Jak vařit zelenou čočku: milujeme ty nejoblíbenější pokrmy

Tato kultura pochází z luštěnin. Jeho vzhled připomíná barevný hrášek různých velikostí. Pips může být tak velký jako rýže nebo tak velký jako hrášek. Chuť produktu odpovídá jeho původu, je to výrazná fazole s lehkým srdcem. Čočka přichází v mnoha variantách: červená, hnědá, zelená ...

Nyní bude o tom, jak vařit čočku zeleného vzhledu. Tato rozmanitost luštěnin trvá čas na přípravu, je to poměrně rozmarný produkt, ale neměli byste hned paniku, začněme s nejjednodušším.

Kolik by měl být tento výrobek vařen? A co z toho můžete vařit?

Pravidla vaření pro zelenou čočku

Chcete-li vařit vynikající čočku, musíte si poslechnout následující tipy:

  • Zrna by měla být důkladně omyta a tříděna, kameny, písek, suché větvičky mohou spadnout do nich;
  • Před vařením je nutné ji naplnit vodou a nechat stát několik hodin. Zrna budou během této doby potřebnou vodu;
  • Výrobek se vaří asi čtyřicet minut na malém ohni, který se neustále snaží. Jedná se o velmi citlivou kulturu, přeskakování momentu vaření je snadné, zejména pro lidi, kteří se s ním poprvé setkávají. V tuto chvíli se čočka podobá suchému hrášku, který má chuť, a o pět minut později v pánvi můžeteobjevte kaši;
  • Nespěchejte! To se mimochodem týká nejen čočky, ale i jiných luštěnin. Pokud toto pravidlo ignorujete a nasolíte syrový pokrm, okamžitě se zadubeet a praskne.

Pro ty, kteří nevědí, co mají vařit s těmito zelenými jádry, jsou zde některé jednoduché recepty na výrobu lahodných pokrmů.

Zelená čočková polévka s krutony

Pro toto jídlo budete potřebovat následující produkty:

  • čočka 0,5 šálky;
  • 1 cibule;
  • mrkev 1ks;
  • koření a sůl podle chuti;
  • olivový olej;
  • dva kousky bílého chleba;
  • krém s nízkým obsahem tuku.

Stojí za zmínku, že tento recept osloví ty ženy v domácnosti, které nemohou zachytit okamžik vaření obilí. Dokonce i když jsou trochu přecpané, nestane se nic hrozné, protože je stále musíte rozmělnit mixérem.

Kolik vařit zelenou čočku, to již bylo řečeno výše. Za prvé, měl by být namočený ve vodě po dobu několika hodin, aby byl měkčí a rychlejší a připravený na oheň.

  1. Cibule a mrkev by měly být loupány a jemně nasekány. Poté musí být zelenina smažená v olivovém oleji až do zlatohnědé.
  2. U sušenek nakrájejte chléb na kostky, položte na plech a 10 minut posílejte do trouby. Jakmile jsou toasty smažené, musí být vytaženy a pokropeny olivovým olejem.
  3. Vařená čočka se smíchá s polovinou vonné zeleniny, po které se vše osolí, vybere se z ní, naleje sevoda, která vařila fazole.
  4. Výsledná hmota se šleha míchačem, dokud se nevytvoří krémová struktura. Zbývající cibule a mrkev jsou zde také umístěny.

Je lepší podávat krémovou polévku v malých miskách s přídavkem nízkotučné smetany a sušenek.

Jedinečná chuť neobvyklých hrášků a krutonů, něžnost struktury polévky osloví celou rodinu. Toto jídlo dokonale diverzifikuje jídelní stůl a potěší hosty.

Recept na čočku s kouřem

\ t

Mnoho lidí ví, že kombinace luštěnin s uzeným masem je obzvláště chutná. Tento recept je určen pro ty hostesky, kteří chtějí potěšit své blízké právě takovým pokrmem, stejně tak dobře vědět, jak výborně vařit zelenou čočku.

Pro toto jídlo budete potřebovat:

  • 1 pohárová čočka;
  • 300 g uzeného masa z čeho vybírat;
  • cibule;
  • několik stroužků česneku;
  • slunečnicový olej pro smažení;
  • sůl, pepřová směs, pokud je to žádoucí;
  • zelení, nejlépe kopr.

Zde je třeba pečlivě sledovat přípravu zelené kultury. Není to tak snadné jako obiloviny při vaření. Neváhejte to vyzkoušet během vaření, aby nedošlo k poškození výrobku.

Uvařená zrna nevypadají moc pěkně, zatímco výrobek nedovarený vypadá spíše jako sušený hrášek:

  • Uzené maso by mělo být nakrájeno na brčka, cibuli - tenké polokroužky, plátky česneku;
  • Nejdříve smažte ve slunečnicovém oleji uzené maso a poté cibuli. Jakmile se stane transparentním,přidejte česnek na pánvi a po pěti minutách vařené luštěniny bez vody;
  • Všechny tři minuty se vaří minimálně při minimálním teple, pre-sůl a pepř. Při podávání posypeme čerstvými bylinkami.

Aroma shromáždí v kuchyni nejen celou rodinu, ale všechny sousedy z ulice. Věřte mi, že luštěniny s uzeným masem a česnekem budou častým hostem na stole. Recept, jak vidíte, je velmi jednoduchý a jídlo je velmi chutné a uspokojivé.

čočková čočka s houbami

\ t

Protein je nezbytný pro lidské tělo. To je stavební materiál pro naše buňky. Většina této látky je v mase. Co dělat, když se nyní půst nebo vegetariánství staly základem života?

Ukazuje se, že produkty z fazolí obsahují bílkoviny v dostatečném množství, což je důvod, proč jsou jídla z nich vynikající, a co je nejdůležitější, dlouhodobě uspokojují hlad.

Pro přípravu jednoho z nich je nutné připravit následující soubor produktů:

  • 1 šálek čočky;
  • 300 gramů hub;
  • cibule;
  • mrkev;
  • stroužek česneku;
  • zelené;
  • 0,5 sklenice smetany;
  • olej na vaření;
  • sůl.

Po takové misce s houbami je možné pochopit, že maso není tak důležité, když je tolik chutného okolí a půstu lze dělat s radostí:

  1. Chechevichka vaří až do konce.
  2. Smažte houby s cibulí a mrkví v oleji.
  3. Jakmile je zelenina smažena, přidejte čočku.
  4. Sůl, česnek, jemně nasekané zelení a nalijte veškerý krém.
  5. Uhasit vše na mírném ohni, jinak se smetana navine. Po 5 minutách je jídlo připraveno.

Úžasná kultura s mnoha kvalitami. Kromě vysokého obsahu bílkovin je v jeho složení mnoho dalších prospěšných mikroelementů. V naší zemi není tato kultura nyní příliš populární, přestože Rusko bylo jejím dodavatelem. Dokonce i chleby byly z něj pečené.

Je těžké odpovědět, proč je tento druh luštěnin v současné době tak špatně poptáván, ale faktem zůstává. Ale země Asie a severní Afriky s radostí používají tento užitečný produkt, který je to, co chcete!

Naučte se vařit zelenou čočku, jíst pro zdraví!