Játrové lívanečky

Játra jsou neuvěřitelně užitečná, ale ne každý ji miluje. Lívance, mírně změnit celkovou prezentaci jídel z jater. Zde jsou skvělé palačinky, recept na který je velmi jednoduchý. Lívanečky mohou být podávány s různými omáčkami, přílohami nebo samostatným pokrmem, protože to je velké občerstvení! Jsou ideální pro čaj.

Myslím, že i děti to budou milovat

Pro přípravu potřebujeme:

  • 600-700 gr. hovězí játra
  • 1 slepičí vejce
  • mouka - 5 lžíce
  • \ t
  • sůl

Příprava:

  1. Chcete-li připravit takový svačinu, potřebujete především mixér, abyste porazili játra dobře. Aby se hmota podobala konzistenci kaše;
  2. V tomto případě jsou ideální míchačky s kapacitou nejméně 700 W. Měly by být žádné pevné kusy, hmota by měla být homogenní. Pak se naše játrové lívance obrátí na ně, a dobře se upékají;
  3. Pak přidejte slepičí vejce do výsledného kaše, půl lžičky soli a všechno dobře porazte;
  4. Přidejte 5 lžíce mouky a znovu porazte. Těsto na palačinky by nemělo být silné a homogenní, lepší než konzistence tekuté zakysané smetany;
  5. Pokud chcete, aby lívance vypadaly svěží, můžete přidat půl lžičky sody;
  6. Pánev zahřejte rostlinným olejem. Výsledné těsto se nalije do malých palačinek a smaží na obou stranách;
  7. Pro pohodlí není nutné upéct najednou, 3-4 kusy budou stačit. Jakmile jsou palačinky na obou stranách hnědé, můžete je odstranit z pánve.

Chutné a chutné palačinky jsou připraveny !!!