Jak vařit vertuta: nejlepší recepty moldavské pochoutky

Moldavský Vertu je národní pokrm, který se připravuje na těsto, pro které je považováno za nejvyšší pilotáž vaření. Ale, jak říkají lidé, bojí se jen očí. Ruce našich hostesek jsou schopny a ne takové, že jsou nekvašeným těstem. Pojďme zhodnotit, jak dobrá je moldavská kuchyně s našimi recepty.

Vertuta s tvarohem

Ihned poznamenáváme, že správné těsto pro toto pečení je stoprocentně úspěšné. Je nutné tahat, snažit se ne trhat. A to je věc praxe. Pravděpodobně to nebude fungovat poprvé, ale těžké časy jsou začátkem.

Složky:

  • mouka: přibližně jedna a půl sklenice;
  • olivový olej (nahradit zeleninou, pokud není jiný) - 3 lžíce. lžíce;
  • teplá vařená voda - dvě třetiny sklenice;
  • sůl;
  • lžíce brandy (volitelné).
  • tvaroh - 200g;
  • rozinky - hrstka;
  • cukr - půl šálku;
  • vejce.

Způsob přípravy:

  1. Umístěte prosévanou mouku na stůl a vytvořte sklíčko.
  2. Učinit „ sopku “, tj. Depresi. Nalijte tekutinu.
  3. Začněte hnětení rukou. Některé hostesky se podaří použít mixer, ale je lepší cítit tento nepořádek, aby určil, kdy bude optimální, jmenovitě: ne těsný, ale ne příliš měkký. Toto je tvrdé a rychlé pravidlo.pečení s tvarohem nebude chutnat.
  4. Je třeba trvat na hotovém těstě. Vložte ji do plastového sáčku ( zabalte do fólie ) a vložte do chladničky. Doporučuje se, aby nezkušené hostesky byly rozděleny na kousky, aby bylo snazší je kreslit.
  5. Po čekání na dvě nebo více hodin (, jak budete v čase ) dosáhnout po těsto. Extra mouka k tomuto mistrovskému dílu je škodlivá.
  6. Povrch namažte kapkou oleje ( doslovně ).
  7. Vraťte palačinku tak tenká, jak jen můžete. Zastavte, nadechněte se a vydejte se na další. Pak zazhmurtes a pokračovat. Hlavní věc je, že těsto se neroztrhne, ale nebojte se, práce s válečkem!
  8. Nejdůležitějším momentem ve výrobě vertu s tvarohem (nebo jinou nádivkou). Začněte natahovat palačinku. K tomu se doporučuje pečlivě umístit na ručník. Vytáhněte pomalu, bez trhnutí. Musíte těsto proměnit v pergamen. Viděli jste, jak silná je? To musíš dosáhnout. Vytáhněte šikmo a otočte palačinku. Proveďte znovu stejný postup. Tak pokračujte k dosažení potřebné jemnosti.
  9. Smíchejte tvaroh s cukrem, přidejte rozinky.
  10. Na stůl položte papír „“. Na horní stranu tenké vrstvy naneste výplň. Obraťte se na postroj, ne příliš horlivý na jeho komprese. Lehce ho zmáčkněte, 45 stupňů. Víte, jak se staré oblečení vymáčklo? Tak to udělej.
  11. Zbývá jen dát vrtulník do trouby. K tomu namažte list olejem a položte ho na postroj.spirálovitě. Pomažte dort s poraženým vejcem.
  12. Pečený pokrm při nízké teplotě. Stačí 180 stupňů. Počkejte, až se objeví křupavá, chutná krusta.

Brusinky Vertuta

\ t

Těsto by mělo být hněteno podle výše uvedeného receptu. Plnění však vyžaduje více pozornosti a času.

Složky:

  • Vše pro zkouškuje popsán výše ).
  • Třešnějsou lépe čerstvé ) - kilogram.
  • Cukr - 200 g
  • Škrob - 1 lžíce s kopcem.
  • Vejce pro mazání.

Popisujeme recept na přípravu náplně. Jak vytvořit základ, viz výše, jsou zde všechny podrobnosti procesu.

Způsob přípravy:

  1. Osvoboďte bobule ze semen a přeložte je na síto. Nechte průtok šťávy. To může být používáno dělat želé nebo želé.
  2. Po hodině a půl přidejte cukr do bobulí. Počkejte, nechte to proudit.
  3. Přeneste náplň do misky a opatrně přidejte škrob, důkladně promíchejte, aby nedošlo k hrudkám.
  4. Na připravené palačince v jedné vrstvě bobulí. Převlékněte postroj.
  5. Nezapomeňte lehce „ stisknout “, rozprostřít je ve tvaru spirály.
  6. Nahoďte štětcem poražené vejce. V troubě udržujte až do zhnědnutí a příjemné vůně v celém bytě.
  7. Koláč by měl být ochlazen ve formě a umístěn do chladničky.

Zmrazená náplň, namočené těsto, dělá pokrm tak chutným a originálním, že úspěch je zaručen.

Aby byl třešňový zákrut úspěšný, je třeba mít tvar s vysokými hranami. Nepoužívejte nízkou pánevpokazit!

Vertuta s jablky

Aby byly pečivo obzvláště chutné, kupte si například zimní jablka, například Antonovku.

Složky:

  • Těsto (podle výše uvedeného receptu).
  • Jablka - 700 gr.
  • Cukr - 150 g.
  • Vejce.
  • Skořice.

Způsob přípravy:

  1. Uvolněte plody z slupky a semen, zvětšete rošt nebo nakrájejte na menší kousky ( přednostně první možnost ).
  2. Přidejte cukr a skořici.
  3. Můžete také hodit škrob ( to je pro pokročilé hostesky ).
  4. Naneste tenkou výplň na připravenou vrstvu. Nasaďte postroj a zmáčkněte jej, jak již bylo popsáno.
  5. Uspořádejte na plech s dlouhými klobásy, kartáčujte poraženým vejcem.
  6. Pečeme v troubě do červena.

Vířivé výpary těsta: tajemství vaření

Jak jste již pochopili, správné těsto je 90% úspěšnosti při přípravě moldavských větviček. Odborníci doporučují pozorovat následující jemnosti:

  • Používejte pouze kvalitní výrobky. Mouka musí být s vysokým obsahem lepku, jinak bude vrstva těsta roztrhaná.
  • Přidejte škrob do mouky, pak bude lepší dosáhnout.
  • Nechte těsto vařit. Všechny ingredience musí " se oženit ." Pod tímto zvláštním termínem se rozumí úplné promíchání mouky s kapalinami. To vyžaduje alespoň hodinu.
  • Koňak (, o kterém jsme se zmínili ) učiní produkt ostřejším. Ale alkohol nepřispívá k plasticitě testu. Býtopatrný
  • Vertuta je dietní strava. Doporučuje se šetřit na kaloriích při jeho výrobě. A to znamená, že tvaroh by měl být odebrán tuk, cukr by neměl být ušetřen, máslo by mělo být přidáno do olivového oleje. To znamená, že pas s ním nezachrání.
  • O teplotním režimu. Hostesky se mýlí a uvážíme, že je třeba troubu dobře zahřát. Nedělejte to. Kamna by měla být „ chladná “, tj. Nesmí být vyšší než 180 stupňů. Pokud nebudete poslouchat odborníky, jídlo se bude spalovat pod ním a bude nechutné. Faktem je, že šťáva bude stejně vytékat. Takový režim je nutné udržovat tak, aby byl lehce upečený, aby se stal příjemným a voňavým přídavkem, a nekazil mistrovské dílo.
  • Těsto je zakázáno trhat, ale jednat rychle. Pamatujte si, že ve vzduchu začne okamžitě vysychat, a tak se stává křehčí. Utáhněte přerušení procesu. Aby nedošlo k ohrožení, namažte již válcované lůžko kapkou ( doslova ) oleje.
  • Moldavské hospodyně vydávají tuky a ručníky. Pěstují palačinky s holými předloktími a lokty. Ale s takovým mistrovstvím je ještě práce.
  • Buďte filosofičtí, pokud se ukáže, že první palačinka je, ne jako přísloví, kus, ale roztrhaný do pruhů. Ještě jednou ho svázejte do míče a dejte trochu odpočinku . Zkuste to prosím znovu později.
  • Podívejte se, že formace není tlustá. Váš ideální je pergamen. Jinak to nebude chutnat dobře a chvála nebude čekat. Jedná se zejména o pravá jídla s třešněmi a jablky. Vyžadují nejvícetenké těsto.

Konečně informujeme, že sladký vertu není jediným receptem. V Moldavsku je populárnější jídlo s vejci a zelení, dýně, dokonce i ryby a maso. V těstě, které se nevysouvá, je všechno chutné. Vyzkoušejte to sami. Hodně štěstí!