Jak vařit vynikající kuřecí guláš s želatinou

Želatina je bezbarvý a bez chuti krystalizovaný produkt, který se získává ze zvířecí a rybí tkáně. Z latiny: „zmrazené“ nebo „zmrazené“. 85% tohoto produktu je bílkovina a většina jeho přínosů je kolagen.

V roce 1845 byl tento výrobek poprvé patentován inženýrem Peterem Cooperem.

Nikdo nemohl pochopit svůj vynález asi 50 let, lidé nechápali, co to je, zda je to užitečné a kde ho aplikovat. Mnozí si mysleli, že je to naprosto zbytečný produkt, dokud jiný vynálezce, Pearl Waite, nevyužije lahodný dezert a nedá mu název„želé“ .

Po tomto incidentu byla využitelnost želatiny zcela popsána a tento produkt se stal hlavním místem při přípravě různých receptů.

Nyní můžete použít takové zahušťovadlo ve studeném masu, výplni, různých krémech, želé, atd. Před použitím je lepší ho přidat do studené vody a nechat ho tam, dokud nezačne bobtnat. A rozpouští se pouze v teplé kapalině.

Tento výrobek se používá nejen při vaření, ale také při výrobě léčiv také želatiny, z nichž vyrábějí kapsle a svíčky. Přidává se do šamponů a masek a používá se k fotografickému papíru. Má alternativy - agar-agar, pektin.

Základem takového zahušťovadla je kolagen. Zahrnuty jsou také: škrob, proteiny, vápník, tuky, sodík, železo, sacharidy, vitamín PP, glycin, fosfor. Přispívá k obnově tkáně a pojivové chrupavky, přispívá k rychlému hromadění kostí.

Totoskvělá dietní složka v téměř každém jídle, ve kterém je tělo dobře vstřebáváno.

Pomocí potravin můžete snadno posílit nehty, zlepšit růst vlasů a pružnější klouby. Lékaři doporučují ty, kteří mají osteochondrózu nebo artritidu, nízkou krevní srážlivost, problémy se srdečním svalem, letargii jej systematicky používají v nádobí.

Neexistují prakticky žádné kontraindikace, v extrémním případě je alergie.

Jak ředit želatinu?

Hostesky často takovou složku vyplňují. Díky němu se zima stává rafinovanou a krásnou. Pro dosažení tohoto cíle, jak ředit želatinu pro želé? Můžete si ho koupit ve formě krystalického prášku nebo průhledných destiček.

Pokud je výrobek v prášku, nalijte ho do nádoby a nalijte pět lžic vařené kapaliny. Chcete-li připravit směs, musíte míchat a nechat stát, aby se granule zvětšily.

A pokud je takové zahušťovadlo ve formě desky, může být také namočeno v kapalině po dobu asi pěti minut, pak vypuštěno, stlačeno a vloženo do jiné misky.

Při vaření je lepší použít vodní lázeň, k tomu připravte vodu v pánvi nebo v běžné pánvi a přikryjte hlavním jídlem pokrmy.Systematicky míchejte, dokud se nerozpustí. Ale nezapomeňte, že teplota by neměla překročit 80 stupňů. Čím lépe se mícháme, tím lépe ztvrdne.

Když se zahušťovadlo roztaví, nádoba bude muset být odstraněna a kapalina filtrována přes síto, aby se odstranil film a nerozpuštěné granule.

Hurá! Zahušťovadlo je připraveno k přidání do horké vody, která je uvedena v receptu.

Jak přidat želatinu do želé?

Díky této složce vyjde želé velmi krásná a čistá. Je však také nutné vědět, kolik želatiny je třeba přidat do želé?

Nejdříve je třeba vzít sklenici studené vody a rozpustit v ní celý pytel a pak ji na hodinu odložit stranou.

Nalijte směs do smaltovaných nádob a položte na nízké teplo, za stálého míchání až do úplného rozpuštění. Náš roztok se smíchá a smíchá s masovým vývarem na želé.

Pokud vaříte takové jídlo na želatinové základně, mrkev by měla být nakrájena na malé kousky. Na litr kapaliny se vezme 20 gramů želatiny. Přebytečné množství může jídlo příliš tvrdé a chuť zkazit. Aby bylo možné zjistit, kolik rychlosti zahušťovadla, je třeba zadat lžíci kapaliny a mokré prstem v něm. Pokud je lepkavý, ale jednoduše se odděluje od druhého prstu, pak je vše v pořádku.

Recept na želé s želatinou

\ t

Vezměte si kuře nebo kohouta, bude skvělé, pokud je maso domácí. Vyčistěte tělo, umyjte ho, osušte, nakrájejte na kousky a vložte do vody v pánvi. Dali jsme všechno na sporáksilný oheň Když se všechno vaří a pěna se objeví, pěna se odstraní lžící nebo drážkovanou lžící. Položte celou oloupanou cibuli, hrášek, pepř, bobkový list a sůl. Vařte nad nízkým teplem, po varu, asi tři hodiny, můžete dokonce o něco více.

Zatímco naše kuře připravuje jeden a půl čajové lžičky želatiny ve 100 gramech teplé vody a ponechá dvě hodiny stranou. Vaříme tři vejce natvrdo vaříme, tiskneme přes pět cesnakových chubchikov a nasekáme zeleninu. Když se kuře vaří, vytáhneme ho z pánve a vyhodíme cibuli, bylo potřeba přidávat chuť a transparentnost do vývaru.

Naplňte vývar a přidejte tam naše zahušťovadlo. Maso oddělte od kostí a jemně nasekejte. Plátky brojlerů jsou rozmístěny v přísavkách nebo hlubokých talířích a nahoře posypeme česnekem. Vystřihněte dekorace z vajíčka: korunku, květinu nebo jen kruhy, to je podle Vašeho uvážení. Dejte greeny. Nalijte vývar. Misku nejprve zmrazte na stole a poté v chladničce. A kuřecí aspik s želatinou je připraven!

Shrnutí

5 triků na vaření:

  • není možné přivést želatinu k varu, jinak nebude mít hustou konzistenci;
  • neberte hliníkovou pánev pro vaření, nebo jídlo bude mít ošklivou barvu a špatnou chuť;
  • Pokud nechcete při rozmělňování chuchvalce, použijte teplé nádoby, předehřejte je horkou vodou, ale pokud se jich nezbavíte, namíchejte směs;
  • masu nemrzněte v mrazáku, pouze v chladničce;
  • zelenina pro aspiku, lépegrind.

Dodržování těchto jednoduchých pravidel, vaše jídlo bude nejchutnější a nejkrásnější a vaši milovaní budou potěšeni! Bon appetit!