný olej na pánev a přidáme polovinu smetany do receptu. Poté, co se roztaví, přidejte jemně nasekanou cibuli a nechte zchátrat. Oheň by měl být průměrný, aby čerpací stanice nebyla spálena. Když se cibule stane průsvitnou, přidejte strouhanou duši mrkve a připravte ji, aniž by se změnila síla ohně;
  5. Zelenina se vkládá do vroucí vody, po ohni se sníží oheň a proces vaření pokračuje;
  6. Je nutné otevřít konzervu konzervovaných potravin a připravit je na pokládání v misce. K tomu se ryba očistí od kůže, odstraní se kosti, nakrájí se na porce;
  7. Po uvaření zeleniny položte ryby a nechte vařit pod víkem pootevřeným;
  8. Ve vařeném polotovaru přidejte obvaz a všechny příchutě a koření, jakož i zbývající kus másla.

Po varu je naše polévka připravena. Velmi zajímavá chuť mu bude dána kusem citronu přidávaným na každou desku zvlášť. A samozřejmě, zelené, nalil do talíře, a to nejen bude vydávat vůně, ale také se stal vynikající dekorace.

Jak vařit rybí polévkuKonzervovaný růžový losos s rýží

\ t

Rybí polévka může být pouze zelenina a pak je to jednodušší. Ale pokud potřebujete, aby to více výživné, pak můžete vařit s rýží. Příprava na to je snadná a dokonce i krátkodobá. Za půl hodiny pobytu u sporáku můžete dostat vynikající jídlo, za které budou všechny domácnosti vděčné.

Vyžaduje následující soubor výrobků:

  • 1 sklenice konzervovaných ryb. Můžete si vybrat konzervy ve vlastní šťávě nebo v rostlinném oleji. Na ventilátoru;
  • dušená podlouhlá rýže, asi 2 lžíce;
  • Brambory, lepší než vařené odrůdy - 3-4 ks. střední velikost;
  • Cibule, 1 ks;
  • pepř bulharský, 1 ks;
  • malá mrkev, 1 ks;
  • Krémová (50-100 g) a zeleninová (2-3 lžíce) másla;
  • Zelení na ozdobu a vůni;
  • Sůl a další přísady ke zlepšení chuti.

A samozřejmě voda. Chcete-li připravit polévku pro tento recept, je třeba vzít asi dva a půl litru.

Po přípravě všeho, co potřebujete, můžete přistoupit k další kulinářské tvorbě, která se skládá z následujících postupů:

  1. Ihned musíte sbírat vodu a vařit na sporáku;
  2. Nyní můžete začít s přípravou zeleniny. Musí být důkladně vyčištěny a opláchnuty;
  3. Důležitým krokem je příprava obvazu. Pro ni nalijte rostlinný olej na pánev a přidejte polovinu másla. Díky této směsi je vůně přerušena.rostlinný olej, získá se původní chuť a zelenina se při zhnědnutí nespálí. Po zahřátí obsahu pánve přidejte jemně nasekanou cibuli a smažte až do poloviny vaření. Pak položíme papriku, nakrájenou na malé čtverečky, promícháme a pokračujeme v vaření. Když jsou plátky pepře téměř připravené, přidejte strouhanou mrkev a pokračujte v procesu zhnědnutí ještě několik minut. Nyní je připraven krásný a voňavý obvaz;
  4. Brambory nakrájejte na malé kostky a přidejte do vroucí vody;
  5. Ihned můžete položit obiloviny, protože se vaří v páře, pak je doba jejího dokončení až do připravenosti téměř stejná jako u brambor;
  6. Pak ryby připravte, odstraňte kůži a kosti a vytvořte porce. V tomto případě může být kapalina z nádoby přidána k pánvi, ale nelze ji přidat. Jak chcete;
  7. Poté, co rýže a brambory dosáhly téměř připravenosti, položte ryby a obsah přiveďte k varu;
  8. Poslední fází je doplnění náplně.

Musíte také nalijete polévku, pokud je potřeba, přidejte bobkový list, můžete ho pepřovat. A můžete přidat mletý pepř těm, kteří ho chtějí přidat na talíř spolu s plátkem citronu, nasekanou petrželkou a koprem.

Není vůbec nutné trávit více času, aby se konzervovaná rybí polévka připravila do pomalého vařiče. Od hostesky stačí připravit všechny ingredience a dát je do mísy pomalého vařiče, přidat sůl,pepř, zalijeme vařící vodou, zapneme režim hašení.

V případě vaření v pomalém hrnci je však nutné připravit tankování. K tomu dejte pomalý vařič, jemně nasekanou cibuli, mrkev, sladký bulharský pepř a spolu se zeleninou a máslem v pomalém vařiči v pomalém sporáku asi 7 minut v režimu pečení. Po čtyřiceti minutách je jídlo připraveno.

Tajemství receptury konzervované polévky

Posuzovaný pokrm, jako každý jiný, má svá malá tajemství. Co musíte zvážit, že polévka dopadla dobře? Je důležité vědět následující:

  • Všechny složky musí být čerstvé a konzervované potraviny by neměly vypršet;
  • Rovněž nemohou obsahovat žádné přísady;
  • Transparentní a světlý barevný vývar je zárukou kvality;
  • Kousky musí být celé;
  • Barva konzervovaného růžového lososa by měla být podobná barvě vařeného.

Pokud výrobek v bance splňuje všechny požadavky a hosteska ví, jak vařit, nebo má dobrý recept, jak vařit rybí polévku z růžového lososa, a dodržuje doporučení, pak jídlo vynikne a celá rodina požádá o příplatek.