Játrové recepty v kyselé smetaně

Kuřecí játra dušená se zakysanou smetanovou omáčkou - dietní pokrm s bohatou chutí. Při správné přípravě je měkká, jemná, s krémovou dochuťou.

Klasický recept

Pravidelná konzumace kuřecích nebo hovězích drobů pomáhá snižovat hladinu cholesterolu v těle. Obsahuje také velké množství bílkovin, železa a mědi. Takový vedlejší produkt by měl být přítomen ve stravě těhotných žen, malých dětí a také nezbytný pro osoby trpící aterosklerózou a diabetem.

Složky:

  • Kuřecí játra - 450-500 gramů;
  • Cibule - 4-5 kusů;
  • Pšeničná mouka - 15-20 gramů;
  • Kyselá smetana 20% - 400-450 gramů;
  • olej na smažení;
  • Mléko - 0,5-0,55 litrů;
  • Sůl a koření - podle chuti;
  • Jakékoliv zelené.

Způsob přípravy:

  1. Játra mají zvláštní vůni a hořkou chuť. Pro odstranění je namočte do mléka.
  2. Za tímto účelem produkt omyjte, nakrájejte na malé kousky, odstraňte stávající pruhy.
  3. Umístěte játra do skleněné nádoby, zakryjte mlékem, nechte namočit.
  4. Připravenou cibuli nakrájejte na proužky.
  5. Zahřívejte pánev. Smažíme cibuli na másle.
  6. Dej to do hrnce.
  7. Pro zbytekOlej smažte játra až do poloviny vaření. Přeneste ho na příď.
  8. Slané játra s cibulí, přidejte pepř, koření. Vše smíchejte, přidejte fermentovaný mléčný výrobek, mouku, smíchejte.
  9. Mouka dodá omáčce tloušťku a zdůrazní její chuť.
  10. Dušené pod uzavřeným víkem nad nízkým teplem asi půl hodiny.
  11. Krátce před koncem vaření přidejte několik bobkových listů, nasekané zelené.

Smažená kuřecí játra s cibulí a zakysanou smetanou lze podávat se zeleninovým salátem nebo oblíbeným přílohou.

Játra v zakysané smetaně v pomalém hrnci

\ t

V současné době existuje pro tento výrobek mnoho možností vaření. S příchodem kuchyní přišli multicookers s dalšími způsoby vaření známých jídel. Smažená kuřecí játra se smetanovou omáčkou v pomalém hrnci.

Vedlejší produkt kuře obsahuje mnoho minerálů, které tělo potřebuje. Vařená játra v zakysané smetaně v pomalém hrnci vám umožní uložit je v plném rozsahu, bez ztráty.

Způsob přípravy:

  • Kuřecí játra - půl kilogramu;
  • Cibule, mrkev - 2 ks;
  • Rostlinný olej;
  • Zakysaná smetana - 200-220 gramů;
  • Sůl, koření - podle chuti.

Způsob přípravy:

  1. Připravte játra.
  2. Rozdrtíme cibuli mrkví.
  3. Nalijte rostlinný olej do nádoby pro více kuřáků, přidejte zeleninu, dejte kuřecí játra.
  4. Přidejte koření. Míchejte, zapněte program"smažení"nebo"pečení"po dobu 15-17 minut, s ohledem na zvláštnostimodely.
  5. Během smažení by se složky měly míchat 2-3 krát dřevěnou nebo plastovou špachtlí.
  6. Po stanovené době přidejte zakysanou smetanu, promíchejte, zapněte"kalení"30-40 minut.

Doba zhášení se může lišit. To může záviset na velikosti krájených kusů kuřete. Doba vaření závisí také na věku kuřete. Pokud na konci dušení není pokrm zcela připraven, přidejte ještě několik minut. Kuřecí játra v zakysané smetaně dobře zapadají do zeleniny, různých příloh.

Játra v zakysané smetaně s jablky

\ t

Smažená kuřecí játra s cibulí a zakysanou smetanou budou velmi šťavnatá a aromatická, pokud přidáte několik dalších složek.

Složky:

  • Kuřecí játra - 480-500 gramů;
  • Cibulová žárovka - 2 kusy;
  • Jablko - 1 velká zelená;
  • Sójová omáčka - 80 gramů;
  • ocet - 1 lžička;
  • Med - 1,5 lžičky;
  • Červené víno - 1 sklo;
  • Máslo, zelenina.

Metoda přípravy:

  1. Praní jater, řezané žíly, nakrájené na plátky.
  2. Na pánvi s máslem smažte nad vysokým teplem bez přidání koření. Dejte ji do hrnce, soli a odejděte.
  3. Cibuli rozdrtíme, opékáme zbývající olej z jater, nalijeme do jiné nádoby, přidáme fermentovaný mléčný výrobek. Pod víkem vařte ne déle než 10 minut.
  4. Umyjte jablko, odstraňte semena. Nakrájíme na tenké plátky, smažíme na másle. Nalijte polovinu sojové omáčky,kryt s víkem, namočte 3-5 minut. Přeneste jídlo na pánev.
  5. Víno smíchejte se zbývající sójovou omáčkou, balsamikovým octem, medem. Vše smíchejte, dokud nebude úplně rozpuštěno. Nalijte kapalinu do pánve, duste pod víkem zavřené po dobu 5-7 minut.

Na chvíli nechte, aby se nádoba naplnila vůní. Smažená játra s cibulí a jablky mohou být podávány jako samostatné jídlo, nebo jako doplněk k lehkému přílohám.

Játra ve smetanové omáčce

\ t

Hovězí játra vyživují tělo živinami. Při správné přípravě se ukáže jako voňavé, měkké, šťavnaté.

Složky:

  • Hovězí játra - 0,5 kg;
  • cibule cibule - 180 gramů;
  • Mrkev - 100 gramů;
  • Zakysaná smetana - 180-200 gramů;
  • Koření podle chuti;
  • Mléko nebo kefír - 0,5 litru;
  • Rostlinný olej;
  • Mouka.

Způsob přípravy:

  1. Hovězí játra nakrájená na tenké plátky.
  2. Odstraňte z nich pruhy a fólie.
  3. Lehce poklepejte na kuchyňské kladivo.
  4. Nalijte mléčný výrobek do skleněné mísy, vložte do něj nasekané játra. Nechte působit 20-25 minut.
  5. Pánev zahřejte, nalijte olej.
  6. Nalijte pšeničné mouky do oddělené nádoby nebo talíře.
  7. Nakrájené plátky nakrájejte na mouku, smažte až do křupavosti. Dejte ji do pánve.
  8. Zeleninu pohodlně nakrájejte.
  9. Smažte na pánvi, posypte moukou (přibližně40-50 gramů), promíchejte, přidejte 100-150 gramů vody.
  10. Přiveďte k varu, nalijte do pánve s masným výrobkem, přidejte koření a připravený mléčný výrobek.
  11. Dušená na nízkém ohni po dobu 10-13 minut.

Játra v kyselé smetaně je alternativou k masovému pokrmu. Podáváme se zeleninovým salátem, přílohou, čerstvými bylinkami.

Játrová paštika a zakysaná smetana

\ t

Smažená hovězí játra s cibulí a zakysanou smetanou lze použít jako základ pro nejjemnější játrovou pastu.

Složky:

  • Hovězí játra - 500-530 gramů;
  • Kyselá smetana 15% - 200 miligramů;
  • cibule cibule - 200 gramů;
  • Mrkev - 150-170 gramů;
  • Rostlinný olej - na pečení;
  • Máslo - 1 balení;
  • Koření.

Způsob přípravy:

  1. Vyřízněte droby na kousky, odstraňte filmy a žíly.
  2. Nalijte olej do pánve, dejte játra, smažte několik minut.
  3. Připravte zeleninu. Oloupejte, nakrájejte, posílejte k pánvi k produktu.
  4. Míchejte, přidejte koření, fermentovaný mléčný výrobek, ohřejte na mírném ohni až do vaření.
  5. Hotové játra se dvakrát zkroutí v mlýnu na maso jemným sítem. Aby byl hotový koláč příjemnější, přidejte na játrovou hmotu máslo o teplotě místnosti.
  6. Míchejte, přeneste do formy, ochlaďte v chladničce 1,5-2 hodiny.

V navrhovaném receptu na přípravu paštiky z jater můžete přidat malézměny, například nahrazení hovězího produktu kuřecím masem.

Chutná a zdravá jídla pro vás a vaše blízké. Bon appetit!