Jak vařit vepřové ledviny bez zápachu: recepty neobvyklé a chutné pokrmy

Vepřové ledviny, vzhledem ke svému zvláštnímu zápachu, nejsou u moderních kuchařů, kteří jsou zvyklí na běžné potraviny, oblíbené.

Ale hostitelka-jehla dáma ráda přijmou přípravu komplexního pokrmu, obzvláště když oni se učí starověká tajemství jak vařit prasečí ledviny bez odpuzujícího zápachu.

Za starých časů (a dokonce i ve vesnicích) byly prasečí ledviny dlouho nasáklé, aby je zachránily před nepříjemným zápachem. Někdy byl proces zpožděn o jeden den. Výrobek byl dlouho vařený, což z něj udělalo maso tvrdé a bez chuti. Pokud uděláte stejné chyby, podívejme se na to, jak správně vařit vepřové ledviny, vytvářet nádherné pochoutky pro radost z domácnosti, překvapit hosty neobvyklými pokrmy.

Vepřové ledviny v zakysané smetaně (klasický recept)

Budete potřebovat:

  • 700 g vedlejšího produktu;
  • mrkev a cibule;
  • půl sklenice zakysané smetany;
  • jeden stroužek česneku;
  • máslo - 1 polévková lžíce.
  • sojová omáčka - 50 g;
  • mléko - 200 ml;
  • koření.

Proces vaření:

  1. Vepřové ledviny se musí zbavit pachu. Je to snadné. Doporučuje se namočit produkt do mléka(recept na jeho přítomnost bere v úvahu).
  2. Rozřízněte ledviny na části podél pruhů, vložte do misky.
  3. Naplňte je mlékem. Po třech hodinách můžete začít vařit.
  4. Cibuli a mrkev rozkrájejte na polovinu a česnek na malé kousky.
  5. Tyto složky smažte na másle až do měkka.
  6. Umístěte proužky ledvin na zeleninu. Pokračujte v tepelném zpracování, dokud se na masu neobjeví první červenání.
  7. Smíchejte zakysanou smetanu s omáčkou a kořením. Nalijte pokrm.
  8. Vaříme dvacet minut - půl hodiny.
  9. Zatímco ledviny jsou na vodě, je čas udělat nějakou oblohu. Vaříme bramborovou kaší nebo pohankové kaše. Dokonale zvýrazní chuť vedlejšího produktu bez zápachu.

Tajemství pro zvědavé: jak vařit vepřové ledviny bez zápachu (pokud není mléko).

Vedlejší produkt „aroma“ lze zbavit varu. Nemusíte je vařit celé hodiny, čímž se produkt dostane do nepochopitelnosti. Existuje rychlejší a pohodlnější způsob, jak eliminovat specifický zápach. Současně dá odpověď na věčnou otázku hostesek: kolik vařit prasečí ledviny.

Důkladně opláchněte vedlejší produkt a odstraňte zbytečné mastnoty. Namočte prasečí ledviny na několik hodin do běžné vody (můžete odejít přes noc). Pak byste měli přemístit ledviny do nádoby s čerstvou vodou a rychle vařit. Odstraňte z ohně a nalijte horkou kapalinu. Okamžitě naplňte studenou vodou a znovu přiveďte k varu. Po dvojitém varu se ledviny zbaví nepříjemného zápachu. Mohou být použity pro přípravu pokrmů.

Recept na Multicooker: Vepřová ledvina s bramborami a zeleninou

Budete potřebovat:

  • 500 g každého vedlejšího produktu a brambor;
  • 1 kus mrkve a cibule;
  • dvě okurky (čerstvé);
  • sklenici vody;
  • velký svazek petrželky (nejlépe kořen);
  • 50 g rajčat a oleje (olivové nebo jakékoli zeleniny);
  • 200 ml zakysané smetany;
  • sůl, pepř, česnek (volitelné).

Proces vytvoření misky:

  1. Předtím odstraňte zápach z ledvin. Můžete použít výše popsané metody. A pro ty, kteří naléhavě potřebují oběd, vám ukážeme, jak správně připravit náš výrobek, bez zápachu, téměř bez časově náročné.
  2. V receptu není obsažen ocet. Ale obvykle má doma všechny hostesky. Pro léčbu ledvin bude potřeba dvě stě gramů. Nalijeme ocet do misky a umývaný a ručník vysušíme na povrch ledvinami.
  3. Vedlejší produkt důkladně opláchněte, dokud se kapalina nezakalí.
  4. Opláchněte pod tekoucí vodou.
  5. Pod potok dejte misku ledvin a nechte dvacet minut. V této době, zatímco vůně eroduje, zapojit se do přípravy zeleniny.
  6. Kostičky nebo pásy ledvin (již bez zápachu) by měly být lehce posypány moukou a solí. Dále vařte v pomalém vařiči ("Pečení") po dobu patnácti minut.
  7. Přidejte předmíchanou rajskou a zakysanou smetanu. Přepněte přístroj do polohy „Vaření“.
  8. Udržujte dalších 15 minut.
  9. Přidejte jemně nasekaný česnek.
  10. Fry odděleněMáslová mrkev s cibulí, přidává tam kořen petrželky (pokud se používá) pro lepší chuť a vůni.
  11. Nakrájené brambory a okurky vložte do ledvin. Smažená zelenina.
  12. Doba zpracování je 1,5 hodiny v režimu "kalení".

Nádoba nevyžaduje další přílohu. Doporučuje se podávat feferonku nakládanou medem.

Poznámka hostesky: pokrmy z vepřových ledvin jsou chutnější a více vonné, pokud přidávají kořen petrželky.

Ne každý recept obsahuje tuto složku, ale dokonale zdůrazňuje jemnou chuť samotných ledvin. Při přípravě tohoto vedlejšího produktu je vhodné vždy přidávat petržel spolu s kořenem.

Dalším skvělým doplňkem ledvin jsou okurky. Ve výše uvedeném receptu je můžete nahradit novými. Pak bude jídlo vypadat trochu pikantnější a kořeněné, s chutným zápachem.

Pikantní ledvina pro ledviny

Složky:

  • pupeny - 300 g;
  • mrkev - 300 g;
  • ocet - 1 polévková lžíce. l.;
  • cibule;
  • rostlinný olej, ocet, sojová omáčka, červený a černý pepř, česnek (podle chuti).

Příprava.

  1. Namočte ledviny předem do mléka nebo vody (zbavíme se zápachu). Doporučuje se držet je v kapalině o něco déle, po provedení zářezu (malých řezů) po celém povrchu.
  2. Vedlejší produkt se dále vaří. V tomto bodě, hostesky často klopýtnou, ne vědět jak vařit ledviny prasete. Tento výrobek, dříve zlikvidovanývůně, tepelně zpracovaná déle než čtyřicet minut.
  3. Zatímco ledviny plácnou na ohni, připravte mrkevní salát.
  4. Škrábněte mrkev na speciální struhadlo (můžete použít pravidelné, velké).
  5. Nakrájejte cibuli na malé kostky.
  6. Zahřejte lžičku rostlinného oleje na pánvi. Cibuli smažíme až do zlatova. Rychle zmáčkněte stroužek česneku do předehřáté hmoty a přidejte mrkev do strouhanky. Sůl a pepř podle chuti. Přidejte lžičku (ne méně) octa. Nechte ji v uzavřené nádobě.
  7. Ledviny s již odstraněným zápachem, chladné. Nakrájíme na proužky. Posypeme sojovou omáčkou. Za pět minut smíchejte s vařeným salátem. Originální svačina je připravena.

Jak si vybrat prasečí ledviny

\ t

Existuje mnoho dalších způsobů, jak vařit prasečí ledviny, chutné a originální. Než se však budou muset rozhodnout správně! Vedlejší produkty nemají rádi dlouhé skladování, a to nejen proto, že se zvyšuje charakteristický zápach. Je žádoucí je koupit na trhu, od známého dodavatele a ještě lépe - přímo od výrobce.

Pozornost věnovaná vnitřním orgánům prase byla přirozená, mírně vybledlá. Někdy jsou ledviny nasáklé octem, aby jim poskytly reprezentativnější vzhled a potlačily zápach. Takový výrobek, který bude správně vařit, nebude fungovat. Už je trochu rozmazlený.

Podivné výboje (hlen) nebo ztmavnutí na povrchu vedlejšího produktu, příliš silný zápach hovoří o jeho rozpadu. Zlikvidujte nákup, aby nedošlo ke zkáze potravin nebonálady. Pokud si koupíte, už nebude důležité, jak vařit prasečí ledviny, chutné a bez zápachu nebude fungovat. Povrch vedlejšího produktu by se měl třpytit, vypadat pružně. Dotkněte se jich, nebojte se. Ledviny jsou přístupné tlaku, ale rychle obnovují strukturu. Pokud je prst od prstu, znamená to, že byli na pultu několik dní.

Co dělat, pokud jste nevěděli, jak vařit prasečí ledviny správně a bez zápachu?

Souhlasím, stává se to. Nezkušená hosteska si nejprve koupí vedlejší produkt, pošle ho na pánev a dá ho do ohně, až poté bude hledat, jak vařit vepřové ledviny chutné a bez zápachu. Samozřejmě, ne katastrofa, ale nepříjemná. Koneckonců bylo nutné je namočit nebo opláchnout octem a my už vaříme.

Nepropadejte panice a nebojte se. Musím na výrobku pracovat na "metodě babičky". Ledviny se vaří deset minut. Vyměňte vodu a znovu pečte. Snažte se, aby oheň nebyl silný. Takže byste měli vyměnit vodu, dokud po deseti minutách varu nezůstane transparentní. Obvykle jsou vyžadovány tři přístupy.

Takto připravené pupeny jsou vhodné pro okurky nebo občerstvení. Dušené a smažené nebude fungovat. K přípravě těchto pokrmů potřebujete čerstvé pupeny.