Jarní salát s okurkou a krabími tyčinkami

Jarní salát s okurkami a krabími tyčinkami je k dispozici k vaření kdykoliv během roku. Její název není způsoben sezónní dostupností přísad, ale také šťavnatostí a čerstvostí finálního pokrmu srovnatelným s jemným jarním vánek. Přes jeho zdánlivou lehkost, studený předkrm je velmi výživný a výživný. Je zbožňována jak ženami, tak muži, kteří oceňují kvalitu komponent a lásku k jídlu.

Pro ty, kteří si udržují štíhlou postavu, se tento salát stane také nepostradatelným, protože není tučný a ne “ těžký ” a jeho kalorický obsah je extrémně malý.

V tomto případě je však důležité nahradit standardní obvaz - majonézu přírodním jogurtem bez barviv a příchutí.

Můžete také experimentovat se součástmi. Pokud si nedokážete představit svůj život bez masa, přidejte do salátu trochu uzené bedra, pokud se vám líbí rýže - zadejte ji, pokud máte rádi zelí - neváhejte jej přidat do misky.

Jarní salát s krabími tyčinkami: základní recept

Složky:

  • Krabí tyčinky - 15 kusů;
  • Čerstvá okurka - 1 velká;
  • Kuřecí vejce - 2 kusy;
  • Kukuřice konzervovaná - 1 plechovka;
  • Pekingské zelí nebo bílé zelí - 1/2hlava zelí;
  • Majonéza nebo jogurt k oblékání - podle chuti;
  • Koření a koření podle chuti.

Způsob přípravy:

  • Krabí tyčinky rozmrazte a nakrájejte na malé kostky. Pokud jste velkým fanouškem přírodních mořských plodů, můžete tuto složku nahradit přírodním krabím masem. Mělo by být nakrájeno na větší kousky;
  • Vařená vejce vařte a ochlazujte. Nastříhejte na malé kostky, aniž byste oddělili žloutky od proteinů;
  • Oloupeme okurku (nicméně, pokud je to žádoucí), a také ji rozemele způsoby uvedenými výše. Je žádoucí, aby všechny složky byly krájeny stejným způsobem;
  • vypouštěcí kapalina z kukuřice;
  • Jemně a jemně nakrájejte zelí;
  • Vložte krabí tyčinky, okurku, zelí, vejce a kukuřici do velké mísy nebo salátové mísy.
  • Předmíchejte, pak sůl, pepř, sezonte s klasickou majonézou nebo jogurtem bez plnidel.
  • Salát můžete posypat malým množstvím čerstvě vymačkané citrónové šťávy. Opět intenzivně brouste složky svačinu a posílejte na půl hodiny do ledničky, aby se namočily;
  • Podávejte tento pokrm v koktejlových skleničkách.
  • Hotovou svačinu můžete ozdobit plátky citronu, olivami, malebnými zelení a vařenými krevetami.

Rafinovaný salát s krabími tyčinkami, červenými fazolkami a žitovými sušenkami

\ t

Složky:

  • Krabí tyčinky nebo krabí maso - 250 g;
  • Červenákonzervované fazole - 1 plechovka;
  • Kuřecí vejce - 3 kusy;
  • Čerstvá okurka - 1 kus;
  • Žitný chléb - 1/2 rolky;
  • Stroužky česneku - 2;
  • Nerafinovaný rostlinný olej - podle chuti;
  • Čerstvé zelené cibule - podle chuti;
  • Koření a koření - podle chuti;
  • Majonéza nebo jogurt - podle chuti.

Způsob přípravy:

  • Kuřecí vejce vařte až do úplného uvaření, rozmrazte krabí tyčinky nebo maso.
  • Nakrájíme na proporcionální kousky tak, aby se mleté ​​složky navzájem shodovaly ve velikosti;
  • Jemně nasekejte zelené cibule. Můžete také použít své oblíbené zelené podle vlastního uvážení.
  • Oloupeme okurku a nakrájíme na kostičky;
  • Chléb nakrájejte na malé kostky (ne více než 1x1 cm), lehce ho osušte v troubě nebo na suché pánvi.
  • Připravte aromatický olej pro sušenky. K tomu, nerafinovaný slunečnicový olej smíchaný s provensálskými bylinkami a drceným česnekem v tisku.
  • Smíchejte a pepřte směs, pak ponořte do ní krutony, protřepejte a nechte působit 10 minut.
  • Po uplynutí této doby položte nasáklý chléb na papírový ubrousek tak, aby absorboval přebytečný tuk;
  • Vypusťte kapalinu z konzervovaných fazolí a vložte fazole do salátové mísy. Tam definovat vejce, okurka, krabí tyčinky a zelené cibule. Vložte trochu majonézy nebo jogurtu, jemně promíchejte;
  • Uspořádejte salát po částech.
  • Sušenky by měly být vloženy do salátutěsně před podáváním. Je žádoucí, aby zůstaly křupavé.

Salát "Výživný" krabí tyčinek s vařenými brambory a nakládanou okurkou

\ t

Složky:

  • Krabí tyčinky - 250 g;
  • Nakládaná okurka - 2 malé kousky;
  • Vařené brambory bez kožešin - 3 hlízy;
  • Kuřecí vejce - 4 kusy;
  • ruský sýr - 100 g;
  • Majonéza nebo jogurt - podle chuti.

Metoda přípravy:

  • Kuřecí vejce vařte a ochlaďte.
  • Rošt na jemném struhadle, ne oddělovat bílé od žloutků, spolu s krabími tyčinkami a brambory.
  • Nakrájejte okurky velmi jemně, s výhodou oddělujte je od slupky a odstraňte přebytečnou kapalinu;
  • Umístěte všechny drcené přísady do hlavní mísy, dle vlastního uvážení omáčku omáčejte a důkladně promíchejte;
  • Sýr rozetřete na jemném struhadle, ale umístěte jej do oddělené nádoby;
  • U mokrých rukou vytvořte kuličky ze základní směsi a navalte je do syrové strouhanky v husté vrstvě.
  • Sklopte talíř a odešlete do ledničky tak, aby svačina zmrzla a namočila.
  • Podáváme na la carte pokrmech pokrytých listy salátu. Zdobíme plátky citronu nebo olivami.

Oblíbený salát s krabími tyčinkami je ideálním jídlem na hostinu. Jeho vaření netoleruje přísné recepty.

Je naprosto otevřen k realizaci kreativních kulinářských nápadů. Vařte s láskou a nechte své vaření potěšit hosty i domácnost. Pěkněchuť k jídlu!